janus_z 19.09.2007 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 WitamMam schody z klinkieru i chciałbym je czymś zabezpieczyć przed zabrudzeniami, czy Atlas Delfin bedzie dobry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krisker 19.09.2007 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Witam Mam schody z klinkieru i chciałbym je czymś zabezpieczyć przed zabrudzeniami, czy Atlas Delfin bedzie dobry? Nada się, choć cudów nie oczekuj. Z porowatą cegłą nie dał sobie rady (w sumie oczywiste, bo jest zbyt rzadki, żeby wypełnić większe szczeliny). Teraz testuję "Woda stop" czy coś takiego. Na samych płytkach woda pięknie się "perli", ale nie wiem, jak wypełnił fugi - wyjdzie w zimę. Nie wiem tylko, czy na schodach nie będzie to za śliskie i czy się za szybko nie wytrze - w sumie jest to naprawdę cieniutka warstewka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janus_z 20.09.2007 11:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 też się właśnie zastanawiam nad trwałością tego Delfina Moze ktos ma jeszcze jakieś inne sprawdzone preparaty? Zabezpieczacie schody z klinkieru jakimś takim preparatem, czy tez niczym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toomas 20.09.2007 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 Ja mam co prawda parapet klinkierowy ale planuje pomalować Atlasem Silstop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czaruś 21.09.2007 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 ja niedawno kupiłem na taras i schody płytki firmy cerrad i producent stanowczo odradza jakiejkolwiek impregnacji klinkieru.Co jest nawet dosyć logiczne (na 100% po impregnacji będą przebarwienia-miejsca wytarte i niewytarte, efekt podobny do pastowanego linoleum-po kilku latach ciemne plamy od pasty) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts