Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Poszukiwane białe płytki cegiełki

Misiowa

Recommended Posts

• Odpowiedzi 922
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

kolor to "polarne niebo" z nowej palety Kolory Świata Duluxa, ryzyk-fizyk bo nawet nie jest specjalnie kuchenna, ale żaden inny kolor nam bardziej nie podchodził niż ten.

pod płytkami tam gdzie będą szafki jest inny kolor bo mało było tego "nieba" i bałam się że nie starczy, to machnęłam niewidoczne miejsca tym co mi zostało z kotłowni.

a oto więcej fotek - na razie na goło, bo szafki i lampy jeszcze w sklepie ;) trochę słabo widać płytki, bardziej ogólny widok kuchni, następnym razem zrobię kilka zbliżeń.

Z płytek jestem bardzo zadowolona, wyglądają tak jak sobie to wymyśliłam, i że nie dałam żadnej listwy nad nimi też jestem zadowolona!

Zastanawiam się tylko czy ten górny skraj malować na biało czy w kolorze ścian, bardziej skłaniam się ku wersji w kolorze ścian.

Wiem że na forum są bardziej fantazyjnie i luksusowo zaaranżowane "cegiełki" ale nasze spełniają oczekiwania i są po prostu ładne ;)

DSC_0347.jpg

DSC_0348.jpg

DSC_0356.jpg

Edytowane przez emi601

dzięki martaibartek i Kamilcia za komplementy, trochę mnie podbudowałyście, że to to sobie w głowie wymyśliłam ma jakieś ręce i nogi.

a kuchnia będzie bardzo oryginalna ;) Stat z ikei z blatem w kolorze orzech - ten co wygląda jak z klepek

A jak już całkiem obrosnę w piórka to może nawet wrzucę ją do "pokażcie swoje kuchnie" ;) hihihi.

Edytowane przez emi601

Witam wszystkich,

przeczytałam ten wątek, przejrzałam wszystkie zdjęcia i gratuluję pięknych wnętrz:)

Sama jestem na etapie wybierania kafli do mieszkania. Bardzo spodobały mi się te kafle-cegiełki. Jednakże zastanawiam sie czy beda pasować do tych, które mam juz kupione na podłoge. Kupiłam Ceramstic Pop Art White 60x60. Szafki w kuchni maja być u góry jasne (biały, ecru lub wanilia), a dół makassar, palisander lub heban. I dolne i górna maja byc na połysk.

Niby te na podłoge sa białe, ale dla mnie to taka złamana biel. Moze i nawet w lekki popiel wchodzi.

Proszę Was o opinię czy połączenie takich mebli z płytkami na podłodze bedzie ładnie wygladało z cegiełkami miedzy szafkami? Nie potrafie sobie jakos tego wyobrazic, ale niestety taka juz jestem-absolutny brak wyobrazni przestrzennej:D

Z góry dziekuje za wszystkie sugestie,

Pozdrawiam!

hehe :) faktycznie śmiesznie zabrzmiała moja filozoficzna teoria brudu :)

ale już mam po dziurki w nosie tego ciągłego zamiatania, odkurzania ,wycierania, a za 5 minut znów to samo bo w innej części domu ktoś coś skrobie, sprzątnę na koniec raz a dobrze.

żeby nie był totalny off topic to powiem Wam jeszcze, że z płytek cegiełek, które zostały nam po zrobieniu kuchni wykafelkowaliśmy kawałek ściany za umywalką w kotłowni. W trochę inny sposób. Jak trochę tam posprzątam to zrobię fotkę. hehehe.

ps. dziś pierwszy raz w życiu tapetowałam! :) garderoba wygląda bardzo przyzwoicie.

emi601 fajnie zapowiada się Twoja kuchnia, a kafelki są super :) (też takie mam :)) mam pytanie jaką zastosowałaś fugę - cementową czy epoksydową, z jakiej firmy i jaki kolor? chyba biały ale nie jestem pewna

martaibartek kupiłaś już cegiełki??

a nasz zaczątek kuchni wygląda tak:

http://img202.imageshack.us/img202/5992/cam00272.jpg

http://img46.imageshack.us/img46/66/cam00271l.jpg

Monisiaaa - mamy fugę Mapei Ultrakolor Plus , kolor biały, nie wiem jaki to rodzaj fugi ale z opisu na stronie producenta wynikało, że jest jakaś turbo kosmiczna - hydrofobowa i antygrzybowa ;) poza tym jest w każdym sklepie budowlanym. W całym domu wszędzie ją mamy.

Też fajnie wyszedł wasz zaczątek - dużo gniazdek było do wywiercenia :)

a czemu pod parapetem się układ nie zgadza? to specjalnie tak?