Herne 12.09.2008 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 Nie wiem, czy to już było, ale było kiedyś trzech znanych czeskich hokeistów: Popil, Poruchal a Smutny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ddoommiinniikk 12.09.2008 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 Niedaleko Pabianic/Łasku jest miejscowość nazywająca się Orzk.Niedaleko Opoczna jest wieś o nazwie pochodzącej od imienia (jakich bardzo wiele w całej Polsce). Ta jest szczególna - Alfonsów.Pod Łodzią jest miejscowość Leśne Odpadki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ddoommiinniikk 12.09.2008 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 W woj. zielonogórskim jest taka miejscowość Lipki. I fajnie, tylko zawsze, na tablicy z nazwą, ktoś "domalowywuje" - pozioma kreseczke nad L. Jeszcze nigdy (a czesto tam bywam) nie widziałem "orginalnej" pisowni. Jest w woj. mazowieckim miejscowość powiatowa Lipsko. Po takiej przeróbce wyjdzie ....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosia0023 23.09.2008 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 na lato przeprowadzam sie do miejscowości Palestyna -pod Łodzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bea7777 24.09.2008 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Pod Łodzią mamy też Kałów i Zgniłe Błota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patusia 01.12.2008 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 a mój mąż się dziwi dlaczego ja czytam forum muratora i co chwilę się śmieję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 01.12.2008 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 Obok Cieszyna jest miejscowość Hażlach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trurl 01.12.2008 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 Obok Cieszyna jest miejscowość Hażlach i...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 01.12.2008 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 na lato przeprowadzam sie do miejscowości Palestyna -pod Łodzia To i tak dobrze, że nie do Moskwy albo na Syberię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 01.12.2008 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 Obok Cieszyna jest miejscowość Hażlach i...? I przerabiają na Haźlach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 01.12.2008 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 http://www.beka.pl/fotki/znaki/fz03m.jpg http://nicalbonic.blox.pl/resource/blota.jpg http://nicalbonic.blox.pl/resource/kaly.jpg http://wrzuta.blox.pl/resource/grosz.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trurl 04.12.2008 00:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 Obok Cieszyna jest miejscowość Hażlach i...? I przerabiają na Haźlach i...? może jakiś słowniczek by się przydał, bo nadal nie trybię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 04.12.2008 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 Obok Cieszyna jest miejscowość Hażlach i...? I przerabiają na Haźlach i...? może jakiś słowniczek by się przydał, bo nadal nie trybię haźel w gwarze śląskiej - wolnostojąca ubikacja W latach 80- tych po Śląsku krążył taki dowcip: - W komitecie wojewódzkim PZPR w Katowicach została zatrudniona nowa sekretarka - świeżo przybyła z centralnej Polski. Jej pryncypał wychodząc z gabinetu rzucił sekretarce następujące słowa: - Jakby się ktoś o mnie pytał to wracam za kwadrans. Idę do haźla. Po chwili otwieraja się drzwi i jakiś mężczyzna pyta - Jest szef? - Będzie za kwadrans, wyszedł do towarzysza Haźla .... odpowiada sekretarka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosia0023 10.12.2008 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 na lato przeprowadzam sie do miejscowości Palestyna -pod Łodzia To i tak dobrze, że nie do Moskwy albo na Syberię. No wiesz Ukraina zaraz za zakrętem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 10.12.2008 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 No niby tak, ale to całkiem blisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ddoommiinniikk 11.12.2008 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 Nie o nazwisku, lecz o przezwisku...Znajoma mojej mamy, pani Anna S., namiętnie w rozmowie nadużywa słowa "kuźwa", toteż grono jej znajomych przezwało ją Kuźwina. Pani ta ma działkę rekreacyjną w pewnej miejscowości letniskowej, ma tam działkę też i moja mama. Pani ta ma tam od kilku lat dom całoroczny i przebywa tam przez znaczną część roku, toteż dobrze znana jest miejscowym sklepikarzom. Kiedyś odwiedziła ją na działce jej rodzina z daleka. Nie wiedzieli dokładnie gdzie jest jej posiadłość, więc weszli do miejscowego sklepu zasięgnąć języka. Na pytanie o Annę S. właścicielka-sprzedawczyni zrobiła minę karpia, a intensywny wysiłek umysłowy wyraźnie rysował się. Rodzina Anny S. zaczęła więc bardziej szczegółowy opis. Przy opisywaniu dwóch, tworzących dość charakterystyczną parę psów pani S., na twarzy sprzedawczyni nastąpiła ulga i odpowiedziała: "Aaaa... Kuźwina! Trzeba iść (tu opis drogi)".Czy ktoś z was ma lub zna podobne perypetie z nazwiskiem/przezwiskiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 12.12.2008 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 Mam wójka, który nazywa się Jednorlich. Jednak w rodzinie nazywany jest poprostu Nerlik (nie dociekam dlaczego). Sredni kontakt z nimi utrzymujemy, ale mój małżonek sioę o nim nasłuchał. Dzwonił kiedyś do jego córki z jakimś interesem. Oczywiście zapomniał jak ona się po mężu nazywa, ale liczył na to że to ona odbierze. Odebrał ktoś inny i w słuchawce odezwał się męski głos: - Słucham. - Eeeee. Khmmm - Mój mąż lekko zmieszany - Czy mogę mówić z Moniką Nerlik? - Chyba Jednorlich. - Nieeee. Nerlik... - Mooooniiiiikaaaa. Ktoś do Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra W. 16.12.2008 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 Złe Mięso (gmina Czersk pow. chojnicki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek1719504352 25.12.2008 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2008 kolega ma na nazwisko dariusz agata.na lekcji PO nauczyciel patrzy w dziennik i po wojskowemu zaryczał- pan agata wystąp!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 09.05.2009 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 http://img135.imageshack.us/img135/7457/tablicamiejscowoci.jpg Biedne dzieci: http://img158.imageshack.us/img158/2909/piekle.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts