grabiraf 18.09.2007 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 Witam, Mam problem z uzyskaniem warunkow zabudowy czekam na decyzje juz ponad pol roku. Sprawa o tyle dziwna iz pozytywna decyzja z palacu przyszla do gminy juz jakies 2 miesiace temu. Problem pojawil sie w gminie w wydziale infrastruktury z droga publiczna. Dzialka przylega bezposrednio do drogi publicznej tylko ze nie jest ona utwardzona i na jej czesci rosna drzewa. Bedac w gminie powiedziano mi iz mam utwardzic droge i usunac drzewa na swoj koszt. Czy gmina moze zadac odemnie takich warunkow do spelnienia??? To nie gmina powinna doprowadzic droge do porzadku??? Nadmienie iz w/w droga na odcinku ponad 500m jest pieknie wyasfaltowana i w pewnym momecie sie urywa niestety przed moja dzialka:-((((((( Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 23.09.2007 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2007 Nie mogą bo to nie jest twoja droga - a może ten odcinek już nie jest drogą publiczną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grabiraf 25.09.2007 06:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 Witam, A mam pytanko odnosnie zapisu w ustawie o drogach publicznych bo wczoraj bedac w gminie powolywal sie na to czlowiek z wydzialu infrastruktury: "Art. 16.Realizacja oraz koszty budowy lub modernizacji dróg, spowodowane inwestycją niedrogową, należą do inwestora tego przedsięwzięcia." Czy to nie wystarcza zeby gmina odemnie zadala utwardzenia tej drogi??? czy poprostu ja zle interpretuje ten zapis??? I mam jeszcze pytanko: jak zamiescic fotke do posta??? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts