Capricorn 11.10.2007 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 Mnie trochę razi kombinacja typu Adam Adamski, Jan Jankowski, Szymon Szymański, Szczepan Szczepański itp. Z moją córką do rpzedszkola chodzi Filip Filipek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzik.78 12.10.2007 10:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 Ja znam Karola karolaka. Mariusza Marka, P.Burek, J.Krzywda, Karalucha, Prusa, Barana, Sowę,. Często przejeżdżam przez Skrzatki, Wrzącą, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 12.10.2007 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 Koło Nowego Sącza jest miejscowość ulubiona przez obcokrajowców: WYTRZYSZCZKA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidka i Janusz 12.10.2007 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 Znam Łukasza Łukaszewskiego oraz Wojtka Wojteckiego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzik.78 13.10.2007 17:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2007 Jadę niedługo do miejscowości ;Końska Wieś; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
montana1 15.10.2007 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 To jeszcze znalazłam, zwłaszcza dla tych,którym zdarza się narzekać na długość własnego nazwiska Jan Archeminiwiriłokotoczerepepenczewiczakowski Jezu!!! tego się nawet przeczytać nie da, a wymówić z pamięci to nierealne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta-mam niebieski dach 16.10.2007 04:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Mój mąż pracuje z Browarkiem. Oczywiście nikt inaczej Go nie nazywa. Przy jakiejś zakrapianej okazji i przy ogólnej wesołości błysnęłam: "Sławek , a jak ty się nazywasz?" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 16.10.2007 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 W początkach transformacji w kraju pracowałem w firmie, która handlowała z Ukrainą. Do pracy więc przyjęto kilku Ukraińców, ale większość z nich słabo znała język polski. I kiedyś jeden z nich wychodził z pokoju, a że nikogo w nim nie było, to drzwi zamknął na klucz, a na drzwiach powiesił kartkę z napisem: WYSZEDEM NA PIEĆ MINET! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Berolina 17.10.2007 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 W akademiku miałam koleżankę z bardzo małej miejscowości. Twierdziła, że było tam tylko dwóch ginekologów, z których jeden nazywał się Rączka a drugi Paluch. Hahaha, ja znam ginekologa Cnotę, jego mama też ginekolożka i też Cnota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 17.10.2007 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 W woj. zielonogórskim jest taka miejscowość Lipki. I fajnie, tylko zawsze, na tablicy z nazwą, ktoś "domalowywuje" - pozioma kreseczke nad L. Jeszcze nigdy (a czesto tam bywam) nie widziałem "orginalnej" pisowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 17.10.2007 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 kiedyś w Ośrodku Badawczo - doświadczalnym maszyn budowlanych pracował pan Wiaderek. po jakimś czasie awansował na stanowisko konstruktora, z czego był bardzo dumny. I gdy ktoś dzwonił, to przedstawiał się: konstruktor Wiaderek.Do czasu, aż usłyszał: to wy dalej te wiaderka konstruujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiZ 18.10.2007 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 W woj. zielonogórskim jest taka miejscowość Lipki. I fajnie, tylko zawsze, na tablicy z nazwą, ktoś "domalowywuje" - pozioma kreseczke nad L. Jeszcze nigdy (a czesto tam bywam) nie widziałem "orginalnej" pisowni. Podobnie jest z: - miejscowością Toki na Podkarpaciu, uparcie przemalowywaną na Tokio, - miejscowością Las na Żywiecczyźnie, która od "wieków" widnieje na tablicach jako Las vegas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 18.10.2007 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 Pewien oficer garnizonu polowego nazywał się Piątek. Zadzwonił specjalny telefon z dowództwa okręgu: - Tu major Sobota, przyjeżdżamy we wtorek - usłyszał ze słuchawki. - Przy telefonie porucznik Piątek, dowódca jednostki kazał przekazać abyście przyjechali w środę! - karnie odpowiedział- Ożesz ty s.....synu - usłyszał w odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzik.78 18.10.2007 19:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 Pewien oficer garnizonu polowego nazywał się Piątek. Zadzwonił specjalny telefon z dowództwa okręgu: - Tu major Sobota, przyjeżdżamy we wtorek - usłyszał ze słuchawki. - Przy telefonie porucznik Piątek, dowódca jednostki kazał przekazać abyście przyjechali w środę! - karnie odpowiedział - Ożesz ty s.....synu - usłyszał w odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzik.78 18.10.2007 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 Mój sąsiad nazywa się Figiel .Niestety życie sąsiada płata mu różne figle i to bardzo smutne i przykre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matka dyrektorka 18.10.2007 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 znam osobiście Wacka Pisiaka ! mało mu nazwiska jeszcze mu rodzice imię dodali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d5620s 19.10.2007 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 z odnalezionej listy sylwestrowej kilka lat temu-na imprezce na 100 par bawili się:LIS, KRUK, WILK,WAŻKOWICZ, DZIKOWSKA, WIEWÓRSKI, SOWIŃSKA, GILL, MAŚLAK, SARNOWSKA, ŁOSIŃSKA, ŻUKOWSKI, TRAWIŃSKA, OSIŃSKI, KUNOWICZ, NIEDŹWIECKI, LEŚNIEWICZ, DRZEWIŃSKA, SOSNOWSKI, BOROWY, KACZENIEC.... W party brali udział ludzie z przypadku-każdy wpisywał swoich znajomków:)a organizator party nazywał się Wesoły....niby nie smieszne nazwiska, ale w tym komplecie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szklanka literatka 19.10.2007 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 20.10.2007 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2007 Niedaleko wspomnianego już przez kogoś Cycowa leżą Czułcyce Małe raczej Czułczyce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 22.10.2007 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 z poprzedniej pracy w Lublinie. Pracowała z nami bardzo sympatyczna pani, ale gdy tylko rozmowy zeszły na sprawy mieszkaniowe słyszałam z jej ust: barak, w baraku, z baraku. Strasznie było mi jej żal, że mieszka w tak kiepskich warunkach. Dopiero potem ktoś mnie uświadomił, że ta pani mieszka w miejscowości Barak pod Lubliniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts