Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

śmieszne nazwisko?? A może miejscowość??

andzik.78

Recommended Posts

• Odpowiedzi 453
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ło matko....przy nazwiskach poległam :D :D :D

Niedaleko miejscowości w której się buduję jest taka miejscowość "Haźlach" ... i cieszę się że nie tam kupiliśmy działkę, bo chyba bym umarła gdybym miała powiedzieć gdzie mieszkam :roll: :wink:

pozdrawiam, smoczyca

Przypomnialo mi sie cos :)

Za czasow wczesnostudenckich bylam zwiazana z pewnym facetem , ktory mieszkal w bloku i vis a vis swoich drzwi mial sasiadow i (zreszta ponoc bardzo milych :)) o uroczym nazwisku Dzyńdzynek (albo Dzyńdzyń ) :wink: , ktore to nazwisko dumnie oglaszala swiatu starannie wygrawerowana tabliczka na drzwiach ;)

Pamietam tylko, ze zawsze jak wracalismy wieczorem (lub w nocy ) z jakiejs imprezy i bylam niekoniecznie 100 procentowo trzezwa :oops: - to dostawalam totalnej glupawki i pchalam sie z lapami zeby zadzwonic do tych bogu ducha winnych ludzi :oops: :wink: :lol: :oops:

A ówczesny mezczyzna (on jako kierowca nie pił i mial swiadomosc niezrecznosci calej sytuacji :) ) zawsze mial duzy stres z tego powodu i w ostatniej chwili mnie odciagal od tych drzwi i dzwonka :lol: :oops: :lol: (cale szczescie skutecznie bo nie wiem czy sasiedzi byli by zachwyceni moim "dzyndzykowaniem" :))

Kiedyś znałam takiego księdza co się nazywał Tabaka. Zwykł mówić, że ze względu na swoje nazwisko stara sie nie stawać w rogu.

A moj ksiadz od religi w liceum nazywal sie SZATANIK

a w Krakowie-Prokocimiu swego czasu był ksiądz PACIOREK

proboszczem w mojej parafii jest ks.prof.Czamara. Niektórzy złośliwie inaczej na niego mówią..