mika31 19.09.2007 05:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Mam otwory 80cm, tak że skrzydło będzie miało 70cm. Tak miałam w projekcie. Kierbud mówi, że za mało. Mam już ładne tynki.Przerabiać czy zostawić?Czy ktoś ma takie wąskie drzwi i żyje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 19.09.2007 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 ja mam takie w obecnym mieszkaniu w dwoch pomieszczeniach : w lazience i garderobie - i zyje Przy pokojach - problem moze byc z wniesieniem jakis wiekszych mebli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiola 19.09.2007 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 myślę ,że 70 mogą być w "mniej chodliwych pomieszczeniach" i zazwyczaj wstawia sie je do spiżarni,garderoby itd. ja osobiscie byłabym za powiększeniem otworów drzwiowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 19.09.2007 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 ja tez bym powiekszyła te otwory ale ... "co kto lubi" my mamy otwory 100 cm i nasz wykonawca się za głowę łapie ale chciałam mieć szerokie drzwi wewn "osiemdziesiatki" mamy do garderoby znajomi maja takie drzwi do spiżarni i jest ok, ale nie wyobrażam sobie takich drzwi w całym domu, rzeczywiście mogą sie pojawić problemy z wniecieniem czegokolwiek pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 19.09.2007 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 A kierbud to się teraz zorientował dopiero? Po tynkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 19.09.2007 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 A kierbud to się teraz zorientował dopiero? Po tynkach? tak mieli w projekcie - wiec architekt dał ciała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analena 19.09.2007 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Hihi, ja do łazienki i toalety mam skrzydła '60' i żyję )) Co do innych pomieszczeń to wg mnie główną przeszkodą jest utrudnienie we wnoszeniu/wynoszeniu mebli. Lepiej zrobić skrzydła co najmniej 80. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.09.2007 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 mam podobny problem - u mnie też są już tynki a otwory mają w większości 88cm. (a do 80-tek najczęściej potrzeba 90-91 cm) czyli brakuje 2-3 cm. Nie chcę 70-tek, szukam drzw, ktore wejdą w te 88 cm. Niestety nie mogąbyć ościeżnice regulowane, bo takie jest ustawienię ścian. Podobno Pol-Skone z ościeżnicą standardową może być, ale nie ma mowy o opaskach tylko wykończenie ćwierćwałkiem. Co o tym sądzicie? Czy takie zwykłe ościeżnice bez opasek ładnie wyglądają, czy jednak kuć ściany i powiększać otwory?Może ktoś ma zdjęcia drzwi beż opasek? pozdrawiamjusta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
telesforek 20.09.2007 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 Miałam przez 6 lat 70-tkę w łazience i nie był to problem. Ale w całym domu chyba bym nie chciała. Z wnoszeniem mebli nawet przy 80-tkach czasem nie było różowo. Poza tym szersze drzwi wyglądają wg mnie lepiej - u mnie najlepiej prezentuje się 90-tka w wiatrołapie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts