Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Śmierdzi z kanalizacji...

Recommended Posts

• Odpowiedzi 47
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

To może ja podepnę się pod temat:

u mnie śmierdzi, ale w kotłowni z syfonu wmontowanego w podłogę. Podejrzewam, że problem się zaczyna w momencie odparowania wody z syfonu, np. przy wzroście temperatury w kotłowni spowodowanym pracą kotła.

Ostatnio żonka zalała ten syfon wodą i smrodki z kanalizy ustały.

Jest na to jakaś rada, czy trzeba pamiętać o zalewaniu syfonu?

P.S Ja też mieszkam w pięknej okolicy, blisko rzeki, lasu i też widzę codziennie gwiazdy, co nie jest zbyt możliwe przy rozświetlonych niebach w miastach.

Bobry mieszkają niedaleko mojej działki (działka z łąką i rzeką na jej krańcu), jakieś 200m, ale strasznie trudno je zauważyć, jedynie w nocy lub późnym wieczorkiem podczas wędkowania można je na krótką chwilę spotkać.

Z kominkiem to oczywiście zbieg okoliczności. Przyczyna okazała się banalna - brak odpowietrzenia zbiornika. Wystarczy raz dziennie unieść pokrywę od szamba i problem znikł zupełnie... Ponieważ na dłuższą metę to bez sensu, musimy zrobić jakies odpowietrzenie na stałe i powinno być ok. Pozostaje jeszcze problem zimna w łazience, mam nadzieję, ze rozwiązanie okaże się równie proste :wink:

Wszystkim jeszcze raz dziękuję za podpowiedzi :D

Ale w takim wypadku to już tego nie rozumiem.

Na pewno śmierdzi, jak nie pali w kominku? To nie pomyłka?

Może omyłkowo podłączyli poziom kanalizy pod kominek zamiast dodatkowej rury i teraz jak palą to mają odpowietrzenie cugiem przez kominek do komina i jest ok, a jak nie palą i jest zamknięty szyber, to im wychodzi "zapach" luzem, gdzie mu pasuje :wink:

Chyba znamy tych samych instalatorów... :wink:

• 1 year później...