ZŁoty Róg 21.09.2007 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 Kurcze...aż się wzruszyłem z tym "kawałkiem ziemi".... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafallogi 25.09.2007 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 To może ja podepnę się pod temat:u mnie śmierdzi, ale w kotłowni z syfonu wmontowanego w podłogę. Podejrzewam, że problem się zaczyna w momencie odparowania wody z syfonu, np. przy wzroście temperatury w kotłowni spowodowanym pracą kotła.Ostatnio żonka zalała ten syfon wodą i smrodki z kanalizy ustały. Jest na to jakaś rada, czy trzeba pamiętać o zalewaniu syfonu? P.S Ja też mieszkam w pięknej okolicy, blisko rzeki, lasu i też widzę codziennie gwiazdy, co nie jest zbyt możliwe przy rozświetlonych niebach w miastach.Bobry mieszkają niedaleko mojej działki (działka z łąką i rzeką na jej krańcu), jakieś 200m, ale strasznie trudno je zauważyć, jedynie w nocy lub późnym wieczorkiem podczas wędkowania można je na krótką chwilę spotkać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
I.W. 25.09.2007 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 Dziwna rzecz, wychodzi na to, że śmierdzi jak nie palimy w kominku Gdzies tu był opisany przypadek gdy uparta klientka chciała miec kibelek mimo braku pionu kanalizacyjnego a hydraulik podłączył go do komina. Miejmy nadzieję że w tym przypadku tak nie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a_gnieszka 25.09.2007 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 Z kominkiem to oczywiście zbieg okoliczności. Przyczyna okazała się banalna - brak odpowietrzenia zbiornika. Wystarczy raz dziennie unieść pokrywę od szamba i problem znikł zupełnie... Ponieważ na dłuższą metę to bez sensu, musimy zrobić jakies odpowietrzenie na stałe i powinno być ok. Pozostaje jeszcze problem zimna w łazience, mam nadzieję, ze rozwiązanie okaże się równie proste Wszystkim jeszcze raz dziękuję za podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eltom 25.09.2007 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 Ale w takim wypadku to już tego nie rozumiem. Na pewno śmierdzi, jak nie pali w kominku? To nie pomyłka? Może omyłkowo podłączyli poziom kanalizy pod kominek zamiast dodatkowej rury i teraz jak palą to mają odpowietrzenie cugiem przez kominek do komina i jest ok, a jak nie palą i jest zamknięty szyber, to im wychodzi "zapach" luzem, gdzie mu pasuje Chyba znamy tych samych instalatorów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 16.03.2009 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Witam. Mam pytanie. Chcę wykonać kanlizację w małym domku jednorodzinnym z dwiema łazienkami, jaką średnicę rury powinienem zasosować fi 110 czy fi 160 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigbeat 17.03.2009 00:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 Chodzi Ci o "wyjście" kanalizacji z domu? 160. Piony w domu robisz 110. Pod muszle klozetowe (czy stelaże) robisz podejścia 110, a pod umywalki i wannę/brodzik 50 (nie 40 czy 32!!!! - to się zemści!). I pamiętaj o spadkach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 21.03.2009 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 Mam jeden pion 110 do którego podłączam 2 łazienki. Czy główny poziom moze tez byc 110 czy raczej 160 ? Nie chodzi mi o wyjscie z domu tylko o poziom wew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts