campa 18.09.2007 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 Witam Jestem na etapie kupowania kuchenki i piekarnika. Kuchenka będzie gazowa. Bardzo podobają mi sie te ze szklana płytą, ale boje sie ze bedzie trudna w utrzymaniu czystości moze ktoś ma taką prosze o rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
isko 18.09.2007 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 ja mam taka i jestem zadowolony i wcale duzo pracy nie ma przy niej polecam,pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiZ 18.09.2007 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 Ja mam taką i JEST cholernie niepraktyczna W kuchni, którą będę miał za miesiąc jednak decyduję się na stalowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiktoria 21.09.2007 00:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 Hmmmm... ja jeszcze w sumie nie mialam okazji gotowac na mojej kuchence, no moze pare razy wode w czajniku Jutro przeprowadzka, to sie okaze, jak taka kkuchenka dziala w praktyce. Piszecie, ze bardziej sie brudzi, ja jeszcze nie rpzetestowalam, ale poza wygladem, bralam pod uwage... lawosc umycia szkla, ktore moim zdaniem umyc latwiej niz metal. Chodzi wam ewentualne smugi czy czegos nie przewidzialam? Wiecie moze jak sie sprawdzaja preparaty "utrudniajace brudzenie"? Dostalam probke razem z kuchenka, ale moze to kolejna forma zachety do wydawania kasy na specjalne sreodki, a pozytku niewiele? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 21.09.2007 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 witaj ja nie użytkuje takiej płyty ale moja znajoma ma w swoim nowym domku. cholernie na nią narzeka właśnie ze względu na trudności w utrzymaniu w czystości. nie poleca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
variuss 21.09.2007 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 Ja mam płytę gazową na szkle ( czarnym) z Amiki. Trzeba ją czyścić po każdym gotowaniu, ale czysci sie dużo latwiej niż taką tradycyjną bo nie ma żadnych zakamarków Ja zdejmuję kratki, pryskam ajaksem i wycieram do sucha papierowym ręcznikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelika 21.09.2007 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 Ja mam płytę gazową na szkle ( czarnym) z Amiki. Trzeba ją czyścić po każdym gotowaniu, ale czysci sie dużo latwiej niż taką tradycyjną bo nie ma żadnych zakamarków Ja zdejmuję kratki, pryskam ajaksem i wycieram do sucha papierowym ręcznikiem. A czy kratki bardzo się suwają po szkle? Bo ta płyta, co nam się podoba, ma kratki przytrzymywane tylko po jednej stronie płyty. Zastanawiam się czy będa je odpowiednio mocno trzymać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
variuss 21.09.2007 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 kratki sie nie suwają po szkle, są nałożone na dwa malutkie bolce (dwa na każda kratkę) Nawet jak garnek nie jest postawiony centralnie nad dużym i średnimi palnikami to stoi stabilnie, jedynie nad tym malutkim palnikiem trzeba ostrożnie stawiać garnki, bo jak sie postawi za duży to kartka nie jest zbyt stabilna Mam nadzieje ze rozjaśniłam a nie namieszałam i da sie coś zrozumieć z tego opisu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bozen 22.09.2007 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2007 Ja mam stalową i jestem z niej zadowolaona, czyści sie łatwo, przypalenia łatwo schodzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelika 24.09.2007 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2007 kratki sie nie suwają po szkle, są nałożone na dwa malutkie bolce (dwa na każda kratkę) Nawet jak garnek nie jest postawiony centralnie nad dużym i średnimi palnikami to stoi stabilnie, jedynie nad tym malutkim palnikiem trzeba ostrożnie stawiać garnki, bo jak sie postawi za duży to kartka nie jest zbyt stabilna Mam nadzieje ze rozjaśniłam a nie namieszałam i da sie coś zrozumieć z tego opisu Dziękuję bardzo za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturo1960 25.09.2007 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 jest też płyta ceramiczna gazowa bez palników na wierzchu,wygląda jak elektryczna,niestety nie wiem jak sprawuje no i ta cena ok 2700,- jest to model Amica Prometeusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelika 27.09.2007 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 jest też płyta ceramiczna gazowa bez palników na wierzchu,wygląda jak elektryczna,niestety nie wiem jak sprawuje no i ta cena ok 2700,- jest to model Amica Prometeusz Cena dość odstraszająca - jak za gaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dagi31 27.09.2007 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 mam kuchenke gazowa na płycie ceramicznej.Z boku sa pokrętła...Ciezka w utrzymaniu. Gdyby była cała gładka- łatwiej by sie czysciło, a tutaj wciąż cos trzeba omijac.....i szmatki sie zadzierają. Teraz bede miała indukcyjną elektryczna..i mysle,ze mniejszy problem niz z gazową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 28.09.2007 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 mamy gazową Boscha ze szkłem, trochę uzywana, bez problemów z czyszczeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelika 28.09.2007 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 mamy gazową Boscha ze szkłem, trochę uzywana, bez problemów z czyszczeniem A który model 106 czy 206? Nie wiem który wybrać. Z tego co dostrzegłam to się różnią tylko tym, iż 206 ma niby stalową listwę z przodu. Czy warto dopłacać 300 zł za samą listwę? Co ona daje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 28.09.2007 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 A który model 106 czy 206? Nie wiem który wybrać. Z tego co dostrzegłam to się różnią tylko tym, iż 206 ma niby stalową listwę z przodu. Czy warto dopłacać 300 zł za samą listwę? Co ona daje? Mam, 206 DEU Nie wiem co daje listwa ale tylko ten model miał palnik na woka i dodatkowo kratki (ruszt) zapewniający bezpieczeństwo (nie zsuwa się z niej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelika 01.10.2007 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 A który model 106 czy 206? Nie wiem który wybrać. Z tego co dostrzegłam to się różnią tylko tym, iż 206 ma niby stalową listwę z przodu. Czy warto dopłacać 300 zł za samą listwę? Co ona daje? Mam, 206 DEU Nie wiem co daje listwa ale tylko ten model miał palnik na woka i dodatkowo kratki (ruszt) zapewniający bezpieczeństwo (nie zsuwa się z niej) A my z kolei w woku wogóle nie gotujemy Czyli chyba nie ma sensu kombinować i płacoć 300 zł za listwę stalową Dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiktoria 12.10.2007 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 Uzytkuje plyte electroluxa E:line collection Gas Cooktop EHGC95AS (na polskich stronach nie znalazlam tego modelu, ale sa inne ze szklem) od trzech tygodni. Poki co ciesze sie ze swojego wyboru Wiadomo, ze garnka czasem cos chlpnie, czasem wykipi, ale tylko sciagam na bok ruszty, przecieram woda, jesli plyta ciepla lub plynem do okien, jesli juz zimna - wystarczy wytrzec papierowym recznikiem albo sciereczna z mikrofibry i jest na glanc Cala operacja nie zajmuje wiecej niz 1 minute. Szklo nie rysuje sie jak stal (przynajmniej kuchenka techniki, ktora mialam wczesniej - na wynajmowanym, wiec pewnie sredniej jakosci) ani jak biala emalia - kuchenka z dziecinstwa i akademika. Tak wiec wielki plus. Raz zabrudzona zostala na dluzej - tez bez problemu wszystko zeszlo, zadnego wielkiego szorowania. Jesli chodzi o wyglad "wiecznie brudny", to tez raczej sie nie zgodze z tym twierdzeniem. Jak po myciu sie przetrze na sucho to nie ma zadnych smug, a jesli jest brudna, to nawet mniej widac niz na metalowej, gdzie od razu rzucaly sie nieczystosci w oczy - kuchenka jest z czarnego szkla. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka123 09.06.2008 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Podoba mi się kuchenka SIMENS EW 25560EUhttp://www.top12.pl/photo/EW25560EU.jpgJeden palnik jest na wok.Czy ktoś użytkuje taką płytę? Proszę o opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majcia 09.06.2008 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Ja mam kuchenke na szkle czarnym aeg elektrolux. Wyglada slicznie jeszcze na niej nie gotuje ale i tak sie mocno kurzy . Poradzcie czym myjecie takie kuchenki. Tylko woda czy cos dodajecie specjalnego? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts