Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Poszukiwane białe płytki cegiełki

Misiowa

Recommended Posts

• Odpowiedzi 922
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pazmonka a czemu ty się tak uparłaś na te drewnopodobne? Ewentualnie dałabym je tylko na podłogę a na ścianach już bym nie kombinowała. Płaska, długa płytka cegiełko podobna, bez fazowania ( tak jak w tej inspiracji) to jednak nie jest mugat. I z kamieniem na ścianach też chyba bym nie szalała bo za dużo tego wszystkiego będzie. Ale oczywiście to jest moje zdanie i nie wszystkim musi się podobać zawsze to samo.

Dziewczyny odesłałam swoje feralne i niedoszkliwione dekory i teraz muszę kupić kolejne 50szt remate quarter blanco. tylko nie bardzo wiem gdzie? Nie chcę się znowu nadziać podpowiedzcie gdzie kupowałyście swoje mugaty? Od razu mówię ze "Domek z bajki" też odpada. Drop u ciebie zdaje się jest całkiem inny dekor niż remate quarter? szukałam takiego obłego ale jakoś nie mogę nigdzie trafić na taki. Zdradzisz tajemnicę co to za dekor i gdzie go kupiłaś, może być na priv?

Nie :eek:, tylko nie na priv bo mnie też ten temat baaardzo interesuje, bo właśnie stoję przed wyborem miejsca zakupu płytek, ale boję się że będę miała ten sam problem co Ty. I już nie wiem gdzie kupić.

już mam moje płytki, teraz jestem zadowolona. ;-) jeśli jestescie z Trójmiasta to polecę sklep w którym ja kupiłam. ceny jak na allegro, a dostawa bardzo szybka. wczoraj pisałam Wam że jade zamówić, a dzisiaj juz odebrałam. działaja też w innych miastach , ale nie wiem jak tam wygląda z dostępnością i ceną.

http://bokaro.pl/page/salony_lazienek

do Tutli

a już temat nieaktualny z tymi drewnopodobnymi. całe szczęscie . ;-)

w poprzednich postach pisałam całą historię, ktora się szczęśliwie zakończyła.;-)

w skrócie : dziś odebrałam vives zola czarno białe i octagono w zamian za drewnopodobne. ;-)

Edytowane przez Pazmonka

Do Kamilcia:

u Nas na gieldzie nie ma takich fajnych rzeczy, chociaz też bardzo lubie chodzić na dział tzn graciarnią to żadko coś wyszperam. za to na Jarmarku Dominikańskim jak jest w Gdańsku to można co nieco z takich fajniutkich rzeczy cos znaleźć.

no ja jeszcze nie zadecydowałam, farbę mogę oddac jeszcze i może to jest najgorsze bo ciągle wymyślalm. hehe

Sprzedawca w sklepie twierdzi że beckersa też może być i że farby lazienka kuchnia to pic na wode. mówi że musi byc lateksowa i to wszytsko. tak czy inaczej zadna z tych farb nie może miec bezpośredniego kontaktu z wodą, a u mnie nie bedzie miała. ale życie zweryfikuje , co jest prawdą.

Pazmonko ale teraz to kazda farba lateksowa jest ;) ja jednak pozostanę przy swoim zdaniu, ze nie każda się nada do łazienki czy kuchni ;) i nie każda da się myć. Mam obecnie w kuchni fluggera z mieszalnika i jak czyszczę to się zmywa pochlapane, a nie pigment - kolor pozostaje ten sam. Poprzednio miałam Duluxa jakiś ciemniejszy kolor i farba ścierała się razem z zabrudzeniem - w efekcie ściana była w ciapy... a tez niby lateksowa - więc ... a sprzedawcy to często gadaja tak, zeby sprzedac akurat to co muszą ;) Niemniej Beckersa zaryzykowałam, bo podobno dobry ;) Poza tym - po to mam w łazienkach mało płytek, żeby sobie zmieniac wystrój m.in kolorem ścian ;)

już mam moje płytki, teraz jestem zadowolona. ;-) jeśli jestescie z Trójmiasta to polecę sklep w którym ja kupiłam. ceny jak na allegro, a dostawa bardzo szybka. wczoraj pisałam Wam że jade zamówić, a dzisiaj juz odebrałam. działaja też w innych miastach , ale nie wiem jak tam wygląda z dostępnością i ceną.

http://bokaro.pl/page/salony_lazienek

to kiedy rusza płytkarz? no i co w efekcie stało się z tymi drewnopodobnymi?

drwnopodobne leżakują sobie ;-)

czekają na zwrot.muszę zaplacic 130zł za transport , trudno ale bynajmniej jestem zadowolona i problem mam z głowy. ;-)

a nie ma juz farby akryowej? kurcze chyba zatrzymałam sie w czasie. ;-) może faktycznie masz racje z tą farbą.

a sprzedawcy to też prawda, większość z nich się nie zna, albo wciskają byle żeby sprzedać.

a kafelkarz już jest , wlasnie skończyl obudowe kominka, teraz robi toalete na dole,( własnie szukam fototapety) a w przyszłym tygodniu wchodzi na górę i pewnie skończy.

to kiedy rusza płytkarz? no i co w efekcie stało się z tymi drewnopodobnymi?
Edytowane przez Pazmonka

Ja wszystkie płytki kupowałam w planetadom.pl.

Ten duży brzuchaty dekor to Remate Blanco (zdjęcie katalogowe jest nieszczególnie udane - przekłamuje trochę kształt listwy). Nie mieli go na stronie, ale pani dość szybko sprowadziła.

Nie pamiętam już niestety jak długi był czas oczekiwania... chyba niedługi ;)

Ogólnie byłam bardzo zadowolona z zakupu u nich.

Edytowane przez Drop_Inn

Dropku, dlaczego praktyczniejsze? Czy dlatego że mniej czarnego? Ja w łazience chcę właśnie szachownicę lub ułożone w caro, jeszcze sama nie wiem. Ale mnie trochę zmartwiłaś. Chociaż zdaję sobie sprawę, że są płytki na których mniej widać bród, ale co zrobię że biało-czarne tak mi się podobają. Trzeba cierpieć i sprzątać częściej.

Tak, dokładnie z tego powodu :yes:

Ale jakoś mam nadzieję będzie się dało z nimi żyć. Jak na razie wygląd na tyle rekompensuje mi konieczność trochę częstszego sprzątania, że nie żałuję wyboru :)

o dokładnie dropko jak mam swoje wymarzone to jakoś sprzątanie lepiej idzie ;)

co do farb - istnieją zapewne jeszcze akrylowe, ale te kolorowe, które ja testowałam/sprawdzałam to na wszystkich napisane, ze lateksowa ;)

Edytowane przez Kamilcia

do Tutli

a już temat nieaktualny z tymi drewnopodobnymi. całe szczęscie . ;-)

w poprzednich postach pisałam całą historię, ktora się szczęśliwie zakończyła.;-)

w skrócie : dziś odebrałam vives zola czarno białe i octagono w zamian za drewnopodobne. ;-)

No i bardzo dobrze, że zmieniłaś zdanie :) To teraz czekamy na zdjęcia gotowej łazienki :)

Ja aktualnie ma w łazience Beckersa lateksowego w satynie i jestem bardzo zadowolona. Zresztą reszta mieszkania też jest pomalowana tymi farbami i żadnych problemów z nimi nie ma. Ostatnio szorowałam swoje trawertynowe dekory w łazience szczotką i nachlapałam na ścianę - nic się nie działo z farbą, pięknie się zmywa i przez 4 lata nie straciła koloru. (mam jakiś odcień kawowy)

Edytowane przez tutli_putli

Faktycznie, nie jest łatwo go namierzyć ;)

Tutaj znalazłam te dekory dostępne od ręki (quartera też mają).

Najlepiej byłoby chyba podzwonić po sklepach sprzedających mugaty i zapytać czy można też u nich dostać Remate Blano bez quarter w nazwie. Pamiętam, że parę razy spotkałam się z tym, że na stronie czegoś nie było, ale w razie potrzeby mogli sprowadzić właściwie wszystko od vivesa.

Czy ktoś ma do odsprzedania 3-4 szt. płytek Vives Zola? Może komuś zostały? Ewentualnie Vives Mugat, ale wolałabym te pierwsze. Chcę przekonać męża, ale najpierw musi je mieć w rękach. Będę wdzięczna za info!

ja musiałabym sprawdzic, bo coś zostało, ale nie wiem ile - a na pewno warto sobie w zapasie tez kilka zostawić ;) Za to oktagonów alaska mi zostało sporo ;)