Spirea 08.02.2013 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Olgo, ja kupowałam Zienia z kolekcji Barcelona Sant Marti cegiełki - II gat. w Romax. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 10.02.2013 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 http://dunin.eu/kolory_czarny_bialy.html http://dunin.eu/files/inspiracje/carat/big/Carat_Black.jpg http://dunin.eu/files/kolekcje/BW/medium/26_Pure_BW_Octagon_100.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 10.02.2013 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 tak wyszły nasze cegiełki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 10.02.2013 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 emi dawaj więcej zdjęć!!!! co to za kolor na ścianie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamilcia 10.02.2013 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 Emi fajnie wyszły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 11.02.2013 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Tutli, Spirea - dzięki :hug:jak zwykle zresztą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 11.02.2013 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 (edytowane) kolor to "polarne niebo" z nowej palety Kolory Świata Duluxa, ryzyk-fizyk bo nawet nie jest specjalnie kuchenna, ale żaden inny kolor nam bardziej nie podchodził niż ten. pod płytkami tam gdzie będą szafki jest inny kolor bo mało było tego "nieba" i bałam się że nie starczy, to machnęłam niewidoczne miejsca tym co mi zostało z kotłowni. a oto więcej fotek - na razie na goło, bo szafki i lampy jeszcze w sklepie trochę słabo widać płytki, bardziej ogólny widok kuchni, następnym razem zrobię kilka zbliżeń. Z płytek jestem bardzo zadowolona, wyglądają tak jak sobie to wymyśliłam, i że nie dałam żadnej listwy nad nimi też jestem zadowolona! Zastanawiam się tylko czy ten górny skraj malować na biało czy w kolorze ścian, bardziej skłaniam się ku wersji w kolorze ścian. Wiem że na forum są bardziej fantazyjnie i luksusowo zaaranżowane "cegiełki" ale nasze spełniają oczekiwania i są po prostu ładne Edytowane 11 Lutego 2013 przez emi601 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czuszka 11.02.2013 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Emi, będę miała podobne połączenie w pralni-podłoga w szachownicę a na jednej scianie - cegiełki z Casto. jakie meble planujesz w kuchni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 11.02.2013 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Emi ślicznie wyszło!!!! extra wygląda połączenie cegły, karo na podłodze, cegiełek i tego polarnego nieba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 11.02.2013 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 (edytowane) dzięki martaibartek i Kamilcia za komplementy, trochę mnie podbudowałyście, że to to sobie w głowie wymyśliłam ma jakieś ręce i nogi. a kuchnia będzie bardzo oryginalna Stat z ikei z blatem w kolorze orzech - ten co wygląda jak z klepek A jak już całkiem obrosnę w piórka to może nawet wrzucę ją do "pokażcie swoje kuchnie" hihihi. Edytowane 11 Lutego 2013 przez emi601 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maroch84 13.02.2013 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2013 Witam wszystkich, przeczytałam ten wątek, przejrzałam wszystkie zdjęcia i gratuluję pięknych wnętrz:)Sama jestem na etapie wybierania kafli do mieszkania. Bardzo spodobały mi się te kafle-cegiełki. Jednakże zastanawiam sie czy beda pasować do tych, które mam juz kupione na podłoge. Kupiłam Ceramstic Pop Art White 60x60. Szafki w kuchni maja być u góry jasne (biały, ecru lub wanilia), a dół makassar, palisander lub heban. I dolne i górna maja byc na połysk. Niby te na podłoge sa białe, ale dla mnie to taka złamana biel. Moze i nawet w lekki popiel wchodzi.Proszę Was o opinię czy połączenie takich mebli z płytkami na podłodze bedzie ładnie wygladało z cegiełkami miedzy szafkami? Nie potrafie sobie jakos tego wyobrazic, ale niestety taka juz jestem-absolutny brak wyobrazni przestrzennej:D Z góry dziekuje za wszystkie sugestie, Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netspiker 14.02.2013 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Z góry przepraszam za spamowy wpis w tym wątku, ale gdyby ktoś zamierzał wykończyć cegiełki Vives jakimś dekorem to mam do odsprzedaży Remate Quarter Blanco. Zakupiłem do mojej łazienki, ale ostatecznie zostały położone inne dekory, a te całkiem nowe odstąpię w dobrej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 16.02.2013 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 obiecane fotki z bliska. nie patrzcie na ewentulany brud po fugowaniu , specjalnie został bo i tak sie w domu kurzy a to trochę zabezpieczy płytki przed osiadaniem większego brudu. widac tą górną krawędż, którą chce pomalować na niebiesko, tak jak ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 16.02.2013 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 emi jeszcze raz napiszę- ślicznie wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domanki 16.02.2013 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 ewentulany brud po fugowaniu , specjalnie został bo i tak sie w domu kurzy a to trochę zabezpieczy płytki przed osiadaniem większego brudu. od tej pory mam nową filozofię życiową :D wszystkim moim gościom będę ją przedstawiać a cegiełki śliczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 16.02.2013 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 hehe faktycznie śmiesznie zabrzmiała moja filozoficzna teoria brudu ale już mam po dziurki w nosie tego ciągłego zamiatania, odkurzania ,wycierania, a za 5 minut znów to samo bo w innej części domu ktoś coś skrobie, sprzątnę na koniec raz a dobrze. żeby nie był totalny off topic to powiem Wam jeszcze, że z płytek cegiełek, które zostały nam po zrobieniu kuchni wykafelkowaliśmy kawałek ściany za umywalką w kotłowni. W trochę inny sposób. Jak trochę tam posprzątam to zrobię fotkę. hehehe. ps. dziś pierwszy raz w życiu tapetowałam! garderoba wygląda bardzo przyzwoicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monisiaaa 19.02.2013 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 emi601 fajnie zapowiada się Twoja kuchnia, a kafelki są super (też takie mam ) mam pytanie jaką zastosowałaś fugę - cementową czy epoksydową, z jakiej firmy i jaki kolor? chyba biały ale nie jestem pewna martaibartek kupiłaś już cegiełki?? a nasz zaczątek kuchni wygląda tak: http://img202.imageshack.us/img202/5992/cam00272.jpg http://img46.imageshack.us/img46/66/cam00271l.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 19.02.2013 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Monisiaaa nie kupiłam i nawet nie wiem czy kupię, mam chwilowy brak entuzjazmu do remontu i nie wiem czy nie przełożę tego na następny rok... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 19.02.2013 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Monisiaaa - mamy fugę Mapei Ultrakolor Plus , kolor biały, nie wiem jaki to rodzaj fugi ale z opisu na stronie producenta wynikało, że jest jakaś turbo kosmiczna - hydrofobowa i antygrzybowa poza tym jest w każdym sklepie budowlanym. W całym domu wszędzie ją mamy. Też fajnie wyszedł wasz zaczątek - dużo gniazdek było do wywiercenia a czemu pod parapetem się układ nie zgadza? to specjalnie tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monisiaaa 20.02.2013 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 emi601 dziękuję za info o fudze, ja też myślę o Mapei - kolor Silver a układ pod parapetem jest rzeczywiście ni z gruszki ni z pietruszki , dziękuję za zwrócenie na to uwagi, będziemy myśleć żeby to przerobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts