Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Stargard Szczeciński i okolice

maksiu

Recommended Posts

Toż to ja będę tam na skrzydłach lecieć :lol: dosłownie i w przenośni.

He, he, nie dziwię się :wink: . A ja budowę maksia zaliczyłam, choć tylko z zewnątrz, bo byłam z niespodziewaną wizytą. No i niestety maksia nie poznałam osobiście :( .

no to trzeba to nadrobić, oczywiście zapraszam

pozdrawiam

m.

• Odpowiedzi 126
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

arcobaleno - ja dopiero rozszyfrowałam skąd jesteś :o :D

U mię budowa stoi na etapie stanu surowego otwartego. Zamierzamy w najbliższych dniach zamówić okna w M&S, rozpatrywaliśmy jeszcze Welet, ale są drożsi. Zastanawiam się nad parapetami zewnętrznymi: klinkier czy coś innego (no, właśnie, co?) i wewnętrznymi ? Znacie może cenę płytki klinkierowej na parapet?

Wewnętrzne, natomiast, kamienne są dla mnie zbyt zimne i wizualnie (choć u jooli na fotkach ładne) i organoleptycznie :wink: , dalej nie mam pomysłu. Te z M&S mnie się nie bardzo podobają :roll:. Gdzie mam szukać parapetów??? I czy muszę się już decydować???

w temacie parapetów, zewnętrzne mam z płytek klinkierowych firmy cerrad, do dostania np. w nomi w stargardzie, albo na bydgoskiej (tam przy hurtowni stali)

natomiast co do parapatów wewnętrznych bede niedługo zamawiał, stawiam albo na konglomerat albo na duromarmur.

pozdrawiam

m.

Bardzo dziękuję za zaproszenie maksiu. Wiem, ze na budowie jesteś tylko w soboty, a my właśnie w soboty mamy czas na urządzanie (czyt. walkę z chwastami) na działce i dlatego odszukaliśmy i odwiedziliśmy Twoją budowę pewnej niedzieli. Mam nadzieję, że będzie jednak taka okazja, by się poznać osobiście na naszych budowach :D . Maksiu czuj się zaproszony, Ciebie Gosiu również zapraszam.

Pozdrawiam.

w temacie parapetów, zewnętrzne mam z płytek klinkierowych firmy cerrad, do dostania np. w nomi w stargardzie, albo na bydgoskiej (tam przy hurtowni stali)

natomiast co do parapatów wewnętrznych bede niedługo zamawiał, stawiam albo na konglomerat albo na duromarmur.

pozdrawiam

m.

A pamiętasz ile p. klinkierowe kosztowały? A parapety wewnętrzne, gdzie mogę zobaczyć, tak j/w? No i czy już muszę się decydować w sprawie parapetów?

Witajcie.

Maksiu super pomysł z ta grupką :D wreszcie bedzie można pogadac o realniejszych rzeczach.

Długo sie nie odzywałam na forum ale jestem zajęta mocno budową, praca i chorujacymi dzieciakami.

Dzisiaj zaczęły sie u nas instalacje wody i c.o..

Dzisiaj równiez przekonałam sie na własnej skórze że ceny poszły w dół np. cementu i wełny mineralnej.

Dobrze, że pogoda sprzyja budowaniu :D

no to może pochwalisz sie gdzie i za ile kupiłaś cement i wełnę (jaką?)

pozdrawiam

m.

Nie bedę ci pisała cen bo pewnie znalazłes taniej niz ja. Wełne kupiłam w SCMB Isover przy moich 190m2 dostałam najlepsza cene w Stargrdzie

Ziarnko do ziarnka, zbierze się wiarka :lol: to znaczy miarka :o

Jak tam budowy, na jakich etapach jesteście?

Pozdrawiam

no u mnie w sobote wylewki :D a potem biorę się za ocieplanie poddasza

pozdrawiam

m.

Widze że doszłam do tego samego etapu co ty. U mnie wylewki od piatku a za pare dni zaczynam poddasze

hello hello

moglibyscie podpowiedziec mi co zrobic z gruzem?

mam tego bardzo dużo

jedna wywózka kosztowała juz dwa tysiące!! a tego jest na 3-4 razy tyle

a nikt w okolicy nie potrzebuje gruzu?? jakby ktoś chciał sie pozbyc ziemie ogrodową to ja przyjme chętnie

pozdrawiam

m.

Pozdrawiam

pozdrawiam

m.

Wlasnie ile placisz za wylewki :lol:

już zapłaciłem, 15zł za m2 robocizny, wylewki wyszły nawet niczego sobie

wkrótce (jutro) pokażę zdjęcia w dzienniku

pozdrawiam

m.

Pozdrawiam

pozdrawiam

m.

Wlasnie ile placisz za wylewki :lol:

już zapłaciłem, 15zł za m2 robocizny, wylewki wyszły nawet niczego sobie

wkrótce (jutro) pokażę zdjęcia w dzienniku

pozdrawiam

m.

Ja płaciłam 14zł/m2 robocizny. Chłapakom sie robota paliła w rękach. Moge podac namiary zainteresowanym. Równiez moge polecic firme od całej instalacji co i wody. Dzisiaj podłaczyli kominek badzo solidna ekipa współpracujaca z Metalikiem.