Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Stargard Szczeciński i okolice

maksiu

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 126
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Szukam materiału na podjazd i ścieżkę do domu. Kostka brukowa? Coś innego? Tanie i do zdobycia na terenie Stargardu lub okolic

Pozdrawiam

nie wiem po ile, bo nie pytałem, ale kostkę brukową mają we frambudzie w morzyczynie, kupowałem tam ostatnio żwir i właśnie ta kostka rzuciła mi sie w oczy

pozdrawiam

m.

• 5 weeks później...

Witam wszystkich budujących.

Przyznam szczerze, że podczytuję tematy związane z budową i czerpię z tej skarbnicy wiedzy. Jak do tej pory nie miałam odwagi logować się i pytać no i też nie miałam problemów. Stan surowy prawie skończony tylko pozostało zrobić dach ale to kwestia dni. Jednak mam dylemat dotyczący okien i tu moja prośba. Biorę pod uwagę dwie firmy Framex i Foris. Może ktoś z was ma ich okna proszę o opinie. Z góry dziękuję. A może polecicie innych producentów? Jestem otwarta na propozycje.

• 3 weeks później...

Witam

Rozglądam się za architektem do adaptacji możne ktoś poleciłby mi kogoś dobrego i niedrogiego (mam nadzieję ze to możne iść w parze) czytałem wcześniejsze wątki o Panu B. i Pani M. ale w sumie nie było tam nic konkretnego. Poza tym myślę ze jeśli ktoś jest sumienny odpowiedzialny itp. tym bardziej należy go chwalić natomiast partaczy i niesłownych ludzi odradzać - aby inni nie dali się na nich złapać. Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi.

Witaj Build. Mogę tylko powiedzieć o własnych doświadczeniach. Po odwiedzeniu wielu biur i wstępnych rozmowach zdecydowaliśmy się na Prabuckich. Nie żałujemy. Dotrzymali terminów i ustalonej ceny. Załatwili wszystko co było potrzebne do złożenia dokumentacji w starostwie i uzyskania pozwolenia. Ale sam popytaj tu i tam o ceny i terminy. Powodzenia.

• 2 weeks później...

Gala - a na kiedy potrzebujesz, na już? Bo my wchodzimy z elektryką za paręnaście dni i wtedy dopiero będę mogła lub nie doradzić tę osobę :D

Napisałam już na G. szczecińskiej, ale tu też zostawiam pytanie:

proszę o kontakt do dobrego zakładu zduńskiego z okolic Stargardu, Szczecina, tak aby zdun chciał i był w stanie dojechać, i rzucić okiem na dom. Chciałabym kominek kaflowy, albo w ogóle kominek po prostu obłożony kaflami, najchętniej aby nie był tylko atrapą, ale i pogrzał pokój dzienny, a może i cały dom, w razie awarii prądu (piec gazowy).

Pozdrawiam.

julieta myślę że w grudniu zaczniemy ten etap ale obecnie zbieram namiary. Mąż już jakieś namiary ma ale chętnie skorzystam z twoich doświadczeń. Jeżeli nie sprawi Ci to problemu to podaj ich numer podzwonimy zobaczymy kto i za ile? Mam nadzieję, że napiszesz czy jesteś zadowolona z ceny i pracy?

Co do pytania o zduna to ja nie mam bladego pojęcia czy tacy jeszcze są, ale słyszałam że w Żarowie mają kominki i przeróżne obudowy do nich w tym kaflowe to może i mają kogoś kto to wykonuje. Sprawdź jeszcze w Strachocinie i w Ulikowie tam też mają kominki i obudowy. Nawet reklamują się w kwartalniku "Świat Kominków".U mnie do kominka jeszcze daleko . Na razie to podglądam kominki innych i za każdym razem zmieniam wirtualny wygląd mojego. O kaflach też myślałam takich w kolorze kości słoniowej z rzeźbieniami, ale jaki będzie to zobaczymy z czasem. Powodzenia w poszukiwaniach.

gala - za dwa dni wstawiają mi okna, potem wchodzi elektryk, więc spokojnie zdażę sprawdzić jego pracę przed Waszym grudniem :wink:

Oczywiście podam namiary i cenę. Tylko się przypomnij za jakiś czas, bo nasza grupa nie jest na topie i mogę zapomnieć.

A wiesz, że zapomniałam o Ulikowie?! Sprawdzę jeszcze Żarowo i Strachocin, jak podpowiedziałaś. Wczoraj stanęło jednak na kominku z PW, więc zdun już mi nie potrzebny, ale kafle nadal tak. Mnie sie marzą białe kafle, proste, ewentualnie jakieś dekory na krawędziach.

Dzięki za pomoc, pozdrawiam.

• 2 weeks później...
  • 4 months później...