ambroma 19.09.2007 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Dostalam 10 dni temu na imieniny bukiet przepięknych róź. Stoją do dziś w wazonie, są już ładnie rozwinięte, ale nie opadają na szczęście i tak sobie pomyślałam że może je zasuszyć, tylko jak? Mieszkam w bloku ( na razie ) i nie mam ciemnego i suchego miejsca. Czy jak zawinę każdą w papier i powieszę kwiatem do dołu będzie dobrze? Chodzi o to żeby jak najmniej straciły kolor i ładnie się zasuszyły. Dzięki za rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 19.09.2007 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 ja kiedyś (pierwszy bukiet róż od chłopaka ) wieszalam u sufitu na takich "żabkach" od firanek - glówkami w dól oczywiście dekoracja okna była niezła - ale efekt fajny (na pewno troszke zblakły) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 19.09.2007 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Możesz zrobić to tak:Jak już kiepsko wyglądają wyjmij je z wody zwiąż kwiaty w łodyżkach i wilgotna chusteczką higieniczną owiń ich końce.Włóż do wazonika i całość łącznie z liśćmi spryskaj lakierem do włosów. Tak sie ususzą i przetrwają bardzo długo. Nie susz nigdy kwiatami w dół.Zawsze rób to normalnie tak jak stały w wazoniku. Jeżeli jest to naprawdę duży bukiet to i efekt będzie duży. Miłego suszenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danap 19.09.2007 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 ja suszyłam kiedyś w piasku (suchym), "na stojąco", po kilku dniach/tygodniach mozna wyciągnąć. efekt był niezły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 19.09.2007 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 ja też słyszałam o sposobie suszenia na piasek ale nigdy tak nie próbowałam zawsze wieszam je kwiatem do dołu, ale jak już są naprawdę dobrze rozwinięte kolor jedne zachowują inne nie, nie wiem od czego to zależy ale wszystkie jasne, np żółte, herbaciane, różowe robią się nijakie najładniejsze po zasuszeniu są te mocno bordowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambroma 19.09.2007 19:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Dzieki wszystkim za rady. Oto moje roze jeszcze zywe jak sie ladnie zasusza tez wkleję (jak mi się uda, bo dopiero raczkuję ) http://images23.fotosik.pl/84/c0e5e01adf0cfab0med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 26.09.2007 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 Czytałem, że innym sposobem jest zanurzenie samych kwiatów w glicerynie, podobno też daje to niezłe efekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniazbyszek 15.10.2007 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Ja słyszałam o piasku, albo styropianie - ale chyba samemu trzebaby było rozdrobnić go na pojedyncze kuleczki !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 16.10.2007 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Ja susze tak - cały bukiet wiąże sznurkiem i wieszam gdzieś w pokoju tak aby kwiaty (paczki) zwisały w dol. Czekam aż wyschną... Tak zasuszyłam cały bukiet 19 róż które dostałam od boorga w ramach przeprosin. Zawsze tak susze róże i zawsze się udaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaudyyna 23.10.2007 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 boję sie suszyc kwiaty bo ktos mi keidys powiedzial ze razem z kwiatami zasusza sie uczucia. Moze to glupi przesąd ale lepiej dmuchac na zimne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maja W. 25.10.2007 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 ale wszystkie jasne, np żółte, herbaciane, różowe robią się nijakie najładniejsze po zasuszeniu są te mocno bordowe Zgadzam się w 100%... A białe to już po prostu dramat... Próbowałam zasuszyć swój bukiet ślubny http://i216.photobucket.com/albums/cc232/maja_w/Obraz168-1.jpg ale niestety efekt był opłakany i musiałam się pożegnać ze swoimi ślicznymi kwiatuszkami... Dobrze, że zostały zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts