kaka11 19.09.2007 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Może temat już był, ale nie mogę znaleźć. Pytanie mam więc, jaką bramę garażową segmentową macie i jaką polecacie, Mam ofertę na bramę Wiśniowski. Cenowo jest przystępna, a i estetycznie również jest Ok. Może macie jakieś doświadczenia z tymi bramami? Generalnie chętnie poznam opinie na ten temat. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 19.09.2007 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 zle szukales,jest cala masa wypowiedzi .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaka11 19.09.2007 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 No to fajnie. Daj przynajmniej jakieś linki, bo ja nie mam czasu godzinami siedzieć przy internecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 19.09.2007 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 roboty za ciebie nikt robic nie bedzie wpisz do wyszukiwarki haslo "brama garazowa" albo np. nazwe jednego z wiodacych producentow (wisniowski, normstahl, hormann, krispol) .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 2mm 19.09.2007 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Może temat już był, ale nie mogę znaleźć. Pytanie mam więc, jaką bramę garażową segmentową macie i jaką polecacie, Mam ofertę na bramę Wiśniowski. Cenowo jest przystępna, a i estetycznie również jest Ok. Może macie jakieś doświadczenia z tymi bramami? Generalnie chętnie poznam opinie na ten temat. Pozdrawiam Normstahl - estetycznie z całą pewnością lepsza niż wisniowski. Cenowo - w obecnej chwili nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaka11 19.09.2007 20:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 roboty za ciebie nikt robic nie bedzie wpisz do wyszukiwarki haslo "brama garazowa" albo np. nazwe jednego z wiodacych producentow (wisniowski, normstahl, hormann, krispol) .... Ok fajny i pomocny gość z ciebie. Nie musisz się już wypowiadać w tym temacie. 2mm dzięki, sprawdzę sobie jeszcze. Z tego co kojarzę to cenowo są jednak zdecydowanie drożsi. Na mojej bramie to jakieś 50 % Wiec jeśli tylko estetyka jest lepsza to w moim przypadku nie warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 19.09.2007 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 kaka11 pozwol ze sam bede decydowal o tym co, gdzie i kiedy pisze .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaka11 19.09.2007 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 kaka11 pozwol ze sam bede decydowal o tym co, gdzie i kiedy pisze .... Ok decyduj sobie do woli, ale zamiast tracić energię na głupawe teksty, podesłałbyś parę linków. Postąpiłem według Twojej instrukcji i nic nie znalazłem. Nie każdy jest rekinem internetu mimo powszechnej promocji Neostrady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 19.09.2007 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 posluchaj, primo: w ktorym miejscu bylem glupawy ?? przeciez wskazalem ci jak znalezc linki samodzielnie .... nie badz jak to afrykanskie panstwo co zamiast wedki woli rybe, secundo: byc moze twoj problem polega na tym, ze chcialbys szybko i sprawnie poznac odpowiedz, a to sie nie uda. forum nie dostarcza gotowej odpowiedzi, tylko opinie ludzi i one pozwola ci wyrobic swoje wlasne zdanie. wiec musisz szukac, czytac i tracic swoja cenna energie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaka11 19.09.2007 21:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 No to pomogłeś mi stary, bardzo dziękuję za wyczerpującą odpowiedź. Głupawy jesteś w momencie kiedy uważasz, że wszystko powinno przyjść trudno. Z zasady Internet ma ułatwiać życie, a nie je utrudniać, ale pewnie Ty wiesz lepiej. Zamiast pomóc to strzelasz "inteligentne" teksty typu: szukaj a znajdziesz. Wiesz ja mam lepsze zajęcia niż siedzenie godzinami przed monitorem komuera, ale jeśli to dla ciebie dobra rozrywarka. to gratuluję rozrywki. Trzymaj się zdrowo. I zlikwiduj w podpisie, że jesteś z Wielkopolski, bo tylko wstyd naszemu regionowi przynosisz. Przepraszam resztę użytkowników forum, że to musieli czytać, a adminów proszę o likwidację tematu, bo merytoryki w nim przez takich znawców jak powyżej jest niewiele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 19.09.2007 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Tak dla uspokojenia sytuacji.My mamy bramy Novoport ISO45,a wlasciwie bedziemy miec bo montaz mamy na 1 pazdziernika . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 19.09.2007 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 kaka11, zamiast potrzec w maja stopke popatrz w swoja i przeczytaj ze zrozumieniem zdanie jakie masz pod nickiem.sam tego nie napisales, to wlasnie admin ci to wstawil, ale widac nawet i tego nie potrafisz sam znalezc. dobranoc zycze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaka11 19.09.2007 22:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Jak widać nie tylko ja mam problemy z czytaniem ze zrozumieniem, wyjadaczu muratorowego forum. Bez odbioru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 24.09.2007 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2007 temat się dobrze zaczął, głupio skończył..... szkoda. Czy Normstahl i Horrman są faktycznie najlepsze. Czy przed montażem trzeba mieć wytynkowany garaż ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaka11 24.09.2007 14:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2007 Musisz mieć wytynkowany garaż i najlepiej pomalowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canna 24.09.2007 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2007 Cóż, jacekp71 Twoje posty nie wniosły do tego wątku niczego oprócz niesmaku http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_confused.gifkażdy ma prawo zadać pytanie i nie ma obowiązku przeglądać wszystkich wątków http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_rolleyes.gif czasami stare wątki nie są zbyt aktualne, szukałam niedawno czegoś o kotłach c.o, wątki z 2003 roku jakoś mnie nie zadowoliły http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_confused.gif ad meritum:czemu bramy segmentowe są ostatnio takie popularne? uchylne są gorsze? pytam, bo nie wiem, chciałam uchylną, a tu widzę, że segmentowe wiodą prym, co jest z uchylnymi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaka11 25.09.2007 04:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 Zapewne głównym powodem jest wygoda użytkowania bram segmentowych. Nie zajmują miejsca na podjeździe podczas otwierania. W moim np przypadku, gdzie od granicy działki do garażu jest 5 m, ma to kolosalne znaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 25.09.2007 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 Cóż, jacekp71 Twoje posty nie wniosły do tego wątku niczego oprócz niesmaku http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_confused.gif każdy ma prawo zadać pytanie i nie ma obowiązku przeglądać wszystkich wątków http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_rolleyes.gif czasami stare wątki nie są zbyt aktualne, szukałam niedawno czegoś o kotłach c.o, wątki z 2003 roku jakoś mnie nie zadowoliły http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_confused.gif ad meritum: czemu bramy segmentowe są ostatnio takie popularne? uchylne są gorsze? pytam, bo nie wiem, chciałam uchylną, a tu widzę, że segmentowe wiodą prym, co jest z uchylnymi? canno, gwoli scislosci .... http://forum.muratordom.pl/jaka-barma-garazowa,t104782.htm swiezutki i na dokladnie taki sam temat. nie trzeba daleko szukac. pozd. Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 25.09.2007 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 Musisz mieć wytynkowany garaż i najlepiej pomalowany. no coz, nie trzeba miec wytynkowanego garazu, a i na pewno pomalowanego. wystarczy, a i zalecane jest wytynkowanie (na mokro lub sucho) tej sciany, do ktorej instalowana jest konstrukcja bramy. jesli czesc konstrukcji montowana jest do sufitu, zaleca sie aby i sufit byl wykonczony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canna 25.09.2007 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 Jacek, dzięki za tego linka http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_biggrin.gifnie szukam jeszcze bramy, zdecydowałam się założyć bramę po wykończeniu garażu na gotowo. Skłoniły mnie do tego liczne narzekania na działanie bram założonych przed wylewkami i tynkami. Mam 50 m do ogrodzenia i skoro tylko odległość wpływa na wybór segmentowych to wolę uchylną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts