Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Garaż wolnostojacy - robocizna

e-Mandzia

Recommended Posts

Drodzy Forumowicze, może ktoś podpowie, ile może kosztować postawienie garażu wolnostojącego, chodzi mi o koszty samych prac murarskich. Dodam, że sami będziemy zagęszczać piach w fundamentach.

Wymiary garażu: 6 x 9 m, brak ścian działowych, w zasadzie do wymurowania, trzy ściany (czwarta to otwór na bramę). Surowiec: beton komórkowy.

PS

Szukałam na forum, ale znalazłam tylko informacje z 2002 roku, chyba się nieco zdezaktualizowały :roll: , a szkoda :cry:

Z góry dziękuję za informację.

Pozdrawiam

jeśli to postawienie samych ścian to 25-30 zł od metra kwadratowego ściany i do tego 35 zł za metr kwadratowy dachu za tyle spokojnie znajdziesz wykonawcę, wstawienie drzwi wjazdowych to robota ich wykonawcy policz i kalkuluj

takie cenki są pod Warszawą ( okolice Milanówka) spokojnie osiągalne

Witam.......

ja tez wlasnie przymierzam sie do wybudowania garazu wolnostojacego. jeden jzu mam wlaczony w bryle domu, teraz czas na drugi z tylu dzialki :)

http://www.z500.pl/index.php?projekty=1&garaze=1&strona=2

Cos podobnego do tego....mysoe ze 30-40 tys zl pojdzie na to :/ na tyle sie przygotowuje...jutro daje do wyceny projekt ( leszno wlkp)

Pozdr.

Dzięki wielkie za podpowiedzi, tak sobie liczyłam, że bez dachu, murarzowi, trzeba będzie zapłacić ok. 8 tys. :roll:

Cieślę i dekarza mam już umówionego: cieśla 32 zł/m2 ustawienie więźby, pełne deskowanie i papa, dekarz 45 zł./m2 dachówka ceramiczna.

Całość inwestycji szacuję tak jak Waldemaro na ok. 30-40 tys.

Pozdrawiam