Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek Angeliki&Tomka

Recommended Posts

Witam wszystkich forumowiczów!!

Od kwietnia śledzę posty na forum tj. od momentu rozpoczęcia budowy naszego domku. Po kilku miesiącach jesteśmy na etapie kładzenia dachówki i nareszcie mogę pokazać częściowy efekt naszych prac :) Jeszcze długa droga przed nami, ale jak pójdzie tak jak do tej pory to powinno być dobrze :)

Domek budujemy wg projektu Artemida z pracowni Archipelag

Tak wygląda na obrazkach :)

front

http://images13.fotosik.pl/98/f12c4d61fd19dda5med.jpg

bok i troszkę tyłu

http://images26.fotosik.pl/84/1010ac4b5421d0c3med.jpg

Oraz podaje adres do stronki

http://www.archipelag.pl/projekty-domow/artemida/?Name=artemida

Angelika_p, piękne, duże przeszklenia, bardzo mi się podobają.

Ta oszklona część z tarasem to fragment salonu, czy wydzielona oranżeria?

Robi wrażenie. I widzę, że nieco zmieniliście projekt wprowadzając zadaszenie tarasu, tak? Pozdrawiam i życzę wszystkiego najlepszego, niech budowlane zmagania będą czystą przyjemnością.

Bardzo dziękuję tola!!

Jak na razie są przyjemnością i na pewno tak będzie dalej. Czasami się oczywiście denerwuję, ale jak później patrzę jak to wszystko się pięknie buduje to od razu przechodzi :)

Te przeszklenia to jest salon. Ale całą ścianę przeszkloną zostawiliśmy tylko z jednej strony, a z drugiej będą drzwi na taras 180 x 240.

Zadaszenie rzeczywiście dodaliśmy, ale tylko na jednej części tarasu - czyli będzie można sobie wybierać gdzie usiąść - ja pewnie w słoneczku, a narzeczony w cieniu :)

Pozdrawiam...

Wiataj :D

Bardzo dobrze Ci wyszło, ja też rysowałem swój projekt w Paincie.

Rozkład pomieszczeń i ich wielkość naprawdę robią wrażenie. Zazdroszczę Ci takich pokoji i kuchni, a ten pokój telewizyjny będzie rewelacyjny, można by sobie zrobić w nim prawdziwą salę kinową. Bardzo mi się podba Twój domek!

Pozdrawiam :)

Dzięki gabriela!!

Teraz nasze prace pewnie pójdą troszkę wolniej, ale zobaczymy. Jak tylko będzie pojawiać się coś nowego to oczywiście będę wklejać :)

A co do kuchni to myślę, że przeniesienie jej do gabinetu i tak by nic nie zmieniło - odległośc byłaby prawie taka sama. Dlatego ją zostawiłam.

Choiciaż fakt faktem - jest daleko i się nabiegam z talerzami i półmiskami :)