mrog 18.01.2008 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 Witam wszystkich ponownie w nowym juz roku . Długo mnie nie bylo na forum. Ostatnio jestem bardzo zaganiany i mam malo czasu no i jeszcze zapalenie oskrzeli sie przypetalo . No ale jest juz po wszystkim i znalazlem chwilke, zeby zajrzec na formu. Roboty po woli sie posuwaja do przodu. Moze nie tak szybko jak bym chcial ale jednak . Mozna sobie stan obecny domku zobaczyc na fotkach ponizej. Niedlugo bede mial zalewany strop nad domem. Ten nad garazem trzyma sie juz calkiem niezle. King111 z mojej brygady jestem raczej zadowolony. Niestety robia oni swoim tempem a nie takim jak bym chcial (ciagna kilka budow na raz. Taki ich urok). No ale na razie robia wszystko dobrze wiec nie mam do czego sie przyczepic. Co do tego czy beda wolni w tym roku to raczej bym na to nie liczyl . Szef brygady chwalil sie, ze juz ma nowe domy do budowy w tym roku. I jak to okreslil roboty ma duzo. Zreszta jeszcze z powodu poslizgu ciagnie budowe jeszcze u mnie . nadia85 Co do kosztorysu to musze ciebie rozczarowac. Nalezy go brac z duzym przymruzeniem oka. Szczegolnie teraz gdy znowu ceny zaczely isc do gory . Mi sie udalo. Zaczalem budowe pod koniec roku kiedy wszystko zaczelo niezle spadac. Tak wiec troche zaoszczedzilem. Dobrze, ze zimy w tym roku tez nie bylo . Wszystko zalezy tez z czego bedziesz sie budowac. Jaki typ stropu wybierzerz (ja wybralem monolit). Co do cen na materialy polecam watek budowy domu Faworyt tez z tej samej pracowni. Domek jest prawie taki sam wiec wyceny, ktorymi sie tam ludzie posluguja sa bardzo miarodajne. Jak bedziecie mieli jakies pytania to smialo pytajcie. Jezeli bede mogl tylko na nie odpowiedziec to pomoge Pozdrawiam Mrog http://images26.fotosik.pl/143/d13493cb0163d656.jpg http://images29.fotosik.pl/142/fbfea2c7ddc0f0d0.jpg http://images28.fotosik.pl/143/dc139b247c0a6143.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dodi1977 01.02.2008 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Witam!Nadciąga wiosna to i ruch na forum powoli budzi się do życia. Widzę Mrog, że poczyniłeś postępy w budowie, u mnie jak na razie materiał zgromadzony, ekipa murarzy i dachowców zamówiona, no i start na wiosnę! Jutro jadę na wizję lokalną domu na medal-bliżniaka bo jest tylko 5 km od mojej budowy, zobaczę jak to wszystko ma się w rzeczywistości. Tam jest już etap dachu. A ja jak na razie liczę, przeliczam, planuję zmiany. A i jeszcze jedno pytanko, czy podnosisz gdzieś ścianę kolankową, bo w tym domu ze strony mgprojekt, chyba zostały podniesione i w całości nie wygląda to zbyt efektownie. Pozdrawiam dodi1977 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrog 01.02.2008 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Witam , Ja nie podnosze sciany kolankowej. Z tego co widzialem w projekcie to roznice w powierzchni uwzgledniajace skosy i liczone po podlodze sa niewielkie. No i w sumie to i tak sa duze powierzchnie. Wiec dalem sobie spokoj i juz go bardziej nie powiekszam . W tym domu ze strony MG mogli wydluzyc dach to zachowal by proporcje. Ale tego nie zrobili i troche mu przez to zaszkodzili . No ale moze tak chcieli. Zalezy co kto lubi. Jak ktos zamierza sie niedlugo budowac to niech kupi ile sie da grubych materialow (pustaki, cement, wapno... ). Wszystko zaczelo isc do gory . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyna2508 01.02.2008 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Witam wszystkich forumowiczów, latem ruszmy z budową naszego domu na medal, zastanawiamy sie nad ewentualnymi zmianami w projekcie.Chętnie obejrzałabym realizację.Jeśli ktoś jest z okolic Warszawy lub Płocka , i byłby tak miły ...proszę o kontakt moje gg 1340441 pzdr justyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dodi1977 03.02.2008 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 Jestem juz po "oględzinach" przyszłego domku. Troszkę zaskoczyły mnie rozmiary pomieszczeń-chyba że to tylko złudzenie optyczne, bo dom nie ma jeszcze okien, ale wszystko wydało mi sie takie malutkie. Jak popatrzyłam na kuchnię, to stwierdziłam że nie będzie gdzie mebli wstawić, a tam nawet spiżarka była zlikwidowana, nie mówiac już o kotłowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 18.02.2008 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 jakieś nowe fotki ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosto2 24.02.2008 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 Mam ogromną prośbę do mroga ,bo widzę że jego budowa idzie bardzo szybko.Czy możesz nam napisać kosztorys swojego domku, najbardziej interesuje mnie dach.Chodzi o to że mój mąż uważa ,że dach cztero spadzisty jest znacznej droższy od dwuspadzisteg.Chciałabym się dowiedzieć co to oznacza to znacznie droższy. A i myślę że innych kosztorys bardzo zainteresuje.No i oczywiście czekamy na kolejne fotki.Pozdrawiam PS.domek jest poprostu śliczny.Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 24.02.2008 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 gosto2 tak to prawda ze taki dach jest droższy bo po prostu jest wiecej odpadów niz przy dwuspadowym gdzie wlasciwie takich odpadow jest znikoma ilosc ale ja nie chce miec "stodoły" więc coś za coś poza tym powierzchnia dachu w tym domku porównywalnie do innych nie jest AŻ tak duża ale kosztorys bardzo chetnie bo na 99,99% bierzemy ten projekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrog 27.03.2008 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Witam, W koncu znowu udalo mi sie zajrzec do neta. Wlasciwie to nie mam na to ostatnio czasu lub sily . Co do ceny dachu to nie wiem czy jest duza czy mala. Nie mam porownania z innymi projektami o podobnej powierzchni. Wiezba z deskami na pokrycie dachu (wzialem tylko czesc desek poniewaz na reszte uzylem desek z szalunku stropu) kosztowala ok 10 tys. Cena dachowek z dodatkami w postaci rynien itp. + robocizna zaczyna sie od 28tys, za dachowke cementowa, do 36tys za dachowke ceramiczna. My chyba zdecydujemy sie na dachowke cementowa (ma ok 30 lat gwarancji wiec po co przeplacac ). Dach za namowa dekarzy zrobilismy troche inaczej. Belki koszowe, ktore przejmuja najwieksze obciazenia umiescilismy dokladnie na samych rogach scian. W projekcie nie sa na rogach przez co jak to ujeli fachowcy moga miec tendencje do zeslizgiwania sie (oczywiscie przy dobrym wykonaniu tego nie zrobia ale takie sily beda na nie dzialac co jest niekorzystne). Dlatego tez daszek z przodu nie stanowi calosci z reszta dachu bo katy ich sa minimalnie inne. Ale co tam wazne, zeby bylo solidnie zrobione . A oto kolejne aktualne zdjecie (niestety roboty ida powoli ) Pozdrawiam wszystkich budowniczych. http://images26.fotosik.pl/184/713dfc166911fb9f.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrog 28.03.2008 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 No i jeszcze raz ja . Mila niespodzianka mnie rano spotkala. Zakonczono robote dachu. Teraz tylko wyciagnac kominy i dachowka na dach http://images31.fotosik.pl/195/d1464b07c78db3da.jpg Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaz22 24.04.2008 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Witam, poszukuję osób budujących Dom na medal????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaz22 25.04.2008 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 http://www.mgprojekt.com.pl/domki/domnamedal2/images/domnamedal.jpg chodzi o ten projekt ...bardzo proszę o kontakt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rodzinkaF 26.04.2008 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2008 Hej, Zastanawiamy się z mężem nad zakupem projektu domu. Czy ktoś w woj. świętokrzyskim posiada lub buduje DOM NA MEDAL z MG Projekt? Będę wdzięczna za informację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaz22 28.04.2008 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 Witam Ja również jestem szczęśliwą posiadaczką domu na medal. Buduję się w Warszawie i jeśli mogłabym zobaczyć u kogoś w okolicy warszawy ten dom to byłabym bardzo wdzięczna za kontakt Pozdrawiam Małgosia Ż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 29.04.2008 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 gosiaz22 a na jakim etapie budowy jesteś ?? bo u nas budowa dopiero w planach ale projekt zatwierdzony przez rodzine Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaz22 29.04.2008 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 Nam została już tylko wykończeniówka (podłogi ,glazura, terakota0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 29.04.2008 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 nooooo to fotki fotki poproszę i jak wrażenia ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rodzinkaF 30.04.2008 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2008 gosiaz22 KONIECZNIE ZAŁĄCZ FOTKI !!!!!! Kaska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaz22 30.04.2008 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2008 proszę bardzo http://img404.imageshack.us/img404/9353/namedal1lx9.jpg http://img291.imageshack.us/img291/1477/namedal2ba8.jpg http://img509.imageshack.us/img509/9980/namedal3hh1.jpg dokonaliśmy zmian w projekcie tzn: wyprostowaliśmy salon likwidując taras w podcieniu i dodaliśmy okno , oraz powiększyliśmy garaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 30.04.2008 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2008 a jakie wrażenia "przestrzenne" jesli chodzi o srodek ?? na wszystko jest miejsce ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts