Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Chciałem w firmie PPHU HERZ z Otwocka (Automatyka do bram Szlabany Kolczatki Kontrola dostępu Bramy http://www.herz.waw.pl) zakupić wraz z montażem napęd do bramy garażowej. Gdy ustaliliśmy cenę, poinformowano mnie w dniu 12.09, że następnego dnia ktoś się ze mną skontaktuje i ustalimy termin montażu.

Jak się można domyślać nikt nie zadzwonił. Ja pisałem codziennie i nikt ani nie odpisał ani nie oddzwonił. Więc dzisiaj napisałem, że rezygnuję.

Odpisał mi jakiś anonim (bo w ich firmie sprzedawcy nie podpisują się z imienia i nazwiska): pozdrawiam .. mamy lepszych klientów

zespół HERZ

Czy warto u kogoś takiego kupować?

Ciekawe czy ich szefowie wiedzą o takim traktowaniu klientów?

https://forum.murator.pl/topic/87294-nie-polecam-bo-jak-sami-m%C3%B3wi%C4%85-maj%C4%85-lepszych-klient%C3%B3w/

To zdaje się staje się standardem obsługi klienta.

Pewna firma z Sosnowca sprzedaje klimatyzatory. W ramach agresywnego marketingu spamuje po prywatnych kontach mailowych. Gdy zaprotestowałem przeciwko spamowaniu, dostałem upomnienie: "Polecam na przyszłość przesłanie informacji, że się nie jest zainteresowanym podaną ofertą, bądź też przysłania włansej oferty. Jesteśmy dużą firmą, działającą na całą Polskę, wielokrotnie organizujemy różne spotkania intergracyjne, jednak może być Pan przekonany, że z Państwa usług nie skorzystamy, jak również nie będziemy żałować słów krytyki wobec Państwa działalności."

A najlepsze, że ja nie prowadzę żadnej działalności usługowej... :o

prześlij tego maila do zarządu firmy :)

Listu mi się nie chce wysyłać. Szkoda 2 PLN na taką firmę. A o zgrozo, może zarząd tak odpowiedział, jak to firma jednoosobowa.

Rozesłałem po znajomych mail'e z mottem tej firmy:

Herz, spadaj, mamy lepszych klientów!

I mam ubaw z reakcji znajomych i z tego że krąg poinformowanych z W-wy i okolic się poszerza. No przecież takie firmy warto polecać ;)

prześlij tego maila do zarządu firmy :)

Listu mi się nie chce wysyłać. Szkoda 2 PLN na taką firmę. A o zgrozo, może zarząd tak odpowiedział, jak to firma jednoosobowa.

Rozesłałem po znajomych mail'e z mottem tej firmy:

I mam ubaw z reakcji znajomych i z tego że krąg poinformowanych z W-wy i okolic się poszerza. No przecież takie firmy warto polecać ;)

chodziło mi o przesłanie maila mailem do zarządu a nie listem :D

jeśli to firma jednoosobowa, to też bym wysłała z nagłówkiem "do zarządu" :D

i zawarła notatkę, czy są świadomi jak ich pracownicy traktują klientów :D

byłby ubaw :D

Jesteśmy dużą firmą, działającą na całą Polskę, wielokrotnie organizujemy różne spotkania intergracyjne, jednak może być Pan przekonany, że z Państwa usług nie skorzystamy, jak również nie będziemy żałować słów krytyki wobec Państwa działalności."

Pięknie, chyba komuś się wydaje, że jak PiSuarowi sie udało zarobić na czarnym PR'ze to i im się uda coś uczknąć. Tylko chyba im się pomyliły grupy docelowe :lol:

To dobry pomysł, na ten sam adres napiszę z imienia i nazwiska do zarządu (sprawdzę tylko kto widnieje w dokumentach rejestracyjnych firmy), bo chyba to jest łatwe do sprawdzenia.

Dziękuję za pomysł, znalazłem informacje o firmie której mottem jest

Kto jest Właścicielem tej firmy znajdziesz na:

http://www.bip.urtip.gov.pl/_rejestry/pt/number/2563.html

no to wiemy kogo omijać z daleka. Tylko czy po takiej reklamie zostanie chociaż jeden klient.

Klientów straci a po sobie pozostawi jedynie zgliszcza.

Nawet list napisany do zarządu nic nie pomógł.

Nikt nie ma odwagi by na niego odpisać.