Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kredyt z transzami rozliczanymi bez faktur

Wera13

Recommended Posts

Witam wszystkich.Ja mam kredyt w PEKAO SA.tylko na wykończenie budowy,z pierwszej transzy miało być wykonane:wewnętrzne tynki,okładziny,podłoża,podłogi,elewacje,glazura.z drugiej natomiast stolarka wewnętrzna,poszłam do pani z banku i mowie ze chce zamienić płytki i panele na drzwi,pani nie miała nic przeciwko temu,powiedziała tylko ze przy wypłacie następnej transzy muszę o tym przypomnieć,nadszedł moment wypłaty drugiej transzy,w domku wszystko zrobione,zgłoszona zamiana,przyjeżdża pan i mówi ze brakuje płytek na ścianach(kuchnia i łazienka),wiec mu tłumaczę ze miało to być zamienione,on na to ze miało być zamienione płytki i panele na podłogę a na ściany to w ich rozumieniu są okleiny a nie po prostu płytki,śmieszne prawda?

Każdy kto mówi płytki i panele myśli o podłogach i ścianach,zobaczymy co to dalej będzie,pieniążki się skończyły i nie ma za co kupić tych "okładzin"czas pokaże.........

• 1 month później...

Też mam w kredyt w pekao s.a., co prawda kwota 5 cyfrowa, ale przy kontrolach przeszli samych siebie, dom z działką za swoje pieniądze warty około 400 000, ich kredyt na śmieszną kwotę a na budowie w przeciągu roku byli chyba 6 razy, kosmos, firma zewnętrzna robi dla nich kontrole, i piszą takie bzdury w operatach, że szkoda gadać, gość spisał że mam wykonane schody, których w ogóle nie było, przez jego pomyłkę 2 tygodnie wyjaśnień i ponowna kontrola. stracony czas, miałem 3 transze kredytu i po wydaniu kasy z każdej kontrola, i na każdej kontroli było coś nie tak, wiec odwołanie i ponowna kontrola, dużo straconego czasu i nerwów.

Na pocieszenie pekao sa ma dobre warunki kredytu, nie ma ukrytych opłat. Koszt aneksu do umowy 50 zl, koszt rzeczoznawcy z wszystkimi wizytami 168 złotych. w innych bankach rzeczoznawca około 1000, aneks 300 zl.

Z mojego doświadczenia jeżeli bierzecie kredyt w pekao sa na dokończenie budowy, to zamieszczajcie w kosztorysie jak najmniej prac, takie minimum, bo później do każdego punktu potrafią się przyczepić.