tidia78 20.09.2007 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 czesc.mam mała prośbe szukam podgrzewacza przepływowego ok 18-21 kv, wogole to nie wiem jaki kupic czy polski kospel a moze zagraniczny np siemens eag,vilant itp nie wiem czy sterowany (zalączany hydraulicznnie czy elektronicznie??? niestety nic o nich nie wiem,wiem tylko ze ponoc elektroniczne sa lepsze bo procyzyjnnie ustawiaja temperature i dobieraja moc grzania ale znowu ludzie mowia ze elektronika jest zawodna??? .moze wy macie lub mieliscie taki kiedys, w miare mozliwosci prosze o odpowiedz. lub jakies namiary gdzie mozna by szukac z gory dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domos 24.09.2007 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2007 Miałem kiedyś przepływowy podgrzewacz wody 21kW, ale nie sprawdził się u mnie ze względu na dużą zawartość kamienia w wodzie. Było to 12 lat temu, więc od tego czasu konstrukcje prawdopodobnie uległy zmianie. U mnie było tak,że przepływ wody powodował parcie na membranę która załączała grzałkę. Po dwu latach na cienkich rurkach w środku kamień tak się osadził, że było za małe ciśnienie by uruchamiać membranę. Innym razem oderwany kamyk dostał się pod membranę i blokując ją uniemożliwił wyłączenie grzałki. Efekt był taki że najpierw w kranach para na 110 a po chwili "wylatywały" bezpieczniki. Próbowałem odkamieniać ale pomogło chyba na pół roku. W końcu zostałem przy bojlerze płaszczowym metr nad piecem. Wychodzi taniej niż przepływowy. Oczywiście to tak na marginesie, bo wątpię czy ktoś ma tak zakamienioną wodę jak ja. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HARY 25.09.2007 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 My korzystamy z przepływowego już cztery lata, bez problemu. Kupiliśmy podgrzewacz firmy Kospel - Bonus elektronik. Za największy atut uważam możliwość ustawienia dosyć precyzyjnie temperatury. Nie używam wtedy zimnej wody a to jest już spora oszczędność. Jedyny mały minusik to taki, że musieliśmy założyć dodatkowy zawór zamykający przepływ wody ze względu na wysokie ciśnienie wody w sieci. Przy dużym ciśnieniu podgrzewacz nie nadążał grzać wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AXENTY 28.09.2007 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Pracowałem kiedyś w hurtowni, która handlowała takim sprzętem i z doświadczenia wynika, że najlepszym wyborem jest KOSPEL (jakikolwiek będzie pasował). Dla czego? Ma najlepszy stosunek jakości do ceny, a poza tym dobrze rozwinięty serwis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sys 01.10.2007 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 zgadzam się z przedmówcą ... Kospel to dobry wybór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zonzi 12.11.2008 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Zastanawiam sie nad Kospelem KDE 21 Bonus electronic . Jakies 200 pln tanszy niz siemens. Czy ktos ma moze doswiadczenia z uzytkowania ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lech206 28.11.2008 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 Posiadam KOSPEL 21 Bonus Elektronic od 2005 (poprzednik DKE-21) gwarancji było 12 miesięcy po 1,5 roku uszkodziła się grzałka, po 2 latach jeden z układów sterowania, a do tego wszystkiego w czujniku przepływu wody pękł magnesik i byłoby OK gdyby nie fakt że obecnie raz grzeje a za chwilę nie mimo to się nie zrażam, nie mam wyboru zbytnio kupię chyba jeszcze przed świętami nowy, właśnie KDE-21 (różnica w stosunku do mojego to gwarancja 24 miesiące oraz grzałki miedziane - w moim metalowe) a za atut uważam dogrzewanie wody wstępnie podgrzanej(na dopływie może być nawet temp. 70st. - nie ma chyba innego na rynku z tak wysoką temperaturą wody wlotowej), mam bojler c.o. a czasami temperatura w nim dochodzi do 60 stopni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts