dodi1977 08.10.2009 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 i jeszcze jedno http://images41.fotosik.pl/207/312c5fe6e33664d1med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej1127 10.10.2009 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2009 Dodi - świetny pomysł z oświetleniem pod dachem, dom wygląda super, pewnie podłapiemy temat Chciałbym, żebyśmy byli już na takim etapie jak Ty - dzisiaj wylałem chudy beton, we wtorek hydraulicy kończą instalację kanalizacyjną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alakk 15.10.2009 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 witam, jestem tu nowa ale jak wy wszyscy buduje dom na medal 2 tylko że lustrzane odbicie. Oczywiście było pare poprawek w trakcie ale jakoś przez to przebrneliśmy. Jak kogoś interesuje to mam pare fotek mojego domku tylko musze się zorientować jak się wkleja tu zdjęcia, bo nie bardzo sobie radze. Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej1127 15.10.2009 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 No to je wrzucaj - my też mamy lustrzane odbicie, więc chętnie popatrzymy jak to wygląda u innych Pozdrawiamy i witamy w gronie medalowców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej1127 16.11.2009 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Czy ktoś ma już zaplanowaną kuchnię? Właśnie się głowimy z żoną jak to wszystko rozplanować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
king111 20.11.2009 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 Witam,widzę,że praca wre.Dodi mieszkasz już? Fajny ten Twój medalowiec.Mojej elewacji brakuje jeszcze podmurówki,słupów i oczywiście tarasy jeszcze nie wyłożone,ale to dopiero wiosną jak trochę teren działki doprowadzimy do ładu.W środku zbliżamy się już ku końcowi,zostały jeszcze drobne rzeczy.W grudniu myślę,że się uporamy z przeprowadzką.Andrzej kuchnię będę miał gotową (jak się stolarz wyrobi) 3-4 grudnia,to jakieś fotki wkleję.Co do rozmieszczenia to : pod oknem zlewozmywak i zmywarka,na ścianie patrząc od salonu lodówka w zabudowie ,słupek z piekarnikiem i mikrofalą w zabudowie(ja nie mam tego małego okna,więc się tak dało)płyta gazowa wychodzi tak jak komin wentylacyjny.Trochę przedłużyłem ścianę między salonem a kuchnią więc lodówka jak najbardziej nie wystaje. Reszta to szuflady, szafki, efektu końcowego sam jestem ciekaw.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej1127 20.11.2009 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 King - widzę, że wprowadziliśmy takie same zmiany, jeśli chodzi o kuchnię. My również zamurowaliśmy to małe okienko oraz przedłużyliśmy ściankę przy jadalni w salonie. I jak wstępnie zaczęliśmy planować rozmieszczenie mebli i AGD, to wyszło prawie jak u Ciebie - z tą różnicą, że zlewozmywak dajemy narożny a pod oknem zmywarka, po lewej od zlewu płyta grzewcza, lodówka w tym samym miejscu co u Ciebie. Tylko z piekarnikiem się głowimy, bo chcemy dać go wyżej (tak na wysokości od blatu w górę) i oczywiście zabudowany, tylko że słyszałem, żeby nie umiejscawiać go tuż przy lodówce, żeby jej nie nagrzewać. Ale takie rozwiązanie jak w Twojej kuchni byłoby chyba najefektywniejsze.Jak się wstawia zdjęcia? Wprawdzie etap nie jest tak zaawansowany, ale troszkę bym się pochwalił... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej1127 26.11.2009 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 Mam pytanie - jak macie zrobiony sufit w górnej łazience i pokoju obok? Chodzi mi o pomieszczenia z łukowymi oknami. Wg projektu sufit ma mieć dwa poziomy - wyższy przy oknie (bo kończą się na wysokości ok. 2,6 m, czyli tak jak ściany poddasza) a niższy na pozostałej części pomieszczenia. Czy ma ktoś zdjęcia?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej1127 26.11.2009 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7575370ef1d051dd.htmlhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/422f7ddcb61b95b9.htmlhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/46fd22fbafe26ea1.html chyba mi się udało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnie-cha 26.11.2009 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 andrzej1127 pomogę , mam nadzieję, że się nie pogniewasz......... http://images44.fotosik.pl/231/7575370ef1d051ddmed.jpg http://images42.fotosik.pl/144/422f7ddcb61b95b9med.jpg http://images42.fotosik.pl/144/46fd22fbafe26ea1med.jpg jak naciśniesz napis "pobierz pozostałe kody" to tam jest taki o nazwie cośtam 500 cośtam na forum i ten kod trzeba skopiować i potem sprawdzić podglądem , powinno działać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
king111 27.11.2009 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2009 Mam pytanie - jak macie zrobiony sufit w górnej łazience i pokoju obok? Chodzi mi o pomieszczenia z łukowymi oknami. Wg projektu sufit ma mieć dwa poziomy - wyższy przy oknie (bo kończą się na wysokości ok. 2,6 m, czyli tak jak ściany poddasza) a niższy na pozostałej części pomieszczenia. Czy ma ktoś zdjęcia? Pozdrawiam Witam, widzę, że projekt jeden, ale co dom to inny.Każdy coś tam swojego zmienia. Andrzej jeśli chodzi o sufity, to ja mam jeden poziom, oczywiście oprócz skosów.Nie mam żadnego zdjęcia ,takiego żeby sufity było dobrze widać.Jurto zrobię to wkleję, ale czy u Ciebie wyjdzie tak samo, mocno ściankę kolanową podniosłeś. No i oczywiście ja mam trochę zmieniony kąt nachylenia dachu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej1127 29.11.2009 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 Agnie-cha dzięki za podpowiedź, zawsze się przyda. King - czekam na fotki, ale już rozwiązałem problem (zrobiłem tak, jak w projekcie, czyli część ściany jest wyższa, a pozostała tak, jak wszędzie). A z innej beczki - jakie masz okna? Mam jeszcze pytanie - wg projektu sufit w garażu ma być ocieplony 15 cm warstwą styropianu. Czy ktoś już to zrobił? Jeśli tak to proszę o jakieś uwagi, przydadzą się Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
king111 29.11.2009 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 King - czekam na fotki, ale już rozwiązałem problem (zrobiłem tak, jak w projekcie, czyli część ściany jest wyższa, a pozostała tak, jak wszędzie). A z innej beczki - jakie masz okna? Mam jeszcze pytanie - wg projektu sufit w garażu ma być ocieplony 15 cm warstwą styropianu. Czy ktoś już to zrobił? Jeśli tak to proszę o jakieś uwagi, przydadzą się Pozdrawiam Witam, okna mam firmy Vetrex (okleina dwustronna orzech + szprosy w kolorze okleiny). http://www.vetrex.com.pl/ Jeśli chodzi o sufit w garażu dociepliłem 5cm wełną mineralną , podłoga nad garażem w pokoju 5 cm styropianu.To w zupełności wystarczy zwłaszcza,że w garażu masz też grzejniki. Ciężko mi było ujać sufity na zdjęciach,ale może takie jak zrobiłem coś Ci pomogą. Andrzej mogę wysłać Ci zdjęcia na maila, na fotosiku przekroczyłem limit zdjęć i narazie nie mogę wkleić. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej1127 29.11.2009 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 Nie ma sprawy: [email protected] Ja mam okna z Oknoplastu (to te z Krakowa model platinium w kolorze dębu bagiennego ze złotymi szprosami (widziałem je wcześniej, super wyglądają). Co do garażu, zrezygnowałem z ogrzewania, więc muszę dać trochę większą warstwę ocieplenia, a że zostało mi styropianu 6 cm z podłogi na parterze, to go wykorzystam do sufitu. Szkoda, że wykorzystałeś limit - z żoną śledziliśmy Twoje postępy zadowoleni, że możemy sobie zobaczyć wcześniej, jak to będzie wyglądać Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
king111 30.11.2009 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Szkoda, że wykorzystałeś limit - z żoną śledziliśmy Twoje postępy zadowoleni, że możemy sobie zobaczyć wcześniej, jak to będzie wyglądać Pozdrawiamy Andrzej specjalnie dla Twojej żony wyślę parę fotek mailem ,więc nic straconego. Na fotosiku zrobię trochę porządku,więc tak jak obiecałem jak stolarz skończy kuchnię umieszczę zdjęcia na forum. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robert Ż.1719506084 13.12.2009 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 Witam!Mam pytanie czy ktokolwiek z budujących dom na medal II robił fundament lany w całości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej1127 13.12.2009 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 My robiliśmy. Zalaliśmy całość wykopanego fundamentu, potem wyprowadzone bloczkami fundamentowymi mniej więcej do poziomu chudego betonu. Tylko że kopaliśmy fundamenty ręcznie, więc szerokość była zachowana 60 cm, bez szalunków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robert Ż.1719506084 14.12.2009 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 Witam!W związku z lanym fundamentem:- ile kubików betonu wchodzi w zimię do poziomu zero? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej1127 14.12.2009 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 kopaliśmy fundament do głębokości ok. 120 cm, szerokość ok. 60 cm. Poszło nam 36 m3 betonu. Trochę kasy poszło w ziemię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robert Ż.1719506084 14.12.2009 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 Witam! Panie Andrzeju czy jest możliwość otrzymania Pańskich zdjęć z budowy?My zaczynamy dopiero na wiosnę i rozważamy różne opcje.Zastanawiamy się nad firmą, która załatwi za nas cały fundament od wykopania po zasypanie pisakiem i izolację. Inna opcja to wynajęcie koparki do wykopania fundamentu. Ale jak wiadomo wszystko wiąże się z kosztami. Z góry dziękuję za ewentualne zdjęcia. ([email protected]) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts