Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

domek Sevage i Ivi <Komentarze do FOTODZIENNIKA

sevageivi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 224
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

dzięki :)

fotkę parapetu zaraz postaram się pstryknąć ;)

co do fug - nie mamy ich :) płytki kładzione są na styk

niedługo mam nadzieje kupimy impregnat do kamienia i zabezpieczymy nim też łączenia na parapetach

jeśli chodzi o sam trawertyn to zaliczyłam jedną "wpadkę". Wyciekła mi brudna woda z podstawki z kwiatka i zdążyła wsiąknąć w pory.. i mamy niewielki ślad. Na tyle niewielki że nie przeszkadza i trzeba wiedzieć że "tak nie powinno być". Można było tego uniknąć impregnując od razu te nasze parapety oryginalne... ;)

Ostatnio praca u nas wre.

Ja fuguję nową podłogę w salonie, moje kochanie zamontowało drzwi do łazienki i szykuje się do robienia zabudowy ścian :) (musimy zrobić rusztowanie na płyty kg, przykręcić płyty i dopiero wtedy czeka nas układanie płytek.. i moje ulubione - fugowanie ;) )

potem zabieramy się za wykończenie małego pokoju (sufit - cekolowanie i malowanie, ściany - jasna tapeta, już upatrzona, jeszcze nie kupiona:) )

w międzyczasie powinniśmy przykleić tapetę w wiatrołapie - kupiona i czeka już od miesiąca na swój czas ;)

• 2 months później...
  • 1 month później...

Witajcie serdecznie .Minęło już tyle czasu od ostatniego wpisu.Kilka miesięcy temu kupiliśmy działkę w Leśniewie .Jesteśmy zauroczeni tą piękną miejscowością.

Przypadkowo trafiłam na to forum.Przeglądając wasze zdjęcia dostrzegłam ,że będziemy sąsiadami .Z okien waszego domku widać naszą działkę.Powodzenia w dalszych pracach (eee pewnie już mieszkacie)Pozdrawiam AGNIESZKA. :wink:

Hej!

jesteśmy, żyjemy, ciężko pracujemy ... ;)

Ale w dzienniku się opuściliśmy, ponieważ trwają u nas ostatnie przygotowania do ślubu :) :) jeszcze tylko 3 tygodnie i 1 dzień!!! :)

z nowości to moje kochanie jest oficjalne zameldowane w naszym domku, ja się domelduję do niego po ślubie :)

gusia7922 - moze spotkamy się na kawce któregoś dnia? :)

• 5 weeks później...

Niechaj szlachetność celów związek Wasz opromieni! Niechaj po latach wielu nic szczęścia Waszego nie zmieni! Zdrowie, miłość, dostatek niech w domu Waszym panują! Wesołe dziecięce uśmiechy niech nad tym wszystkim górują!Mądrością domek zbudujcie, dla dwojga, trojga, czworga, a może i więcej, kochając się coraz goręcej.

I zawsze miejcie w pamięci ten dzień jedyny - Wasze Cudowne Zaślubiny.

[/color :wink:

[/b]

• 2 weeks później...

Przenoszę z dziennika. Przepraszam za wpis tam...

1. Witam serdecznie

Nawet nie wiecie, jak się cieszymy (ja z szanowną "Inwestorką" :), że tu trafiliśmy. Od kilkunastu minut przeglądaliśmy zdjęcia i jesteśmy oboje dosyć podnieceni, bo te zdjęcia dają nam wyobrażenie jak będzie wyglądał nasz domek w przyszłości. Budujemy według tego samego projektu i też mamy powiększony garaż na dwustanowiskowy z tą różnicą, że nad garażem będzie dodatkowy pokój...

Teraz nie mam czasu, żeby więcej napisać, ale jeśli możecie, to wrzucajcie zdjęcia, bo ostatni post był chyba ze stycznia, a do tej pory pewnie już sobie mieszkacie wygodnie...

Pozdrawiam

Grzesiek

1. To w takim razie potrójne gratulacje: Za świetny gust w wyborze domku :), z okazji ślubu i powiększenia rodziny...

My tak właściwie budujemy ten dom, bo po pierwsze się już w mieszkaniu nie mieścimy (mamy 2 dzieci), a po drugie dla dzieci, żeby miały swój kawałek zielonej trawki, co by się mogły wyszaleć...

I jeszcze jesteśmy pełni podziwu, że tak wiele rzeczy robicie sami...

Jak dostaniemy pozwolenie na budowę, to pewnie też założymy dziennik...