alfaro 19.09.2007 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Witam, Ja podobnie jak jeden z moich przedmówców dostałem od babci na budowę dość dużą kwotę. Chcąc być w zgodzie z prawem chciałbym to zgłosić do US. TYlko jak. Czy jak jesteśmy w I grupie to wystarczy mi od Babci odręcznie napisany akt darowizny który dołączam do deklaracji? Rozumiem że najlepiej jeżeli babcia przeleje mi darowane pieniążki w kwocie złożonej na deklaracji - choć część z nich leży już w ławach fundamentowych .Jaką procedurę postępowania przyjąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
civic9 19.09.2007 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 do deklaracji chyba nawet nie musisz dołączać aktu darowizny. nawet wątpię czy jest w ogóle potrzebny, ale nie przeszkadza coś mieć. ale pieniążki (powyżej 9 tys. z hakiem) koniecznie muszą być przekazane przelewem (lub przekazem pocztowym). i to z jej konta na Twoje, bez kombinowania. inaczej nie korzystasz ze zwolnienia. deklarację do urzędu darczyńcy w ciągu 30 dni bo też przepadnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfaro 19.09.2007 14:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 do deklaracji chyba nawet nie musisz dołączać aktu darowizny. nawet wątpię czy jest w ogóle potrzebny, ale nie przeszkadza coś mieć. ale pieniążki (powyżej 9 tys. z hakiem) koniecznie muszą być przekazane przelewem (lub przekazem pocztowym). i to z jej konta na Twoje, bez kombinowania. inaczej nie korzystasz ze zwolnienia. deklarację do urzędu darczyńcy w ciągu 30 dni bo też przepadnie. W takim razie pozostało tylko spisać jakiś akt darowizny, przelać kwotę na moje konto i zglosić ten fakt do skarbówki. A wiesz moze jaki druk mam ściągnąć ? W każdym razie dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
civic9 19.09.2007 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 SD-Z1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfaro 19.09.2007 15:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 OK.Wielkie dzięki Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts