retrofood 07.10.2007 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 Jest taka miejscowosc : ZIMNA WODA (nie wiem niestety gdzie) No i krazy anegdotka-kawal jak to babcia jechala PKSem i zapytala kierowcy "Panie, a w Zimnej Wodzie staje?" Na co kierowca "Chyba kaczorowi...." (ps. znam to sprzed paru lat bo obecnie to jeszcze anrgdotka dorobila sie chyba smaczku politycznego ) To jest niedaleko miejscowości Wielkie Oczy niedaleko Lubaczowa -podkarpackie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 08.10.2007 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Niedaleko Swornyccgaci jaest miejscowość Męcikał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 08.10.2007 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 To jest niedaleko miejscowości Wielkie Oczy niedaleko Lubaczowa -podkarpackie Tak się składa, że w tym roku zwiedzałam rowerowo tamte strony. Wielkie Oczy oczywiście odwiedziłam. Swoją drogą to bardzo stara miejscowość z ciekawą historią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamionkal 08.10.2007 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Co do miejscowości, to w drodze z centrum na dolny śląsk jest urocza miejscowość Tumidaj. W młodych latach z ekipą porobiliśmy sobie obrazowe (ale cenzuralne żeby nie było) fotki przy tablicy z nazwą miejscowości A odnośnie nazwisk, to mam historię mojego kumpla wywodzącego się z zacnego miasta Sochaczew. Tomek ma nazwisko jak nazwisko, natomiast ze względnu na duże nagromadzenie ż, dż itp nazwisko jest trudno akceptowalne do wymówienia czy choćby przepisania dla obcokrajowców. No i Tomek w latach studenckich wyruszył był do USA na wakacyjny zarobek. Urzędnik na lotnisku wziął od niego paszport i inne dokumenty wjazdowe, prosi o podanie nazwiska. I tak patrzy na niego, potem znowu w kwity, znowu na niego... po 60 sek wahania coś tam wpisuje w blankiet wjazdowy, przepuszcza go i prosi nastepnego klienta. Po wyjściu zlotniska Tomek patrzy w kwity a tam w rubryce imię i anzwisko stoi jak wół: Tomasz Sochaczew :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidka i Janusz 08.10.2007 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Co do miejscowości, to w drodze z centrum na dolny śląsk jest urocza miejscowość Tumidaj. W młodych latach z ekipą porobiliśmy sobie obrazowe (ale cenzuralne żeby nie było) fotki przy tablicy z nazwą miejscowości A odnośnie nazwisk, to mam historię mojego kumpla wywodzącego się z zacnego miasta Sochaczew. Tomek ma nazwisko jak nazwisko, natomiast ze względnu na duże nagromadzenie ż, dż itp nazwisko jest trudno akceptowalne do wymówienia czy choćby przepisania dla obcokrajowców. No i Tomek w latach studenckich wyruszył był do USA na wakacyjny zarobek. Urzędnik na lotnisku wziął od niego paszport i inne dokumenty wjazdowe, prosi o podanie nazwiska. I tak patrzy na niego, potem znowu w kwity, znowu na niego... po 60 sek wahania coś tam wpisuje w blankiet wjazdowy, przepuszcza go i prosi nastepnego klienta. Po wyjściu zlotniska Tomek patrzy w kwity a tam w rubryce imię i anzwisko stoi jak wół: Tomasz Sochaczew :) Kamionkal, zapewne z Teresina koło Warszawy? Kiedyś mieszkałam w Teresinie koło Trzcianki, TIR przyjechał z dostawą ale niestety nie do tej miejscowości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
montana1 08.10.2007 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 niesamowita jest Such Psina w Opolskim... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xdotka 08.10.2007 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Jeszcze nazwiska. Coś takiego dziecko moje znalazło w internecie http://www.mfoto.pl/uploads/1003/5fee05d9aa.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzik.78 08.10.2007 19:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Jeszcze nazwiska. Coś takiego dziecko moje znalazło w internecie http://www.mfoto.pl/uploads/1003/5fee05d9aa.jpg popłakałam się ze śmiechu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzik.78 08.10.2007 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Dzik przy tych nazwiskach to pikuś. xdotka po prostu rewelacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 08.10.2007 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Małolepszy (ale chyba nie Tomasz) byl dziekanem (albo prodziekanem) na wydziale mojej uczelni Przypomnialo mi sie tez ze znałam chlopaka o nazwisku "Posłuszny" ps. z tej listy nie wiem czemu ale najbardziej rozsmieszylo mnie nazwisko Tatarata :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 08.10.2007 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Ano był.. Malepszy..Stefek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 08.10.2007 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Ano był.. Malepszy..Stefek. a mozliwe tylko mu dodawali literke a pamietasz profesora Bartmana ? [btw. bardzo go lubilam ] zawsze mu zamazywali (zaklejali) literke "r" na drzwiach :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 08.10.2007 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Trudno byłoby nie. Zresztą parę ciekawych osobników było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzik.78 08.10.2007 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 znam pana o nazwisku Małyjasiak. Na początku nie wiedziałam ,że tak sie nazywa każdy mówił na niego mały jasiu bo faktycznie jest mały. Znam tez pana o nazwisku Przyjazny. Nie całkiem nazwisko pasuje do rzeczywistości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xdotka 08.10.2007 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Dzik przy tych nazwiskach to pikuś. xdotka po prostu rewelacja To jeszcze znalazłam, zwłaszcza dla tych,którym zdarza się narzekać na długość własnego nazwiska Jan Archeminiwiriłokotoczerepepenczewiczakowski I z własnego podwórka: moja siostra z domu, powiedzmy Nowak, wyszła za mąż i nazywa się Nienowak. I spotykając dawnych znajomych bywa tak: - Jak teraz się nazywasz? - Nienowak. - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzik.78 08.10.2007 21:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 To jeszcze znalazłam, zwłaszcza dla tych,którym zdarza się narzekać na długość własnego nazwiska Jan Archeminiwiriłokotoczerepepenczewiczakowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 08.10.2007 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Na cmentarrnym nagrobku widziałem nazwisko Au. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 09.10.2007 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 No tak Lepper Andrzej między Dolores Miednicą i Ciotą Januszem.Małolepszy nazywał się chrzestny mojego taty.Bardzo głupio wygląda takie oryginalne imię przy pospolitym nazwisku, np ta Dolores Miednica. Nie wspomnę tu o dzieciach pp. Wiśniewskich (tych z czerwonymi włosami). Sylwia Szynka chyba jeszcze tu nie gościła.Cezary Wieśniak.Tomasz Pupek (dwaj ostatni byli w jednej klasie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 09.10.2007 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 nazwisko: Karapyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiZ 11.10.2007 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 Ja dziś dostałem pismo z urzędu miasta, informujące mnie o wymiarze podatku od nieruchomości. Pod pismem podpisała się inspektor Ewa Grzywna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts