Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ocieplenie domku!

Cizar

Recommended Posts

Czy dużo ? tyle bierze się za samą robociznę :wink: (na gotowo z kolorem)

Rozwalasz mnie, 80PLN /m2 za sama robocizne?

Musialbym na glowe upasc zeby tyle zaplacic za sama robocizne.

Ja dostalem wstepna "ocene" kosztu ocieplenia i powiedziano mi ok. 120zl/m2 ze stryropianem 20cm,siatka i tynkiem. Cena moze nieznacznie wzrosnac jezeli styropian podrozeje.

Pzdr.

Rozumiem więc, że 80 z materiałem to nie jest wygórowana cena...Dotyczy 12tki. W sobotę widzę się z wykonawcą, zapytam ile bierze za 15. Dużo osób mi podpowiada,że warto dołożyć te 3 cm styropianu. Jak sądzicie?

I jeszcze jedno: ścianę sie liczy z otworami? Cenę mam podaną za wszystko, więc robocizna rozumiem, obróbka, ale materiał? A co ze ściana garażu, na której są drzwi i prawie nic poza tym?

Moim zdaniem daj 15-tkę (tylko 25% różnicy w cenie samego styropianu).Ja w 2004 dawałem 12-tkę pióro+ wpust to się wszyscy wokół śmiali. Nawet na składzie pytali czy to domek z pustaka hasiowego czy z drewna. Oczywiście czekałem też długo na zamówienie. Minęły 3 lata i 12-tka to już norma a 15-tka powoli robi się czymś normalnym.

Jasna rzecz że to producenci napędzaja te psychologiczną pogoń za coraz grubszym materiałemu, zeby po prostu wiecej sprzedać. Ciekawe kiedy wejdzie do standardowego obiegu np 20-tka . W 2012 r?

Czy dużo ? tyle bierze się za samą robociznę :wink: (na gotowo z kolorem)

Rozwalasz mnie, 80PLN /m2 za sama robocizne?

Musialbym na glowe upasc zeby tyle zaplacic za sama robocizne.

Ja dostalem wstepna "ocene" kosztu ocieplenia i powiedziano mi ok. 120zl/m2 ze stryropianem 20cm,siatka i tynkiem. Cena moze nieznacznie wzrosnac jezeli styropian podrozeje.

Ja nikogo nie rozwalam takie są ceny :wink: oczywiście zależy jak wysoko jaka bryła domu ilość ozdób itd