MrMs 20.07.2015 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2015 (edytowane) witam, Stosunkowo późno trafiłam na to forum poszukując białej błyszczącej cegiełki, płytki już położone a oto jak się prezentuje Tamoe z Paradyża (co prawda w II gatunku, ale oprócz płytkarza nikt tego nie zauważa:D) a cena atrakcyjna [ATTACH=CONFIG]324887[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]324887[/ATTACH] Edytowane 20 Lipca 2015 przez Mr&Ms Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mandzeska 03.09.2015 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2015 Pomocy! Kładziemy z narzeczonym w łazience płytki tamoe bianco paradyża. Mamy problem z łączeniem tych płytek na narożnikach... wymyśliliśmy, aby pan kładący płytki ścinał je pod kątem 45 st. - nie chcemy listew, ale okazało się, że będą się uszczerbiać... co robić? przejrzeliśmy mnóstwo zdjeć z "cegiełkami" i widzieliśmy, że na narożnikach też się je kładzie... Pomocy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mandzeska 04.09.2015 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2015 Problem w tym, że kładziemy je na tzw. mijankę i pojawiłby się problem cięcia plytek "w środku" ściany... tzn. nie przy krawędzi, tylko dalej, aby móc zachować ta całą mijankę... dlatego to cięcie pod kątem 45 st. musi być niestety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MrMs 12.09.2015 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2015 My mamy płytki cięte normalnie a w kątach będzie najprawdopodobniej silikon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie 19.10.2015 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2015 Nam właśnie "fachowcy" położyli mugaty w kuchni i to, co zrobili na zewnętrznym narożniku przechodzi ludzkie pojęcie. Byle jak, nie próbowali nawet przyciąć płytki, żeby się schodziła zostawili przekrój płytki na wierzchu. Jesteśmy załamani, będzie trzeba skuć i położyć od nowa. Czy Twój fachowiec jest może z Warszawy albo okolic? Potrzebujemy kogoś solidnego i dokładnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie 19.10.2015 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2015 I jeszcze jedno zdjecie http://img8.imageshack.us/img8/5033/73222476.jpg Uploaded with ImageShack.us Pytanie o fachowca było do mugatki, myślałam, że odpowiedź pojawi się bezpośrednio pod postem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie 19.10.2015 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2015 Ale gdyby ktoś znał solidnego fachowca z Warszawy lub okolic, to jestem w pilnej potrzebie. Solidnego tzn. dokładnego i starannego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 21.10.2015 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2015 (edytowane) Gdyby ktoś chciał kupić białe cegiełki mugaty z Vivesa to chętnie odsprzedam po 70zł za m2. Zostało mi 14 metrów kwadratowych, białych, szkliwionych cegiełek 10x20cm Mugat Blanco. Ostatecznie zrezygnowałam z kładzenia ich w łazience. Zapakowane są wszystkie w oryginalne kartony. Chętnych proszę o kontakt na priv. Edytowane 5 Listopada 2015 przez tutli_putli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kejt_R 22.10.2015 04:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2015 Poszukując płytek natrafiłam na takie cegiełki: EQUIPE CERAMICAS EVOLUTION Może komuś się spodobają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 22.10.2015 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2015 wyglądają fajnie, ale chyba bałabym się czyszczenie tego. Szczególnie te z pierwszej fotki, w kuchni mogą się nie sprawdzić. Jeśli sporo się gotuje, chyba bym nie ryzykowała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kejt_R 22.10.2015 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2015 Racja, w kuchni mogą być problematyczne. Ale jest to coś innego, alternatywa dla mugatów na przykład. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
merlin_ka 28.10.2015 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2015 Wstawiam też zbliżenie narożnika zewnętrznego, naprawdę da się to zrobić bez żadnych odprysków itp... Potrzeba tylko czasu i cierpliwości Na dowód fotka, może komuś to pomoże Przy okazji w okolicach Warszawy mogę polecić dobrego fachowca, uporał się z naszą łazienką perfekcyjnie ! I po pracy tego Pana nawet nie musiałam myć płytek, zdjęcia są tuż po wyjściu naszego "majstra" http://img692.imageshack.us/img692/8976/naroznikzewnetrzny.jpg Uploaded with ImageShack.us Poproszę o namiar na tego fachowca !!!!! Bardzo bardzo bardzo sms em żeby było szybciej 607 94 02 94 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ala Mądrala 17.03.2016 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 Witam serdecznie wszystkich forumowiczów i błagam ratujcie ... czytam Was od kiedy się buduję, czyli 2,5r - nadszedł czas na wykończenie wnętrz i zaczęło sie Od kilku dni szukam kwadratowych płytek typu cegiełki do łazienki......... z marnym skutkiem! Łazienka ma być w stylu nowoczesnym, a te płytki stanowić mają główna jej ozdobę i położone jako dekor i w małej ilości.. także mogę zaszaleć z ceną... ale wolałabym nie przekroczyć kwoty 200zł/m2 Co znalazłam? tubądzin, zień piccadilly - 15x15cm - ale na żywo na wystawce wydawały mi się takie hmmm płaskie? słaby efekt 3D? bardziej retro?! nie wiem z czego to wrażenie wynika, bo na stronie producenta prezentowane są w nowoczesnej łazience paradyż tamoe - bardziej styl retro, niz nowoczesny, wrażenia jak wyżej - pięknie by wyglądały w łazience retro, ale nie w nowoczesnej, surowej pomóżcie, bo już głupieję.. a może szukam czegoś, czego nie ma? mogą być formaty 15x15 lub 20x20, białe, z głębokim frezem najlepiej, grube, aby uzyskać efekt 3D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 17.03.2016 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 To jakie mają w.koncu być?Kwadratowe czy cegiełki bo jedno raczej wyklucza drugie.Może wklej jakieś zdjęcie żeby zilustrować.to o czym piszesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ala Mądrala 18.03.2016 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 (edytowane) To jakie mają w.koncu być? Kwadratowe czy cegiełki bo jedno raczej wyklucza drugie. Może wklej jakieś zdjęcie żeby zilustrować.to o czym piszesz. Dziękuję Ci za odpowiedź. Kwadratowe mają być, z głębokim frezem, żeby był widoczny efekt 3D (taki ze mnie "znawca", że myślałam, że nazwa "cegiełki" odnosi się również do tych kwadratowych, ze względu na kształty, przepraszam Skłaniam się coraz bardziej ku płytkom m.zienia piccadilly 15x15 białym, widziałam je na żywo w hurtowni w kolorze piaskowym, może dlatego nie zrobiły na mnie wrażenia, może były źle położone - nie wiem na wszystkich zdj w google, projektach, realizacji w watku ŁAZIENKI NASZE!!! mi się podobały ale może jest coś jeszcze w tym stylu, w kwadracie, pasującego do nowoczesnej? Chciałabym takie płytki o ostrych kształtach (nie wiem czy jasno się wyrażam) - żeby ten kwadrat w śrdoku był wypukły, "kanciaty" Ale pewnie szukam czegoś czego nie ma cos czuję.. w cermagu widziałam plytki z serii UP! bend lub optic (są niestety w całkowicie innych kształtach) - one mocno odstawały od ściany, ale te to nie na moja kieszeń 32zł/szt PODSUMOWUJĄC: Piccadilly Zienia mi odpowiadają, tylko wydaja mi się być zbyt "płaskie", mogłyby bardziej odstawać od ściany, być grubsze, takich szukam właśnie ale może wydziwiam, sama już nie wiem Widziałam tylko kilka sztuk wyklejonych na ścianie, może lepiej się prezentują jak jest ich więcej Edytowane 18 Marca 2016 przez Ala Mądrala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 18.03.2016 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 Fotka by pomogła w poszukiwaniach.Idę na stronkę z Zieniem. Musze sobie przypomnieć.Jak znajdę to o czym piszesz ( chyba rozumiem...chyba) to podrzucę ci fotki albo namiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 18.03.2016 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 Madralo, zrozumiałam, ze chcesz cos ciekawego do nowoczesnej łazienki. A co powiesz na cos takiego ? Masz tu efekt 3D... dośc niespotykany. Zdjęcie pochodzi z tego sklepu http://www.alekafelki.pl/kategoria/szukaj-wedlug-rozmiaru/15-x-15 W prawym górnym rogu masz różne opcje wyszukiwania. Naprawde pomocne. Miłej lektury bo maja towaru od groma i ciut ciut. Daj znac czy cos ci przypadło do gustu. Moze znajdziesz alternatywe dla Piccadilly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyskam 19.03.2016 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2016 Ciekawe plytki, ale fugowanie chyba nie należy do łatwych i przyjemnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ala Mądrala 21.03.2016 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2016 Marimag, dziękuję za odpowiedź. Nie mam internetu w domu z przyczyn technicznych, więc odzywam się dopiero teraz. Te płytki UP!, które pokazałaś na zdj, są piękne. Widziałam je w cermagu, tylko inny wzór. Ale ta cena........ 32zł/szt, nie przełknę tego. Potrzebuję 6m2 plus pod prysznic też (początkowo miał być prysznic bez płytkowy, ze specjalna farbą, ale cykamy się trochę i będą płytki pod prysznicem... ) budżet na łazienkę mamy mocno ograniczony. Teść mi mówił, że na żywo widział u kogoś piccadilly i że są piękne. Chłopak, który pieści nam ściany teraz i pracuje przy wykończeniówkach, też. Także jak nie znajdę nic innego, to zostanę przy tych.. nie ma innego wyjścia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
honer 06.05.2016 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2016 Jak łączyć Mugaty w narożnikach wewnętrznych? Czy osoby które kładły mogłyby coś podpowiedzieć, ewentualnie osoby które mają już położone takie płytki wrzuciłyby zdjęcia ze zbliżeniem? Przy układaniu w cegiełkę pojawiają się spore szpary. Tak ma być? Potem zafugować te sport szczeliny? Jeszcze drugie pytanie, jak to wygląda przy oknie z układaniem w cegiełkę. NIe wygląda to dziwnie przy takich uskokach jak jedna płytka jest fazowana a druga nie? Też byłbym wdzięczny za fotkę ze zbliżeniem Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts