lorak_r 18.09.2007 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 Witam Wszystkich Moja (Nasza - moja i żony budowa) już się pomału kształtuje w naszych głowach. Mamy działkę (21arów), i właśnie się zastanawiamy co na niej zrobić. Jest już na niej budynek gospodarczy, studnia, DUŻY!!!!! dąb (lub buk) - to są te dobre rzeczy i jest jeszcze budynek mieszkalny - to właśnie jest ta rzecz ni to zła ni dobra. Bo tak: budynek ten ma swoje lata (coś koło 50), po podziale geodezyjnej działek mamy tylko jego połowę - czyli znajduje się przy granicy (coś jak bliźniak) I się zastanawiamy czy go rozbudowywać czy postawić nowy dom obok? Nadmienię że dom ten jest w naprawdę dobrym stanie. I jedno i drugie rozwiązanie ma swoje plusy i minusy. Nowy budynek to zawsze nowy budynek można zrobić coś co całkowicie będzie nam odpowiadało (puścić wodze fantazji - w ograniczonym zakresie oczywiście (finansami i zdrowym rozsądkiem)) ale wtedy na działce będą dwa budynki z czego ten stary całkowicie niewykorzystywany (nie ma mowy o wyburzeniu czy jakiejś agroturystyce czy wynajmowaniu) Rozbudowa ograniczy nas w pewien sposób ale może też ograniczyć koszty (ale nie musi )I tak właśnie jesteśmy w kropce Może macie jakieś pomysły, przemyślenia na ten temat?? Z góry dzięki za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiA Wojtek 20.09.2007 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 po pierwsze Witaj obecnie buduje ale kilka lat temu remontowalam stary dom..i tak jak piszesz w kazdej opcji sa plusy i minusy..wydaje mi sie,ze nie widzac tego co masz,nie znajac Waszych potrzeb i oczekiwan nie mozliwe jest odpowiedziec na Twoje pytanie zycze madrych wyborow i powodzenia ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 21.09.2007 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 witaj na pewno podejmiecie dobra decyzje zycze powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 26.09.2007 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 Witajcie,Co byśmy nie radzili to decyzję musicie podjąć sami i wiem,że to trudna decyzja.My też rozbudowujemy, ale nasz stary domek został wchłonięty przez nowy. Moim zdaniem dobrym pomysłem byłoby rozbudowywać, bo wszystkie media na miejscu tylko warto zastanowić się nad nowym rozkładem czy przydziałem pomieszczeń i w którą stronę poprowadzić rozbudowę, czy do góry, czy na boki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts