andzik.78 24.11.2007 21:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldibmw 25.11.2007 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 Do chorego w szpitalu podchodzi lekarzi pyta ;stolec był ??Chory odpowiada: krecil sie jakis w bialym fartuchu ,ale jak sie nazywa to niewiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta1235 25.11.2007 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 Kupa śmiechu.Świetny temat. Ja też miałam śmieszne nazwisko Piętka.U mnie w rodzinie jest jeszcze Bania i Kapusta.Jakieś 50 lat wczesniej Kapusta wychodziła za Banie i za świadka wzięli sobie Kozła.W USC myśleli że to żart i poprosili o dowody osobiste A na wsi,gdzie mam działke,pewna rodzina daje dzieciom po kolei takie oto imiona : Miłosz,Gniewosz,Ścibor,Dobromir,Bożydar,Dobrosława,Zyta, Nic doda,nic ując. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość zbyszekz 02.12.2007 02:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2007 Kupa śmiechu.Świetny temat. A na wsi,gdzie mam działke,pewna rodzina daje dzieciom po kolei takie oto imiona : Miłosz,Gniewosz,Ścibor,Dobromir,Bożydar,Dobrosława,Zyta, Nic doda,nic ując. Masz racje nic dodac nic ujac, tylko wytlumacz mi Aneta / notabebe kojarzysz mi sie z mineta/ co tak cie rozbawilo w tych imionach. To piekne staropolskie imiona!! Moze im zaproponuj aby nastepnym dali np. Donald lub Goofy. A swoja droga moze ktores z was by tak nazwalo swoje pociechy. I jeszcze jedno moze mi ktos wytlumaczy jak mozna bylo dac w 1957 roku dziecku na imie Donald , ja jakos tego nie mooge sobie wyobrazic , a te mam wybujala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ila66 02.12.2007 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2007 kumpel poszedl do lekarza , a lekarz do niego - sie masz , no to kumpel do niego sie masz ...." nie , nie , ja sie nazywam Siemasz" mowi lekarz .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_J 02.12.2007 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2007 Nie całkiem w klimacie topiku, ale jednak związane: W naszym liceum nauczycielem matematyki był profesor o dość nietypowym jak na nasz kraj imieniu i nazwisku: Otton Rauk. Pytając miał on zwyczaj zwracania się do uczniów w pierwszej osobie (np. "Odrobiłem lekcje ?"). Kiedyś, na początku roku szkolengo wziął do odpowiedzi jakiegoś nieświadomego delikwenta-pierwszoklasistę i zapytał: "No, jak mam na imię ?" Zaskoczony uczeń po chwili wyjąkał: "Otto..." A profesor z radością: "No proszę ! Ja też !" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 14.12.2007 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2007 A u mojej ciotki na wsi jest koleś TELESFOR DOBRYCHŁOP Nieźle co? Imię nieciekawe i to nazwisko. Chyba z rodzicami miał na pieńku? Ciekawe jak nazywa się wtedy jego żonka? Np: Jadwiga Dobrychłop? Dobrochłopka? Dobrychłopka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 14.12.2007 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2007 Wielbiciele "pora na Telesfora" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anka76 16.12.2007 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 U nas w liceum uczyli Ditmar Warzecha i Dolores Wilk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aladin07 20.12.2007 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 no ja mieszkam we wspominianym wczesniej Frankensteinie ( z niemieckiego ) czyli zabkowice slaskie ale obok nas jest wies o wdziecznej nazwie STOLEC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 21.12.2007 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 Mój znajomy lekarz w czasie dyżuru tak zarządził "położeniem" chorych w salach, że w trzyosobowym pokoju leżały Panie: Kapica, Korcipa i Pinda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 21.12.2007 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 I jeszcze jedno. Mój mąż był świadkiem, jak przedstawiali się sobie dwaj panowie: Prostak - Małolepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiZ 21.12.2007 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 Mościcki przyjezdza na wies, podchodzi do jakiejs wiesniaczki i sie przedstawia: - Mościcki! - mom, ale małe odpowiedziała wiesniaczka To jak w tym starym dowcipie o znanych pilkarzach Lubańskim, Szołtysiku, Banasiu... Gornik Zabrze na zgrupowaniu, piłkarze zakwaterowani w hotelu, ale gdzieś się rozeszli w czasie wolnym. Do recepcjonistki podchodzi Lubański szukający Banasia i pyta: Je Banaś? Odpowiedź; Tak, ale tylko raz.... przez szefa. A Zygfryd gdzie? Tym szefem był? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 05.01.2008 23:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2008 Miałam w archiwum http://img520.imageshack.us/img520/474/polskamiejscowoscier6.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzik.78 06.01.2008 17:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 Nic dodać nic ująć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 08.01.2008 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 To i ja dodam swoje: Mój sąsiad nazywał się Pociupany i bardzo pilnował by nie mówiono Państwo Pociupani ale Państwo Pociupany. Obaj synowie mają dzieci i nazwiska nie zmienili Dawna pracownica naszego biura zwala się Aurelia Fusiara. W naszym województwie kursował autobus linii: Kazimierz-Nieliż-Cyców Przy trasie na Białystok jest drogowskaz na miejscowość "Przezdziecko Lenarty" Swego czasu mój małżonek był w kopalni siarki w Grzybowie i usłyszał taką rozmowę -Halo? Kopania Grzybów? -Nie! Siarki! I facet odłożył słuchawkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 08.01.2008 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 Monika http://img142.imageshack.us/img142/5131/rotfl2ez.gif To i ja dopowiem Na przeciwko naszego mieszkania, przy ul. Spokojnej w Krakowie, mieszkali na tym samym piętrze państwo Cukier i pani Kawa. Gdy pani Cukier zeszła z tego świata, po jakimś czasie pan Cukier ożenił się z panią Kawa, łącząc dwa mieszkania w jedno A w ogóle, mam taką swoją własną teorię, że do siebie przyciągają się te osoby, których nazwiska mają jakąś wspólną cechę Posprawdzajcie ją u siebie i swoich znajomych. Fajna zabawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 08.01.2008 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 Nie ma to jak słodka kawa. Jeszcze Mleczko by sie przydało Śmiejąc się od godziny nad Waszymi postami zapomniałam, że od roku mieszkam w Abramowicach Prywatnych. Mąż nie płaci mandatów, bo policjanci pytają czy one naprawdę prywatne, a mąż na to, że po kawałku z sąsiadem wykupuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 09.01.2008 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 W Łodzi w książce telefonicznej był gość Alojzy Bocian (sama sprawdzwłam) koledzy dzwonili i mówili : " Alojzy Bocian ? tu Żaba Prostytutka ! " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarkotowa 10.01.2008 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 Dwaj kumple: Jan Nowak i Jan Kowalski poszli do klubu, do którego wpuszczano po wylegitymowaniu. No i ich nie wpuszczono bo myśleli, że kolesie sobie robią jaja z tymi imionami i nazwiskami i dowody są lewe. A że bramkarze byli "dużo więksi" od Jaśków to nie było dyskusji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts