Grazia-Ol 20.09.2007 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 ? Biały Pasek Na Ścianie Przy Suficie No właśnie zostawiać czy nie? Jakiej szerokości? Czytałam gdzieś, że jest to metoda na podwyższenie pomieszczeń, ale tylko przy szerokości paska 15 cm? Ma ktoś takie 15 cm pasy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 20.09.2007 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 kiedyś tak się malowało bardzo wysokie pomieszczenia po to żeby optycznie obniżyć ... wałek srebrzanką też się robiło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grazia-Ol 20.09.2007 06:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 Właśnie. Moja wiedza do tej pory była taka, że wysokie obniżamy nie domalowując ściany, a niskie podwyższamy malując wąski pasek kolorem na suficie. Po przeczytaniu w poradach dekoratów informacji o bialym pasie 15 cm nie dowierzam Na wiekszości zdjęc z pomieszczeń forumowiczów widnieje na ścianach wąski biały pasek. Więc jak powinno być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 20.09.2007 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 w tej chwili mam wszystko na biało a malując nowy dom ....zobaczę ........ moze wszystko na kolorowo ????z sufitem włącznie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szymeq 20.09.2007 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 Takie przenoszenie "ściany na sufit" lub odwrotnie pozwoli uniknąć "odcinania" kolorów w rogu pomiędzy sufitem a ścianą ..... Ci co malowali do kantu wiedzą o czym mówię -estetyka wykonania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grazia-Ol 20.09.2007 07:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 Moje mieszkanie też białe. W domu chcę trochę koloru. Właśnie wybieram z Beckersa albo Tikurila. Jeszcze nie zdecydowalam. Chcę Tikurile, ale w moim mieście nie ma (30 km w jedną stronę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kammaje 20.09.2007 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 [quote name="Grazia-OlNo właśnie zostawiać czy nie? Jakiej szerokości? mam pasek i jest fajnie. 5 cm.W całym domu - nawet tam gdzie są skosy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grazia-Ol 20.09.2007 10:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 A jaka jest wysokość głównych pomieszczeń? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
telesforek 20.09.2007 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 Mam biały pasek ok. 5 cm. Malarze zrobili go z własnej inicjatywy, ale myślę, że wygląda nieźle i nie robiłam awantury. Pomieszczenia 2,70 - 2,80. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grazia-Ol 20.09.2007 12:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 Czyli wysokie, pasek pasi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agdula 20.09.2007 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 kiedyś tak się malowało bardzo wysokie pomieszczenia po to żeby optycznie obniżyć ... wałek srebrzanką też się robiło Dokładnie tak. Sama tak mialam. To obniża pomieszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celebre 20.09.2007 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 U nas wysokość 2,90 - 3,10, też biały pasek na 5 cm, mąż chciał 10 cm, ale jakos mi się miejszy podobał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
juka11 21.09.2007 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 Zostawiać pasek. Ktos kto malował do kantu wie jak koszmarnie trudno jest zrobić to tak, aby wygladało przywoicie. Według mnie bez wzgledu na wysokość pomieszczenia lepiej zrobić pasek, moze być nawet niewielki np. 2 cm - szybciej się maluje i efekt znacznie lepszy niż pomalowane do kantu. Wiem co mowię, w całym mieszkaniu mam pomalowane do kantu: ile z tym bylo roboty, a i tak kazdy kto nie ma wady wzroku wiekszej niż -3 dioptrii zauwazy, że trochę nierówno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grazia-Ol 21.09.2007 10:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 Mądre rady, Będzie pasek ale nie 15 cm, jak radzi dekorator. Może 3-5 cm. Pomieszczenia 265 dół góra 255 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts