kala67 20.10.2011 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 Kala67 przepiękna łazienka! Odwiedziłam Twój wątek - cały dom jest cudowny! Gratuluję - będę u Ciebie częstym podglądaczem Kachna....dziekuje i oczywiście zapraszam do mojego wątku:) wpadaj jak najczęściej;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawryska 24.10.2011 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 Szukam lustra 65x110 jeszcze kilka drobiazgów i koniec. Na ścianach płytki z castoramy, podłoga vives (warszawa ul.Jagiellońska) dekory Leroy Merlin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anuq 26.10.2011 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Witajcie:)Jak się cieszę, że tu trafiłam!! Zastanawiałam się nad cegiełkami i poszukiwałam w necie aż tu pyk i jestem, oglądam, czytam. Jesteście super!!!! Pięknie kuchnie, łazienki i cała reszta, a co na pierwszym miejscu PIĘKNI LUDZIE:) Dzięki Wam przekonałam się do kupna mugatek:) Dziękuję dziękuję Dziękuję!!Teraz mogłabym w mojej kuchni siedzieć cały czas;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KachnaP 27.10.2011 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 Teraz mogłabym w mojej kuchni siedzieć cały czas;) Dla mnie forum też jest wielką inspiracją A jeśli Twoja kuchnia jest skończona to chwal się koniecznie! Czekamy na zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anuq 27.10.2011 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 KachnaP jestem nowa na forum i jeszcze nie opanowałam jak się wkleja fotki:) daj mi trochę czasu;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 29.10.2011 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2011 u mnie łazienka się robi, glazurnik radzi sobie dobrze z tymi płytkami, ale narzeka na nie okropnie, dziś dowiedziałam sie że policzy łazienke i toaletę nie za położone m2 tylko za dniówki (ok 200 zł), a juz 6 dni robił i jeszcze nie zrobił... próbował mnie przekonywać że za taką łazienkę to fachowcy na pewno drogo by liczyli... napiszcie proszę i Wy płaciliście za ułożenie vivesów ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziewcze 30.10.2011 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 dziewczyny jak sie nazywaja dokladnie plytki cegielki z villeroy boch? szukam i szukam ale nie moge znalezc ich dokladnej nazwy, a interesuje mnie to, czy sa identyczne wymiarami jak mugaty vivesa czy sa mniejsze? V&B ? bardzo proszę z relacją foto /z telefonem w roli głownej dla mniejszego przekłamania rozmiarów/ http://www.szarymary.pl/images/83672857972745088983.jpg http://www.szarymary.pl/images/72176992198117923667.jpg http://www.szarymary.pl/images/57020853567158149468.jpg http://www.szarymary.pl/images/31028607977585504089.jpg http://www.szarymary.pl/images/58677053840042253175.jpg Nr katalogowe: Cegiełki 1290CS00 Połówki cegiełek 1289CS00 Wykończeniowa 1672CS00 Oktagonalne 20x20 3115CN00 Małe czarne kwadraciki do oktagonów 4,5x4,5 3744CN90 Ja zamawiałam jakoś koniec kwietnia ale wciąż przed montażem Dobre ceny można dostać w sklepie internetowym in360 lub jeśli ktoś jest z W-wy to polecam firmę Kamen. Po 'ciężkich' negocjacjach można przebić ceny z in360. Np. cegiełki obecnie w in360 kosztują 169zł/m2. Uważam, że to bardzo dobra cena jak na V&B! W kwietniu ceną wyjściową było 200zł/m2. Nie chce ich jakościowo porównywać do mugatów bo nigdy nie widziałam ich razem w bezpośrednim zestawieniu. Może się różnią a może 'ledwo-co' w kazdym bądź razie przy V&B jest większa gwarancja, że jak po 30latach zbije mi się jedna kafelka to będzie możliwość domówienia. Wystarczy zachować zdjęcie pudełka, żeby nie mieć problemu z odcieniem. tylko nie oszukujmy się, kto by mieszkał z jednymi kafelkami, ponad 30 lat ?! ;) przecież taka zbita kafelka to doskonały powód do remontu, szczególnie po 30 latach (*) * no chyba, ze mieszkamy np. w pałacu albo w metrze:) poniżej fotki z tego paryskiego, nie wiem z jakimi cegiełkami WERSJA Z CIEMNĄ FUGĄ http://www.szarymary.pl/images/30942225848995289937.jpg http://www.szarymary.pl/images/10063023787278228268.jpg WERSJA Z JASNĄ /zdjęcie robione z lampą i bez:)/ http://www.szarymary.pl/images/81463038423339362205.jpg http://www.szarymary.pl/images/46394750878593689776.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anuq 30.10.2011 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 Udało się niestety zdjęcia słabej jakości:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miszaki 14.11.2011 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 A to nasza zaczęta łazienka, już 4 w naszym wspólnym życiu "bezkafelkowa". Kafle tylko tam, gdzie są absolutnie niezbędne. Będzie w stylu wiejsko-skandynawskim. Są z Casto właśnie, w formacie 10x30. Nie chciałam cegiełek ze ściętymi brzegami, bo wiem, że za kilka lat trąciłyby mi myszką. Niestety te zupełnie płaskie zaczynały się od 250 zł za metr... Biało-czarne kafelkowe podłogi, nie pasowałyby do naszego domu klimatem, i tak będą robione przeze mnie, postarzane podłogi drewniane z sosny (szaro-białeO. Wyszło, jak wyszło, jako analityk finansowy i handlowiec pierwszy raz kafelkujący poradziliśmy sobie chyba dobrze a tu projekt hand made w excelu http://3.bp.blogspot.com/-17HA1NTx6Kg/TsAkKw6LT4I/AAAAAAAAC3w/TS4PDS56Q4o/s1600/Nowy+obraz.bmp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 15.11.2011 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Miszaki, będzie ekstra, już to widzę my też "bezkafelkowcy" fajne te płytki z casto macałam je, na oko widać było, że są proste i równe, jak się kładą? bo jestem na nie napalona, u nas będą w kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 20.11.2011 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 [ATTACH=CONFIG]82026[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]82025[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]82024[/ATTACH] u mnie łazienka się robi, glazurnik radzi sobie dobrze z tymi płytkami, ale narzeka na nie okropnie, dziś dowiedziałam sie że policzy łazienke i toaletę nie za położone m2 tylko za dniówki (ok 200 zł), a juz 6 dni robił i jeszcze nie zrobił... próbował mnie przekonywać że za taką łazienkę to fachowcy na pewno drogo by liczyli... napiszcie proszę i Wy płaciliście za ułożenie vivesów ?? Vesila, mam nadzieję, że wyrzuciłaś tego 'flachowca' na zbity pysk!! Rozbój w biały dzień!! Ja płaciłam 50zł/m2 z równaniem ściany i fugowaniem. I jeszcze Pan zachwycał się, że nietypowe, ale jakie fajne. Samo klejenie zajęło mu 1 dzień (pas pomiędzy szafkami w kuchni, utrudnieniem było to, że kleił po montażu szafek, więc mega niewygodnie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 20.11.2011 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 dzięki Aga nie wyrzuciłam , myślę że dogadamy sie co do ceny, normalnie bierze 35 zł/m2, ale w mojej łazience naprawdę ciężko układa sie te mugaty, dużo narożników + prysznic w płytkach 20x50 + okno z kamiennym parapetem ... pokaże jak będzie skończone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miszaki 20.11.2011 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 Miszaki, będzie ekstra, już to widzę my też "bezkafelkowcy" fajne te płytki z casto macałam je, na oko widać było, że są proste i równe, jak się kładą? bo jestem na nie napalona, u nas będą w kuchni. Nie są rektyfikowane, ale na całe szczęście, bo nie pasowałyby do klimatu. Kładą się fajnie, gorzej z cięciem, ale jako handlowiec i analityk finansowy nie bardzo się na tym znamy, więc to pewnie nasza wina, że nam krzywo pękają Na razie ułożyliśmy sobie w łazience na dole, a wczoraj Misiek położył je też na górze. Pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adriado 20.11.2011 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 Vesila mój się zachwycał, że świetnie się kładzie i do cięcia rewelacyjne. Płaciłam ok 35 zł/m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kreskowy 23.11.2011 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Jestem nowym użytkownikiem forum i tak przypadkiem natknąłem się na temat, który jest mi dość bliski Generalnie razem z moją drugą połową wykonaliśmy remont łazienki w naszym niewielkim mieszkaniu no i taki to efekt. Płytki na ścianie to Vives Zola tej samej firmy też są dekory a podłoga to villeroy boch Creative System. Wszystko razem jak widać prezentuje się pięknie. Pozostało nam tylko kilka dodatków jakieś lustro i po remoncie. Nawet w niewielkich pomieszczeniach płytki te prezentują się fantastycznie. Polecamy. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 03.01.2012 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Czy stosował ktoś Mugaty w kolorze Vanilla? Zastanawiam się nad Mugatami w łazience, ale trochę obawiam się efektu "zimna". Vanilla wydaje się przyjemniejsza (przynajmniej na monitorze, bo nie miałam okazji zobaczyć tego nigdzie na żywo), tyle, że nie znalazłam żadnych dekorów w tym kolorze. A może ktoś z Was łączył ten odcień z białymi dekorami i listwami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_123 04.01.2012 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Czy stosował ktoś Mugaty w kolorze Vanilla? Zastanawiam się nad Mugatami w łazience, ale trochę obawiam się efektu "zimna". Vanilla wydaje się przyjemniejsza (przynajmniej na monitorze, bo nie miałam okazji zobaczyć tego nigdzie na żywo), tyle, że nie znalazłam żadnych dekorów w tym kolorze. A może ktoś z Was łączył ten odcień z białymi dekorami i listwami? Ja mam mugaty vanilia w kuchni. I tam wyglądają dobrze przy meblach (ikeowski Stat, który jest delikatnie śmietankowy i przy ścinach -wybielana sosna) Natomiast w łazience mam mugat biały i tylko biały, bo własnie ładnie koresponduje z białymi sanitariatami. Tu vanilia byłaby troche od czapy. Moim zdaniem zbyt mała różnica w odcieniu, więc jesli już to dałabym jakiś "konkretny" kolor. Wrzucę zdjęcia z kuchni, sama zobacz jak ten kolor prezentuje się przy ciepłym tle ścian i mebli. http://img139.imageshack.us/img139/9494/p10500420.jpg http://img214.imageshack.us/img214/7854/p1050044p.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 04.01.2012 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Indy-k a gdzie Twoja galeria? Kuchnia piękna Kuchnia kaflowa (tak to się nazywa?) śliczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 04.01.2012 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Indy-k, serdeczne dzięki za pomoc i fotki. Masz cudną kuchnię, mam nadzieję, że mnie też uda się osiągnąć wymarzony efekt. A jeśli już o kuchni mowa, na razie waham się między Mugatami właśnie, a serią wenecką z Cerkoloru. Meble też będą Ikeowskie, tyle, że Lidingo, ale to też lekko kremowy odcień, więc Vanilla byłaby pewnie jak znalazł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_123 05.01.2012 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Indy-k a gdzie Twoja galeria? Kuchnia piękna Kuchnia kaflowa (tak to się nazywa?) śliczna Dzięki mugatko Tak, to kuchnia kaflowa, zwana też "angielką". Smażona na niej jajecznica z kurkami jest wyborna, o bigosie nie wspomnę Galerii swojej nie mam :/ Naoglądam się wnętrz na galeriowym wątku to wydaje mi się, że nie mam z czym się wychylać. Drop_Inn jestem pewna, że dasz radę. Inspiracje wiele mówią A na rozterki płytkowe odpowiedziałam w Twoim wątku. Pozdrawiam ciepło dziewczyny! Kreskowy szalenie podoba mi się Twoje wanna! Gdzie można taką kupić? Bombowa jest! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts