Drop_Inn 09.01.2012 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Jeszcze jedno przyszło mi właśnie do głowy.... jaką szerokość fugi stosuje się przy mugatach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 09.01.2012 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 (edytowane) Jeszcze jedno przyszło mi właśnie do głowy.... jaką szerokość fugi stosuje się przy mugatach? u mnie różnie- naprawdę! na wysokość wkładane były krzyżaki 2mm, ale już po szerokości ściany, to fugi mają od 1mm - 4mm i nie zauważa sie tego, dopiero czyszcząc fugi zobaczyłam różne szerokości fug:rolleyes: Edytowane 10 Stycznia 2012 przez vesila dodane foto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 09.01.2012 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 u mnie różnie- naprawdę! na wysokość wkładane były krzyżaki 2mm, ale już po szerokości ściany, to fugi mają od 1mm - 4mm i nie zauważa sie tego, dopiero czyszcząc fugi zobaczyłam różne szerokości fug:rolleyes: Dzięki vesila! Myślałam właśnie o 2-milimetrowych, ale chciałam się upewnić czy to aby nie jakiś szalony pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewja 10.01.2012 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Witam, mam w kuchni mugaty Vanilla i sa bardzo fajne, polecam.ale do lazienki tez uwazam ze lepsze bylyby biale ze wzgledu na biala armature moje mugaty sa kladzione bez fugi i nigdy nie zrobilabym inaczejw katach i na rogach plytki byly ciete pod katem 45stopni glazurnik nie narzekal -tna sie bez problemu efekt jet fajny w przyszlym tygodniu bede miala meble kuchenne to zalacze zdjecia pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kajka.Z 13.01.2012 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Witam my pewnie też bedziemy kładli mugaty (chociaz dzisiaj widzialam takie 'cegiełki' z FAP ceramiche... ahhh... nie wiem czy nie ładniejsze.... trudny wybor ale wracając do mugatów - impregnowaliście je czymś? jeśli tak to czym? płytki czy fugi? Białe mugaty z białą fugą planujemy (już się doszkoliłam, że fuga powinna być epoksydowa ) pozdrawiam i bardzo zazdroszcze tych wszystkich pieknych ukonczonych kuchni i łazienek, az chce się w nich mieszkać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zlosnica 14.01.2012 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 Witam, od dłuższego czasu Was podglągam i czas się wreszcie odezwać Świetnie, że jest ten temat. Z własnego doświadczenia wiem, że Wasze posty bywają bardzo pomocne i inspirujące. 'Cegiełki' to moje marzenie od zawsze i włałnie się spełnia. Wkrótce moja łazienka będzie gotowa, wtedy będę się chwaliła Pojawił się tylko jeden problem - zabrakło dwóch dekorów : VIVES Remate Quarter Blanco 20x5 , może ktoś chciałby odsprzedac...? Pozdrawiam, Z. P.S.: Załączam foto zrobione kilka dni temu... mam nadzieję że za kilka dni będzie dużo lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kreskowy 28.01.2012 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2012 Dzięki mugatko Tak, to kuchnia kaflowa, zwana też "angielką". Smażona na niej jajecznica z kurkami jest wyborna, o bigosie nie wspomnę Galerii swojej nie mam :/ Naoglądam się wnętrz na galeriowym wątku to wydaje mi się, że nie mam z czym się wychylać. Drop_Inn jestem pewna, że dasz radę. Inspiracje wiele mówią A na rozterki płytkowe odpowiedziałam w Twoim wątku. Pozdrawiam ciepło dziewczyny! Kreskowy szalenie podoba mi się Twoje wanna! Gdzie można taką kupić? Bombowa jest! Przepraszam, że dopiero teraz ale wannę kupiłem firmy Balexim. Masz tam różne rodzaje wanien retro z dowolną przez Ciebie wybraną kolorystyką Nie jest to może tani wyrób ale jakościowo nie mam co im zarzucić. Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kajka.Z 01.02.2012 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Witam my pewnie też bedziemy kładli mugaty (chociaz dzisiaj widzialam takie 'cegiełki' z FAP ceramiche... ahhh... nie wiem czy nie ładniejsze.... trudny wybor ale wracając do mugatów - impregnowaliście je czymś? jeśli tak to czym? płytki czy fugi? Białe mugaty z białą fugą planujemy (już się doszkoliłam, że fuga powinna być epoksydowa ) pozdrawiam i bardzo zazdroszcze tych wszystkich pieknych ukonczonych kuchni i łazienek, az chce się w nich mieszkać Coś wątek przysypia więc zapytam jeszcze raz- impregnowaliście czymś Mugaty? Jeśli tak to czym? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 01.02.2012 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 impregnowaliście czymś Mugaty? Jeśli tak to czym? mugaty są błyszczące i chyba nie wchłonęłyby impregnatu , ja impregnowałam fugi miedzy mugatami impregnatem Sopro w takiej prostokątnej puszce, dostałam to od mojego wykonawcy, impregnat szybko sie wchłania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miszaki 05.02.2012 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Dla fanów cegiełek płaskich: My nasze cegiełki z Casto, (nie lubię mugatów, bo są wypukłe i za kilka lat będą mi za bardzo retro) położyliśmy z fugą 1,5mm ze wszystkich stron. Wyszło jak poniżej. Zafugowałam to wszystko Sopro 16, w kolorze jasnoszarym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 05.02.2012 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Miszaki no i ładnie to wygląda, czekam na zdjęcia całości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 05.02.2012 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Ładne te cegiełki z castoramy, zastanawiam sie juz od dawna czy te dać w kuchni nad blatem, czy raco two color. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 06.02.2012 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 miszaki! ale ekstra! kolejny raz się poekscytuję, bo widzę po Waszym wykonaniu, że mój pomysł jest genialny hihi ! będzie super tak jak sobie to wymyśliłam! macie świetne płytki! ostatnio zmieniłam koncepcję łazienek mężowi ręce i nogi opadły chcę dac białe kafelki w koniecznych miejscach a resztę ścian pomalować jakimś intensywnym, konkretnym kolorem. widziałam taką łazienkę w dzienniku u Winniczki, i się zachwyciłam! poza tym można sobie zmieniać kolory ścian do woli wedle nastroju! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 07.02.2012 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Nadmieniam, że biała fuga (sopro) wokół kuchenki żółknie (nie tyle od odprysków, co od 'oparów' - to samo, co się osadza niektórym na górze szafek wiszących). Podejrzewam, że z jasnoszarą byłoby to samo. Szczęście w nieszczęściu fugi są minimalne (max 1mm), więc praktycznie tego nie widać (w związku z czym nawet tego nie czyszczę, ale może przy wiosennych porządkach się zbiorę... ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 07.02.2012 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 opary są głownie od gazu, tłuste i ciemne, przy innych kuchenkach nie ma tego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lisbeth88 12.02.2012 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 (edytowane) Wasze lazienki są piekne w cegiełkach!!! Zazdroszczę, że już są wykończone. Mnie to jeszcze czeka niestety Mam pytanie do włascicieli/właścicielek lazienek z białą podłogą: Czy nie brudzi się ona za mocno? Czy kazdy najmmniejszy paproch widac? Jest piękna, ale czy praktyczna? Nie jestem osobą, która lubi sprzątać codziennie, więc jeśli możecie uchronić mnie przed 'nieczesciciem', to proszę o informację Aha, jeszcze chcialam się zapytać czy do malowania lazienki uzywacie normalnych farb akrylowych czy lateksowych? Z tego co widzialam, to Dulux ma bardzo szeroką game kolorow, ale chyba tylko akrylowych. Marzy mi sie ciemny zywy turkus w lazience, ma ktos moze pomysl gdzie taka znajde? Edytowane 12 Lutego 2012 przez Lisbeth88 dodatkowa informacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 12.02.2012 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Lisbeth ja mam w dolnej łazience ciemno brązowe płytki, w górnej białe ... i z moich doświadczeń to ten ciemny brąz jest nie wypałem... białe płytki na górze myje raz w tygodniu, nie ma dramatu farby używałam akrylowej ale ja malowałam tylko górną część ścian... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 18.02.2012 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 Czy ktoś z posiadających cegiełki z castoramy mógłby powiedzieć jak nazywa się ich "castoramowa" nazwa; szukam na stronie i nie mogę ich znaleźć.... znalazłam tylko serię glazury PANTON 10/30 ale nie widzę aby występowały w wersji białej :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa mugaciątko 24.02.2012 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 witam, śledze to forum odkąd tylko znalazłam vivesy i się w nich zakochalam. jak wiekszośc z nas chyba!! własnie podążam do mieszkania i wrzucę później kilka fot. Z tego co wiemto chyba ju położone pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goobo 24.02.2012 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Czy ktoś z posiadających cegiełki z castoramy mógłby powiedzieć jak nazywa się ich "castoramowa" nazwa; szukam na stronie i nie mogę ich znaleźć.... znalazłam tylko serię glazury PANTON 10/30 ale nie widzę aby występowały w wersji białej :/ To się chyba nazywa Colours. Albo Colors. Coś takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts