Zybol 20.09.2007 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 czy ktos buduje lub budowal kiedys z tych pustakow?wiem ze sa tanie ale czy trwale i czy zdaja egzamin razem z styropianem i tynkiem jako sciana 2-warstwowa!?prosze o odpowiedz pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seblo 20.09.2007 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 Bez obaw, u mnie w okolicy 80% domów buduje sie z Max'a. Występują 4 klasy. Najwyższa to 20, potem kolejno 15, 10 i 5. Ja budowałem z 10 - czasem zdażały się troche nierówne sztuki lub pęknięte, ale znam wielu, którzy z 5 budowali, a i tak jest ok. Właśnie docieplam. Nie pękają przy wierceniu i kołek pewnie siedzi. Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 20.09.2007 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 Potwierdzam -my też stawialiśmy z Maxa i w moim regionie ściana 2warstwowa z Maxa +ocieplenie i tynk -to 99% budowanych domów. My budowaliśmy z Maxa firmy Leier -Tarnów. Bardzo dobrej jakości jest też Max z Hadykówki i Harasiuk. Żeby ściana miała lepsze parametry cieplne i akustyczne można dać Maxa w poprzek -ściana ma grubość 28,8cm (my tak zrobiliśmy). Te pustaki to stara i sprawdzona technologia bardzo lubiana przez murarzy -więc nie ma z budową większych problemów. Na ścianki działowe polecam tzw "połówki" maxa -kupisz je w tej samej wytwórni co pustaka. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kulin 21.09.2007 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 my budowaliśy z tego samego co kachna28. Max w poprzek + 10 cm styropianu. wszysko OK. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zezo 21.09.2007 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 czy ktos buduje lub budowal kiedys z tych pustakow? Większość domów w naszym kraju jest budowana z Maxa wiem ze sa tanie z tą teorią bym polemizował, bardzo bym polemizował czy trwale i czy zdaja egzamin razem z styropianem i tynkiem jako sciana 2-warstwowa!? Nie martw się, są trwałe i zdają egzamin ze styropianem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 21.09.2007 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 Cytat: czy ktos buduje lub budowal kiedys z tych pustakow? Większość domów w naszym kraju jest budowana z Maxa hmmmmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seblo 21.09.2007 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 Żeby ściana miała lepsze parametry cieplne i akustyczne można dać Maxa w poprzek -ściana ma grubość 28,8cm (my tak zrobiliśmy). TYLKO TAK SIĘ DAJE! Wzdłuż to może na ścianki działowe, a na zewnętrzne to tylko i wyłącznie w poprzek - tak jest ten pustak zaprojektowany i w takim ułożeniu podaje się jego współczynnik przenikania ciepła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 21.09.2007 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 i max może być różny. Są kozłowice, są plecewice i jakieś różyce czy cos tam. Ja budowałam z kozłowic. Równe, ładne. Żadnych popękanych w palecie. Ale już w ścianie mi jednego załatwili ciesle - wybili dziur przy wciąganiu belki. Niby nie dużą, ale jednak....No i kołki czarno w tym widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZŁoty Róg 21.09.2007 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 Polecam Maxa firmy Leier. Bardzo prosty i dobrze wypalony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zybol 21.09.2007 19:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 ok dzieki za odpowiedz.a jesli by ktos mial porywnywac porotherm i max!????ceny i jakosc mnie interesuje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 21.09.2007 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 ok dzieki za odpowiedz.a jesli by ktos mial porywnywac porotherm i max!????ceny i jakosc mnie interesuje! ja tam kupiłem maxa z PTH produkcja Wienerberger i nie musiałem nic porównywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts