ToJaro 25.07.2003 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2003 Uprzejmie poproszę, jeśli ktoś dysponuje, o wzór umowy użyczenia gruntu na cele budowlane. Ze względu na dłuższy wyjazd sprawa jest dla mnie dość pilna. Pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiek 25.07.2003 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2003 Miejscowość, DATA Umowa o użyczeniu gruntu Ja, niżej podpisana Imię Nazwisko córka Krzysztofa i Haliny, zamieszkała w Miejscowość przy ul. Nazwa 3, legitymująca się dowodem osobistym xxxxxxx wydanym 30 maja 1996 przez Burmistrza Gminy oświadczam że: 1. Jestem właścicielką działki nr ewid. xxxx/x w miejscowości Miejscowosc, gmina Gmina, ulica Nazwa nr 3, Księga Wieczysta Sądu Rejonowego dla Warszawy Mokotowa IX Wydział Ksiąg Wieczystych nr XXXX (dalej nazywanej działką).2. Użyczam na czas nieograniczony Imię1 Nazwisko1 legitymującemu się dowodem osobistym XXXXXX wydanym 19.12.1986 przez Kierownika WSA zamieszkałemu w Warszawie przy ulicy Nazwa 9 m. 32 działkę pod budowę mieszkania w domu jednorodzinnym.3. Upoważniam Imię1 Nazwisko1 do nieograniczonego korzystania z istniejących na działce: studni i szamba.4. Upoważniam Imię1 Nazwisko1 do nieograniczonego korzystania z przyłączy: energetycznego, gazowego istniejących na działce.5. Umożliwię Imię1 Nazwisko1 nieograniczony dostęp do zbudowanego mieszkania oraz wszystkich obiektów i instalacji znajdujących się na działce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiek 25.07.2003 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2003 To co powyżej było podpisane z poświadczeniem podpisu u notariusza. Inna sprawa, że paru notariuszy odmówiło takiej usługi i potraktowało mnie mało przyjemnie, mimo że akurat umowa ta odzwierciedla stan faktyczny. Podobną umowę podpisywał nasz znajomy na wybudowanie domu a nie mieszkania (trzeba zmienić, ale to szczegół). Na podstawie obu tych umów zostało udzielone pozwolenie na budowę. Przeklejałam z worda, ale oczywiście format się nie przeniósł.PozdrowieniaKasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ToJaro 25.07.2003 13:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2003 Wielkie dzięki Kasiu, ze sprawdzonym wzorcem zawsze łatwiej. Pozdawiam serdecznie Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts