ryniu 07.03.2002 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2002 Coraz wiecej sie ostatnio mowi o ogrzewaniu powietrznym. Jest ktos, kto je posiada? Jakie sa Wasze doswiadczenia? Czy dla sredniej wielkosci domu (~150 m kw.), dobrze ocieplonego wystarczy nagrzewnica powietrzna? Czy mozna zastosowac ogrzewanie dwusystemowe z przelaczaniem: nagrzewnica-kominek? Jak sie ustawia temperature w pomieszczeniach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryniu 07.03.2002 12:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2002 Widze, ze "czeski film". Malo jest tez fachowej literatury na ten temat, o projektantach nie wspominajac. A na Zachodzie ogrzewanie powietrzne z odzyskiem ciepla jest bardzo popularne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.03.2002 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2002 To jedź na Zachód. Ja mieszkałem kilka tygodni w takim domu i stwierdziłem, że komfortowe to ono nie jest. Kupa kurzu, a do tego nieprzyjemne fale ciepłego powietrza podczas nadmuchu.Fredek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryniu 07.03.2002 12:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2002 Ale ogrzewanie z kominka ludzie przeciez u nas montuja i bardzo sobie chwala. A to przeciez prawie to samo co ogrzewanie powietrzne. Ale masz racje - chyba trzeba bedzie osobiscie taki dom odwiedzic i zobaczyc jak to dziala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts