zetka 09.06.2008 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Agnieszka123 ja mam taką płytę z tym że tą pięciopalnikową. Jestem zadowolona. Więcej pisałam o niej tutaj: http://forum.muratordom.pl/plyta-gazowa-na-szkle-siemens,t127343.htm?highlight=siemens%20szkle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika Seba 09.06.2008 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Podoba mi się kuchenka SIMENS EW 25560EU http://www.top12.pl/photo/EW25560EU.jpg Jeden palnik jest na wok. Czy ktoś użytkuje taką płytę? Proszę o opinie. jeszcze nie użytkuję ale już mam zamontowaną- zdjęcie w dzienniku wahałam się pomiędzy teką 5 palnikową i siemensem i całe szczęście widziałam na żywca tekę i wtedy stwierdziłam, że nie chcę- wyglądała źle- taka niedopravowana. Padło więc na siemensa i zamówiłam w ciemno ale jak przyszedł to mnie nie rozczarował- jak z mieszczeniem 5 garów nie wiem ale jak się już dowiem to się widzą podzielę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia1980 25.09.2008 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 Podciągam temat Z płytą mam straszny dylemat . I tak: lepiej kupić z rusztami jednoczęsciowymi czy pełnymi? Nie za bardzo przekonują mnie pokrętła umieszczone na samej płycie (w stalowych jest przynajmniej jakieś podwyższenie) I w związku z tym mam pytanie : jak stoją garnki to pokrętła te są dostępne i się nie nagrzewają? Może jest jakaś płyta gazowa na szkle co ma te pokrętła jakoś inaczej umieszczone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia1980 25.09.2008 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 Podoba mi się ostatnia nowość Teki tylko nie wiem czy jest praktyczna Widział ją ktoś może na żywo? Ktoś tu pisał że płyty Teki są brzydkie na "żywo" http://images31.fotosik.pl/368/883c2f2e854030fd.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 25.09.2008 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 Podciągam temat Z płytą mam straszny dylemat . I tak: lepiej kupić z rusztami jednoczęsciowymi czy pełnymi? Nie za bardzo przekonują mnie pokrętła umieszczone na samej płycie (w stalowych jest przynajmniej jakieś podwyższenie) I w związku z tym mam pytanie : jak stoją garnki to pokrętła te są dostępne i się nie nagrzewają? Może jest jakaś płyta gazowa na szkle co ma te pokrętła jakoś inaczej umieszczone. Ja mam siemensa ER 77560EU i też poczatkowo obawiałam się pojedynczych rusztów (bałam się że garnki będą spadać ) ale obawy te okazały się nieuzasadnione. Poza tym moim zdaniem te pojedyncze ładniej wyglądają Co do pokręteł mimo iż nie są one na żadnym podwyższeniu, jakoś do tej pory nie udało mi się ich zalać (choć z garnków czasem wykipiało ) i dostęp do nich jest łatwy nawet jak są zajęte wszystkie palniki. Czasami zdarza się że robią się trochę cieplejsze ale na pewno nie tak żeby sprawiało to jakiś dyskomfort. Czytałam jednak opinie osób że w niektórych płytach pokrętła są niezbyt trafnie umieszczone i pod względem dostępu i mocnego nagrzewania.. więc przed zakupem lepiej zapytać o opinie kogoś kto daną płytę już użytkuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia1980 25.09.2008 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 Ta płyta mi się bardzo podoba. Zastanawiam się jeszcze nad Bochem, tam pokrętła są chowane.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzia28 26.09.2008 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 Od kilku lat użytkuję szklaną płytę gazową. Cały czas jest piękna jak w dniu zakupu i nadal robi wrażenie, ale niestety straciłam już cały zapał i dobre chęci... Trzeba ją czyścić, czyścić, myć, wycierać, przecierać... A dodam, że mega-kucharą nie jestem. Reasumując: piękna ale niepraktyczna i dla "wytrwałych". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małaMI 26.09.2008 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 Ja mam płytę gazową na czarnym szkle, z masterkooka. Pokrętła mam w piekarniku, bo mam taki układ kuchni, że piekarnik mam pod płytą i nie widziałam sensu kupować płyty ze sterowaniem na niej. Nawet jak coś mi wykipi i nie od razu to umyj to właściwie nie ma problemu z umyciem później. Na sam koniec jak mam dzień pucowania to po umyciu spryskuję to jeszcze płynem do szyb i wycieram. I jest piękne. Mam płytę z rusztami żeliwnymi. Te emaliowane mi się pierwotnie bardziej podobały, ale akurat model ze sterowaniem z piekarnika ich nie miał. Potem doszperałam, że te emaliowane są mało stabilne. Te żeliwne są naprawdę mocne, garnek się nie chybocze, stabilnie stoi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malysmon 27.09.2008 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2008 Hej, Przeczytałam z zainteresowaniem ten wątek, ponieważ właśnie płytę na gaz ceramiczną chciałąbym mieć w swoim domu. Niestety... po tym wątku przekonuję się na nie i... do indukcji. Sama mam płytę elektryczną w tej chwili. Czyści się dobrze (żadną wodą, płynami do pielęgnacji płyt, super bez smug i pięknie lśni po wyatrciu). Niestety jednak powstaja jakieś przebarwienia czy otarcia(użytkuję 3 lata) i boję się, że przy gazie też się tak zrobi. Przy gazie natomiast więcej się brudzi w powietrzu - dookoła kuchenki, nad itp. Czyli chyba jednak idukcja. Koleżanka ma, nie przypala się nic itp, czyli nie trezeba będzie tak zdzierać przypalenizny jak z płyty ceramicznej. Ale szkoda. Gaz jest tańszy i smaczniej gotuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patisiak 27.09.2008 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2008 Podoba mi się ostatnia nowość Teki tylko nie wiem czy jest praktyczna Widział ją ktoś może na żywo? Ktoś tu pisał że płyty Teki są brzydkie na "żywo" http://images31.fotosik.pl/368/883c2f2e854030fd.jpg tez mi wpadła w oko ta płyta - gdzieś mi się obiło, że jest mało praktyczna ze względu na to, że duże garnki się nie mieszczą na palnikach po srodku. Ale to tylko plotka, czy ktoś wie więcej na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewahelena1 23.08.2009 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 Uff..po dwóch dniach chodzenia po sklepach ograniczyłam wybór płyt gazowych do dwóch: albo Bosch (PRP 626 B 90 E) albo Smeg (PTS605). Już nawet przekonałam się, że szklana da się utrzymać w czystości (dzięki za podzielenie się doświadczeniami !). Problem natomiast się zrobił bardziej estetyczny. Mam jedną ścianę ze wszystkim. Szafki szaro-stalowe, ściana ma być w czarno-białą szachownicę, zlew biały. Teraz jak dobrać sprzęt kuchenny. Stalowa płyta i stalowy lub czarny piekarnik? Czy czarna płyta i czarny piekarnik? Czy może czarna płyta i biały piekarnik? (piękny jest piekarnik Gorenje z serii Ora-Ito, front jest z białego szkła - pełen minimalizm - kosztuje dużo i ma jeden wielki minus - nie widać zupełnie wnętrza. Trochę sobie tego nie wyobrażam). Ale obawiam się, że z problemem estetycznym muszę poradzić sobie sama... I kto powiedział, że wybór czyni człowieka szczęśliwszym...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rataj75 24.08.2009 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 Na czarnej płycie wcale nie trzeba gotować by wydawała się brudna. W tej chwili użytkuję gazową candy czarną ceramiczną i domyć to cholerstwo granczny z cudem, zwłaszcza przy palnikach lub pokrętłach. Poza tym na czarnej widać niesamowice kurz, robi się po prostu szara. Kiedyś usłyszałam opinie, że czarna jest bardziej elegancka. Pokryta kurzem już chyba nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rataj75 24.08.2009 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 aha...ja nieustannie poszukuję beżowej elektrycznej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DZIDZIAK 12.10.2009 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 Czy ktos uzytkuje kuchnie gazowa na plycie szklanej jasnej lub lustrzanej?Jak to sie uzytkuje? W chwili obecnej mam na czarnym szkle i niechce miec znowu problemu z ciagle brudna plyta. Dlatego zastanawiam sie czy jasna bedzie mniej klopotliwa.A mysle o:http://www.candy.pl/produkt/42954-PSP_750_AQ_Spark.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 13.10.2009 05:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 Mam gazową na lustrzanym szkle Aristona - cudo, czyści się błyskawicznie i przejrzeć się przy mieszaniu w garach można Gdzieś już wklejałam fotkę lusterka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emilka26 13.10.2009 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 Podoba mi się ostatnia nowość Teki tylko nie wiem czy jest praktyczna Widział ją ktoś może na żywo? Ktoś tu pisał że płyty Teki są brzydkie na "żywo" http://images31.fotosik.pl/368/883c2f2e854030fd.jpg tez mi wpadła w oko ta płyta - gdzieś mi się obiło, że jest mało praktyczna ze względu na to, że duże garnki się nie mieszczą na palnikach po srodku. Ale to tylko plotka, czy ktoś wie więcej na ten temat? Mam tą płytę i rzeczywiście plotka co do dużych garnków że się nie mieszczą - no chyba że to będą na 10 kg bigosu to i na zwykłą się nie zmieszczą...ale czyszczenie to już inna bajka, bróbowałam różnych środków i niestety smugi zostają nawet po wytarciu po raz enty na sucho. Ciężko umyć pomiędzy gałkami, gdyby były ściągane byłoby znacznie łatwiej....Wygląda super, ale jest wymagająca. Na plus bardzo przydaje się to wycięcie półokrągłe z przodu idealnie mieści się np łyżka do mieszania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DZIDZIAK 13.10.2009 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 Mam gazową na lustrzanym szkle Aristona - cudo, czyści się błyskawicznie i przejrzeć się przy mieszaniu w garach można Gdzieś już wklejałam fotkę lusterka. bede szukac Twojej fotki:) potwierdz mi tylko ze smug nie widac:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts