madd 23.10.2007 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 Kiedyś znałam takiego księdza co się nazywał Tabaka. Zwykł mówić, że ze względu na swoje nazwisko stara sie nie stawać w rogu. A moj ksiadz od religi w liceum nazywal sie SZATANIK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzik.78 24.10.2007 10:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 Tak sobie czytam te nazwy miejscowości i stwierdzam,ze w całej Polsce są podobne albo takie same. Ja mieszkam kilka kilometrów od Stawu i Lipki..obok miejscowości Staw faktycznie są stawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpiet 24.10.2007 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 A my postawiliśmy domek w miejscowości Grabno. Pytacie co w tej nazwie niezwykłego. No niby nic ale moja żona od tej pory jest z Grabna Analogia: córka pan Mniszka - panna Mniszkówna, corka pana Kupagi - panna Kupa...... :lol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 24.10.2007 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 Kiedyś znałam takiego księdza co się nazywał Tabaka. Zwykł mówić, że ze względu na swoje nazwisko stara sie nie stawać w rogu. A moj ksiadz od religi w liceum nazywal sie SZATANIK a w Krakowie-Prokocimiu swego czasu był ksiądz PACIOREK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzik.78 25.10.2007 14:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 A my postawiliśmy domek w miejscowości Grabno. Pytacie co w tej nazwie niezwykłego. No niby nic ale moja żona od tej pory jest z Grabna Analogia: córka pan Mniszka - panna Mniszkówna, corka pana Kupagi - panna Kupa...... :lol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 25.10.2007 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Ło matko....przy nazwiskach poległam Niedaleko miejscowości w której się buduję jest taka miejscowość "Haźlach" ... i cieszę się że nie tam kupiliśmy działkę, bo chyba bym umarła gdybym miała powiedzieć gdzie mieszkam pozdrawiam, smoczyca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 25.10.2007 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Ja sie buduję w Kolonce Nigdy mnie to nieśmieszyło bo nazwa wydaje mi się być zwyczajna ale jak teraz załatwiałam wiele spraw papierkowych to wiele osób sie dziwiło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 25.10.2007 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 nie noo.....w Hazlach tez bym nie chciala mieszkac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 25.10.2007 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Ja sie buduję w Kolonce Nigdy mnie to nieśmieszyło bo nazwa wydaje mi się być zwyczajna ale jak teraz załatwiałam wiele spraw papierkowych to wiele osób sie dziwiło w tej Kolonce koło Siczek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 25.10.2007 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 W tej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 25.10.2007 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Swego czasu mieszkałam w bloku, w którym jedne z drzwi zdobiła dumna tabliczka: "mgr Chlasta" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 25.10.2007 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Grzegorzu tę dziurę mało kto zna Pisz tu zaraz włałszawiaku jeden skąd znasz tę okolicę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 25.10.2007 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Swego czasu mieszkałam w bloku, w którym jedne z drzwi zdobiła dumna tabliczka: "mgr Chlasta" , Ja widziałam nagrobek z napisem mgr radca prawny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 25.10.2007 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Grzegorzu tę dziurę mało kto zna Pisz tu zaraz włałszawiaku jeden skąd znasz tę okolicę A przejazdem Bywałem ze względu na http://www.arturtabor.pl w J. Letnisku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 25.10.2007 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Tylko powiedzieć... "cudze chwalicie a swego nie znacie" Nie miałam pojęcia, że mieszka w okolicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 25.10.2007 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Przypomnialo mi sie cos Za czasow wczesnostudenckich bylam zwiazana z pewnym facetem , ktory mieszkal w bloku i vis a vis swoich drzwi mial sasiadow i (zreszta ponoc bardzo milych ) o uroczym nazwisku Dzyńdzynek (albo Dzyńdzyń ) , ktore to nazwisko dumnie oglaszala swiatu starannie wygrawerowana tabliczka na drzwiach Pamietam tylko, ze zawsze jak wracalismy wieczorem (lub w nocy ) z jakiejs imprezy i bylam niekoniecznie 100 procentowo trzezwa - to dostawalam totalnej glupawki i pchalam sie z lapami zeby zadzwonic do tych bogu ducha winnych ludzi A ówczesny mezczyzna (on jako kierowca nie pił i mial swiadomosc niezrecznosci calej sytuacji ) zawsze mial duzy stres z tego powodu i w ostatniej chwili mnie odciagal od tych drzwi i dzwonka (cale szczescie skutecznie bo nie wiem czy sasiedzi byli by zachwyceni moim "dzyndzykowaniem" ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 25.10.2007 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Niedaleko Janowa Lubelskiego była piękna wioska o wdzięcznej nazwie "Mordownia". Ale w latach 70-tych zmienili jej nazwę na "Spokojna".po sąsiedzku są KATY. I te zostały do dziś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzik.78 25.10.2007 18:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Swego czasu mieszkałam w bloku, w którym jedne z drzwi zdobiła dumna tabliczka: "mgr Chlasta" , Ja widziałam nagrobek z napisem mgr radca prawny no nie żartuj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzik.78 25.10.2007 18:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Kiedyś znałam takiego księdza co się nazywał Tabaka. Zwykł mówić, że ze względu na swoje nazwisko stara sie nie stawać w rogu. A moj ksiadz od religi w liceum nazywal sie SZATANIK a w Krakowie-Prokocimiu swego czasu był ksiądz PACIOREK proboszczem w mojej parafii jest ks.prof.Czamara. Niektórzy złośliwie inaczej na niego mówią.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 25.10.2007 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 andzik.78 serio, serio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts