aldekor 26.11.2007 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 Cześć. Kupiłem bezpośrednio u producenta tzn. w Tczewie a oni polecili mi swojego instalatora. Z tego co się orientuję to dosyć nowy produkt w ich ofercie więc o szczegóły sprzedaży to chyba bedziecie musieli się do nich sami odezwać. A tak do rzeczy to po podłączeniu kotła monter pokazał mi co i jak obsługiwać napełnił zasobnik peletem i kociołek zaczoł ładnie grzać mało popiołu i czyściutko. Jako że byłem przygotowany na owies to do dzisiaj używam owsa i jest ok. z tym że jest trochę dużo popiołu no ale mam taniej. Najdłuższy czas jaki od obsługi do obsługi to jak na razie 3 dni. Mam pytanie: czy jest ktoś kto w tym kotle pali ekogroszkiem i czy rzeczywiście jest najtaniej? Pozdr. Co to jest za marka bo na stronie nie mogę się doczytać wygląda na firmę no name z Chin czy sprowadzają już jakieś inne kotły bo nie mają dystrybutorów? Jeśli bezmarkowiec to pewnie tani był? Szukam takiego pieca który zapełnił by lukę w ogrzewaniu do czasu budowy gazociągu. Mam rodzinę w Pszczółkach i czasem bywam u nich więc może mógłbym obejrzeć pracujący kociołek u Ciebie?Daleko mieszkasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aikon71 29.11.2007 06:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 Witam. Reklamy tego kotła nie chcę robić a tym bardziej zapraszać do domu w celach reklamowych nikt mi za to nie płaci i płacić nie będzie. Jak kupowałem to mogłem oglądnąć jak pracuje w Tczewie w ich firmie Metrixmetal i ty pewnie będziesz mógł go tam sobie oglądnąć. A to blisko Pszczółek A tak na marginesie dużo szukałem i na targach też byłem więc o kotłach już troszeczkę wiem. Chińskiego albo jakiegoś innego szjsu bym nie kupił. I jeśli chcesz mieć bardzo czysto to musisz palić pelletem. Mało popiołu ok 1,5% paliwo dość czyste w załadunku i to jest wyrób drzewny tak więc zapachy jak przy paleniu w kominku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witomark 11.12.2007 23:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 Ile kosztował cię ten piec, bo też jestem zainteresowany, a mieszkam i będę budował dom bardzo blisko Tczewa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kvazir 13.12.2007 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 Witam wszystkich, czy oprócz aikona71 ktoś jeszcze użytkuje ten kociołek? Ja oglądałem go w Żukowie i wygląda fajnie, najtańszy to on nie jest ale wygląda bardzo solidnie. Tylko jak się sprawdza w "praniu"??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts