gentoonx 22.05.2014 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 wykonać/dokończyć instalację zgodnie z projektem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej1984 22.05.2014 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 To jest stare budownictwo nie mam projektu Kupiłem rure spiro by połączyć i zobaczę co się będzie działo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nawiewnik 25.05.2014 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2014 Z wentylacją grawitacyjną to różnie bywa, zależy od pogody (ciśnienia na zewnątrz). Wietrzenie to jedno, a okna plastiki to drugie. Okna znacznie więcej są zamknięte niż otwarte. Często w takich struacjach pomagają nawiewniki (np. okienne), które zapewniają stały dopływ powietrza do domu, gdy okna są zamknięte. Jak nie wleci to i nie wyleci kominem. Akurat u mnie pomogły. Robił się grzyb na ścianie. Odkąd są nawiewniki grzyba nie ma. Prawidłowo zamontowane oraz odpowiednio dobrane nawiewniki okienne to świetna sprawa ale należy pamiętać, że są jeszcze inne potrzebne rzeczy wymagane dla poprawnej eliminacji pary wodnej z pomieszczeń. Podczas wizyty u klientów często okazuje się że w mieszkania są zawilgocone z powodu uszkodzeń technicznych oraz błędów wykonawczych. Wzrost wilgotności względnej powietrza powyżej 55% utrudnia wysychanie ścian oraz powoduje zagrożenie kondensacja powierzchniową i umożliwia powstawanie mykoorganizmów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej1984 20.06.2014 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2014 Mam pytanie od czego jest zależna wilgotność w domu bo raz mam teraz 50% a raz jest 63% i tak sobie skacze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 20.06.2014 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2014 Mam pytanie od czego jest zależna wilgotność w domu bo raz mam teraz 50% a raz jest 63% i tak sobie skacze w tej porze roku od wilgotności powietrza nawiewanego/zewnętrznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej1984 27.08.2014 05:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 Podłączyłem kominek wentylacyjny z kominem i nadal kartka się nie przykleja, świeczkę wciąga, ale nie gasi jej Czy dlatego jeszce nie ma ciągu dużego bo połączenie rury spiro z kominem nie jest uszczelnione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 27.08.2014 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 wyjdzie z domu tylko tyle ile wejdzie, jak otworzysz okno to też sie nie klei? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej1984 27.08.2014 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 Kartka się nie klei, te kratki są chyba do du.. Filmiki nakręciłem przy zdjętej kratce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 28.08.2014 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 przy otwartych oknach lepiej - ale szału teraz w lato nie będzie - nie te warunki dla grawitacji Jaka długość/odległość między tą kratką a szczytem komina wentylacyjnego (czy do czego to tam jest podłączone)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej1984 28.08.2014 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 od kratki wentylacyjnej do kominka jest 5m Sam komin z cegły ma 4m a od komina jest podłączone rurą spiro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek.bejrut 30.08.2014 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2014 Wentylacja grawitacyjna nie może być w poziomie przy tak niskim kominie. Każde załamanie utrudnia przepływ powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej1984 31.08.2014 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2014 to w jaki inny sposób zrobić wentylacje, nie mechaniczną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej1984 01.09.2014 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2014 Nie jest dosłownie poziomo, ale te 40-45 stopni jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gkurtz 29.10.2014 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2014 Prawidłowa wilgotność to 40-60% (tak wyczytałem tu) Myślę że będziesz musiał się albo pogodzić ze zbyt dużą wilgotnością, bo w starym budownictwie problem z wilgocią to normalka, albo zainwestować w osuszacz powietrza. Jeśli nie wiesz co to za urządzenia to poczytaj na http://www.aero7.pl/osuszacze-powietrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts