Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przestrzegam przed tynkarzem TOMASZEM METEM !!!

waldzik

Recommended Posts

Waldzik takie małe pytanko, gdzie byłeś jak Ci murowali ściany lub kierownik Twojej budowy ? nie sprawdzałeś wtedy pionu ? bo z opisu wynika jakby Twój tynkarz narzucił powiedzmy na górze 4,5 cm grubości tynku a na dole 0,5 cm. Nie powiesz mi chyba ,że do obowiązku tynkarza należy prostowanie ścian po murarzach paprakach :wink: co innego proste winkle czy równiutki tynk na wysokości listwy przypodłogowej, ale żeby ściany tynkiem prostować ? :roll:

T. Met wziął całą kasę... Co do moich ścian, to ten tynkarz sam je sprawdzał poziomica przed rozpoczęciem prac i stwierdził, ze są przyzwoicie wykonane tzn., że tynku będzie od 1,5 do 2,5 cm. No i za te drobne odchylenie doliczył mi 1 zł z mkw (łącznie zapłaciłem 18 zł za samą robociznę). Sądzę, że nierówności wynikają z ich niedbałości i pośpiechu np. pracowali w przez dwie noce przy jakiś lampkach, gdyż wysiadły im halogeny... poza tym, jak się później dowiedziałem (od innych moich pracowników) narzucili jednego dnia maszynowo za dużo tynku i nie zebrali go. Na drugi dzień po prostu go skrobali, ale nie bardzo pamiętali gdzie i ile mają zdjąc. Tak więc, z w miarę prostych ścian zrobili mi krzywe i to w wiekszości nie dotarte...