e-Mandzia 19.09.2007 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Drodzy Forumowicze, może ktoś podpowie, ile może kosztować postawienie garażu wolnostojącego, chodzi mi o koszty samych prac murarskich. Dodam, że sami będziemy zagęszczać piach w fundamentach. Wymiary garażu: 6 x 9 m, brak ścian działowych, w zasadzie do wymurowania, trzy ściany (czwarta to otwór na bramę). Surowiec: beton komórkowy. PS Szukałam na forum, ale znalazłam tylko informacje z 2002 roku, chyba się nieco zdezaktualizowały , a szkoda Z góry dziękuję za informację. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-Mandzia 20.09.2007 08:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 Chyba nikt nie budował garażu wolnostojącego No cóż, chyba pozostanie mi intuicja inwestorska, czyli tzw. chłopski rozum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
login7 20.09.2007 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 jeśli to postawienie samych ścian to 25-30 zł od metra kwadratowego ściany i do tego 35 zł za metr kwadratowy dachu za tyle spokojnie znajdziesz wykonawcę, wstawienie drzwi wjazdowych to robota ich wykonawcy policz i kalkuluj takie cenki są pod Warszawą ( okolice Milanówka) spokojnie osiągalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waldemaro2007 20.09.2007 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 Witam....... ja tez wlasnie przymierzam sie do wybudowania garazu wolnostojacego. jeden jzu mam wlaczony w bryle domu, teraz czas na drugi z tylu dzialki http://www.z500.pl/index.php?projekty=1&garaze=1&strona=2 Cos podobnego do tego....mysoe ze 30-40 tys zl pojdzie na to :/ na tyle sie przygotowuje...jutro daje do wyceny projekt ( leszno wlkp) Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-Mandzia 21.09.2007 07:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 Dzięki wielkie za podpowiedzi, tak sobie liczyłam, że bez dachu, murarzowi, trzeba będzie zapłacić ok. 8 tys. Cieślę i dekarza mam już umówionego: cieśla 32 zł/m2 ustawienie więźby, pełne deskowanie i papa, dekarz 45 zł./m2 dachówka ceramiczna. Całość inwestycji szacuję tak jak Waldemaro na ok. 30-40 tys. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waldemaro2007 22.09.2007 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2007 Zobaczymy, ja z ciesla jeszcze nie gadalem.....u dekarza lezy projek i maja wyceniac...mysle ze mniej niz 45zl to bedzie za m2 polozenia dachowki ceramicznej poniewaz jest to porst dach 4 spadzisty....w domu mialem dach wielo spadzisty, 30 wystawki roboty pelno i wzieli 50 zl/m2 pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts