andrzej1127 28.07.2010 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Cicha_ludka, a gdzie w lubelskim? My jesteśmy z Zamościa i wybudowaliśmy lustrzany. Już mieszkamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cicha_ludka 28.07.2010 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Lublin ale w Nieliszu mamy rodzine. Swoją drogą czy jest możliwość "obejżenia" Waszego dzieła?PozdrawiamAnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej1127 28.07.2010 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Nie widzę problemu. Parę postów wcześniej podałem swój adres, napisz jak będziecie w pobliżu. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dariusz Piłat 30.07.2010 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 Witam wszystkich forumowiczów jest tutaj po raz pierwszy . Mam małą prosbę ,czy ktoś mógłby zamieścić zdięcia elewacji . Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia2010 02.08.2010 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2010 Witajcie.My już powoli układamy dachówkę .Już bardzo fajnie to wyglada.Teraz czekamy na wycene okien i trzeba bedzie cos wybrać.Też bardzo bym chciałą zobaczyć jakies nowe zdjecia domków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robert Ż.1719506084 24.08.2010 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 HejCzy mógłbym poprosić o zdjęcia kominka? Jestem ciekawy jego wyglądu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cicha_ludka 01.09.2010 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 No i ruszylismy, kończa piwnice spróbuje załączyć kilka zdjęc z prac nad piwnica. ktoś wie jak załaczyć zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cicha_ludka 01.09.2010 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 Oto kilka zdjęć z budowy domu: fundamenty i ściany piwnicy. Piwnica jest pod całym domem tylko nie pod garażem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sibu 02.09.2010 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 No - schody wybrane i zamówione. Panele podłogowe również. Płytki na podłogę kuchni i jadalni także. Problem w łazience... Głowy nas bolą od wybierania i przebierania w kolorach i kształtach. Jakoś przeżyjemy. Zostało nam 2 miesiące do wyprowadzki witam, my też zaczynamy wykańczać "się" ! zrobiliśmy zabudowę poddasza. Teraz kolej na resztę ... i no właśnie. Chciałem zapytać jakie masz schody ? Bo nie możemy się zdecydować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dariusz Piłat 03.10.2010 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2010 (edytowane) http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/56fc8ce2e9827538.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f1d23f78c80d0492.html Edytowane 3 Października 2010 przez Dariusz Piłat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JJ_89 29.10.2010 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 Witam mam pytanko, ponieważ jesteśmy z mężem dopiero na etapie załatwiania papierków i nie orientujemy się jeszcze w sprawach czysto budowlanych... wybraliśmy projekt dom na medal II, chcielibyśmy jednak wprowadzić kilka zmian, byłabym wdzięczna za radę czy uda się je przeforsować i czy niezbędne jest naniesienie w projekcie tych wszystkich zmian czy tylko niektórych? Z góry dziękuję za udzielone rady, poniżej opisuję planowane przez nas zmiany 1. chcemy powiększyć garaż o drugie stanowisko z osobną bramą bez ścianki działowej 2. Powierzchnię nad garażem wstępnie planujemy podzielić na 3 pomieszczenia i korytarzyk - i tutaj moje pytanie czy musimy ten podział nanieść w projekcie? Gdzie ścianki działowe, gdzie drzwi etc. ??? 3. Mamy też szatański pomysł żeby w sypialni na poddaszu zlikwidować garderobę i zrobić z sypialni zejście po schodkach na półpiętro (nad garażem) do garderoby - rozumiem że trzeba nanieśc takowe schodki w projekcie??? Czy te zmiany są wykonalne? Czy nie ma żadnych przeciwskazań? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JJ_89 29.10.2010 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 Nie ma już nikogo na tym forum? ;-( Mam jeszcze pytanie, czy budował ktoś swojego medalowca z ytonga 36,5??? Ścianki działowe planujemy z silki, ponoć lepsza akustycznie...??? Jeżeli tak, proszę o podpowiedź ile potrzeba bloczków na cały dom??? Czy osoby które są już na etapie wykańczania pochwalą się nowymi zdjęciami??? Głównieinteresuje mnie kuchnia, pomieszczenie nad garażem i pokoje na górze z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dariusz Piłat 31.10.2010 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2010 Witam w naszym domku powiększaliśmy garaż ,lecz zmiany musiały być naniesione przez architekta , nie było z tym wiekszego problemu .W środku też wprowadziliśmy kilka zmian bez zezwoleń , podobno tak można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robert Ż.1719506084 26.01.2011 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 HejW Naszym domu wprowadziliśmy następujące zmiany:- podniesienie poddasza o 48 cm,- górny strop betonowy - lany,- powiększenie dolnej łazienki,- "zamknięcie" kuchni,- zamiana drugiego okna balkonowego w salonie na zwykłe,- dodatkowy daszek nad wykuszem.Po konsultacji z kierownikiem budowy nie nanosiliśmy nic na projekt i nie ubiegaliśmy się o dodatkowe pozwolenia, zezwolenia, itp. W chwili obecnej stan Naszego domu to surowy otwarty z dachem. Start z kolejnymi pracami - koniec lutego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
volfram2002 29.01.2011 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 Witam, od roku śledzę ten temat...ale okazuje się że strasznie tu cicho i pusto... Natomiast faworyta z tej samej pracowni buduje dużo więcej ludzików i na tamtym forum duży ruch.. Ja buduję Dom na medal....i....po perypetiach z ekipą budującą...udało mi się szczęśliwie postawić stan surowy....wyszło piknie...jestem zadowolony... Moje zmiany..wprowadzone..-...likwidacja spiżarki i małych okienek w kuchni - przedłużenie ścianki między kuchnią a salonem...zostawiłem 1,50m na luksfery - likwidacja drzwi balkonowych w salonie od tyłu domu...zostawiłem tam okno - likwidacja kominka..no i tego komina..... - kotłownia dobudowana za garażem...co pięknie wyszło...i dach nad pokojem nad garażem jest symetryczny a nie jak w projekcie... A to zimowe fotki...............................POZDRAWIAM....................... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alakk 19.09.2011 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 My juz się wykończyliśmy i mieszkamy od lutego.A nasze zmiany to:- obniżenie stropu na dole ( strop zrobilismy lany i nie mam belek nad oknami)- okno balkonowe w salonie zamienione na normalne- likwidacja spiżarki i powiększenie kuchni oraz zamknięcie kuchni (otwór z kuchni do salonu zostawiliśmy na szerokości 1m)- za garażem dobudowaliśmy kotłownie a z kotłowni zrobiłam pralnie - super pomysł polecam- schody na piętro zrobiliśmy od drugiej stony i przez to mamy więcej miejsca na holu- a na górze to drzwi od garderoby przbiliśmy na przeciwną stronę ponieważ teraz to każy może tam schować swoje rzeczy a pokój stał się bardziej ustawny- pokój nad garażem jest duży i przestronny więc w ycięgnęliśmy ściankę boczną w górę i wstawiliśmy okno przez co jest widny- ścinę między pokojem z oknem łukowym a następnym wyprostwaliśmy (tam były wnęki na szafy do zabudowy) i ten pokój z łukowym oknem powiększylismya i najważniejsze wysunęliśmy balkon na zewnątrz przez co pokoje u góry są bardzo ale to bardzo duże i ustawne.Wszystko jest super tylko nie umiem dodać tu zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gudałka 07.05.2012 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 Witam,widzę że ten wątek zakończył sie w 2011 roku, a może ktoś obecnie buduje Dom na Medal ?My jestemy na etapie wylanych fundamentów i szukam innych osób które budują ten domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yorka 20.08.2012 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Witam również jestem zainteresowany tym projektem, gdzie moge znalesc jakies osoby które buduja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gonia1385 06.06.2013 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2013 Czy ktoś tu jeszcze zagląda??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrog 14.06.2013 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Tak, Czasami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts