waldzik 18.09.2007 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 Facet (TOMASZ MET) odwalił mi tynki tak, że 85% ścian nie trzyma pionu. Mam nawet 4 cm odchylenia. Wziął kasę, obiecał poprawki i nie wywiązał się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 19.09.2007 04:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Rozumiem że dostał całość kasy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwonaszczytno 19.09.2007 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Waldzik takie małe pytanko, gdzie byłeś jak Ci murowali ściany lub kierownik Twojej budowy ? nie sprawdzałeś wtedy pionu ? bo z opisu wynika jakby Twój tynkarz narzucił powiedzmy na górze 4,5 cm grubości tynku a na dole 0,5 cm. Nie powiesz mi chyba ,że do obowiązku tynkarza należy prostowanie ścian po murarzach paprakach co innego proste winkle czy równiutki tynk na wysokości listwy przypodłogowej, ale żeby ściany tynkiem prostować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldzik 19.09.2007 22:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 T. Met wziął całą kasę... Co do moich ścian, to ten tynkarz sam je sprawdzał poziomica przed rozpoczęciem prac i stwierdził, ze są przyzwoicie wykonane tzn., że tynku będzie od 1,5 do 2,5 cm. No i za te drobne odchylenie doliczył mi 1 zł z mkw (łącznie zapłaciłem 18 zł za samą robociznę). Sądzę, że nierówności wynikają z ich niedbałości i pośpiechu np. pracowali w przez dwie noce przy jakiś lampkach, gdyż wysiadły im halogeny... poza tym, jak się później dowiedziałem (od innych moich pracowników) narzucili jednego dnia maszynowo za dużo tynku i nie zebrali go. Na drugi dzień po prostu go skrobali, ale nie bardzo pamiętali gdzie i ile mają zdjąc. Tak więc, z w miarę prostych ścian zrobili mi krzywe i to w wiekszości nie dotarte... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwonaszczytno 20.09.2007 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 A to zmienia postać rzeczy, jeżeli sprawdzali sami ściany i policzyli za to bonus to powinni to wykonać bardziej starannie oczywiście masz pełną rację partaczy należy piętnować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 21.09.2007 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 T. Met wziął całą kasę... (...) rozumiem że pod przymusem... bo za źle wykonaną usługe to raczej chyba nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 22.09.2007 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2007 Coś mi tu nie pasuje, różnica 4 cm nie pasuje do człowieka kładącego tynki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 24.09.2007 04:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2007 Coś mi tu nie pasuje, różnica 4 cm nie pasuje do człowieka kładącego tynki. no tak - człowiek po zatynkowaniu ma wiecej niż 4cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts