Teska 26.07.2003 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2003 kondensat...nierdzewka, wbudowany zasobnik ale najwazniejsza moc nominalna 4,5 kw do 23,4 całosc juz z pogodówka to 8400zł Piec podobno jest ok , czy ktos moze ma taki piecyk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 26.07.2003 17:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2003 nikt nie ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekMarusza 27.07.2003 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2003 Podejrzewam ze chodzi Ci o Victrix Zeus czy cos takiego (54 l zasobnik) - tez o nimmyslalem, ale ta cena .... Ciekawe ile dadza Ci rabatu ?No i mój instalator nie byl zachwycony, ze to niby "wloszczyzna" - sam zaproponowalSaunier-Duvala Ecosy (1-funk. lub 2-f z 13 l zasobnikiem).Tak, ze doswiadczenia z Immergasem brak, niestety :=( hej - Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 27.07.2003 15:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2003 immergas własnie ten zeusik ale o mocy od 4,5 do 23,5 kw ze wsiem kosztuje 8500 zł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregg 28.07.2003 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2003 ....też się zastanawiałem ale 8,5ths PLN to chyba za dużo, sam kupiłem CERAPUR +120l+automatyka poniżej 7ths.PLN, pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur_Cholys 28.07.2003 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2003 Włoskie to one są ale 3/4 armatury w Polsce to Włochy. A tak naprawdę środek kotła to zbieranina z całej europy, Poszukaj tego kotła w niższej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 29.07.2003 07:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2003 Artur...jednak zdecydowałam sie na vaillanta kondensata z zasobnikiem...kosztuje 7400...sprzedaja na dzien dzisiejszy jako komplet.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PawelP 29.07.2003 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2003 mam ten kociol od 2 m-cy, sprawuje sie dobrze co do oszczednosci to jeszcze nie wiem na razie spalilem 100m3 gazu, sterowanie pogodowe bardzo latwe w obsludze, kociol cichy, cieplej wody mi jeszcze nigdy nie zabraklo dostalem 18% rabatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur_Cholys 29.07.2003 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2003 TESKA gratuluje zakupu... ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 29.07.2003 19:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2003 Artur... hihih u mnie jak w na karuzeli...a raczej instalatorzy tak bardzo chca robote...zdecydowalam sie nieodwołalnie na Vitopenda 222 viessmana kondensata z zasobnikiem stojacym z pogodowka...hmm...za całe 10.800...soki 9800 bo komina stalowego nie potrzebuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur_Cholys 29.07.2003 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2003 Nie popełniaj tego błędu weź buderusa nie stracisz i zaoszczędzisz. Pogodówka to wyższa szkoła jazdy jeśli chodzi o ustawienie (wiem bo pracuję w branży). Płaci się kupę kasy za "komputerek" którego połowa ludzi nie potrafi zaprogramować, a jak się już uda to mija trochę czasu a kocioł żre paliwo jak opentany (chyba że zapłacisz serwisantowi za kilkakrotny przyjazd na ustawianie) Jeśli nie wierzysz poproś o instrukcję obsługi pogodówki. Lepiej wziąść zwykły programator 7 dniowy - np tp5000 Danfossa z funkcją nauki bezwładności budynku przynajmniej ma 5 klawiszy. A tak na marginesie kondensaty są jeszcze za drogie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chmurka 30.07.2003 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2003 Witam, powiedzcie proszę, co sądzicie o IMMERGASIE 23kw[chyba] turbo dwufunkcyjnym. Mój instalator zaproponował mi taki. Druga sprawa: ktos zasugerował mi nastepującą instalacje-kocioł jednofunkcyjny, a do cwu gazowy bojler. Podobno tak ma byc taniej w eksploatacji i dodatkowa korzyść, bo latem nie używa sie kotła i w ten sposób przedłuża jego "żywotność". Bardzo proszę o opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur_Cholys 30.07.2003 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2003 Droga Chmurko to głupota. Ciekawe jak zostanie rozwiązana sprawa cyrkulacji c.w.u.? Pewnie chciałabyś mieć ciepłą wodę w kranie "od ręki"? Z całą pewnością do kotła+podgrzewacza gazowego musisz dołozyć zasobnik. Weź immergasa dwufunkcyjnego - zaoszczędzisz na montażu i materiałach Firma już istnieje sporo czasu, są nie drodzy i nie mają wpadek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chmurka 30.07.2003 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2003 Arturze, wielkie dzięki za odpowiedż. Kompletnie się na tym nie znam. Pozostaje wiec tylko zaufanie do INSTALATORÓW i życzliwych Forumowiczów. Pozdrawiam. L. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danajot 31.07.2003 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2003 używam od 6 lat dwufunkcyjny Immergas - jest prosty w obsłudze, nie zepsuł się ani razu, podłączyłam do niego zegar sterujący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts