Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

śmieszne nazwisko?? A może miejscowość??

andzik.78

Recommended Posts

• Odpowiedzi 453
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 weeks później...
  • 4 weeks później...

W temacie nazwisk to nie mamy żadnego wpływu na to jakie ono jest na starcie.

Ale zawsze moje zdziwienie budziło i zastanawiałem się jak to jest że te dwie połóweczki szukają się po całym świecie żeby stworzyć w końcu RODZINĘ i jakie to czasami stwarza niebywałe i zaskakujące rozwiązania!

I teraz naważniejsze! Córka mojego kolegi Piotra CHRZUSZCZA, Agnieszka Chrzuszcz, znalazła swoją połóweczkę.......Krzysztofa.......CHRABĄSZCZA!!!!! Nie wiem czy to ważne ale posługuje się podwójnym nazwiskiem! Podobna sytuacja ma się z innymi moimi znajomymi. Ona z domu Czapla a on KRUK. W tym przypadku również Pani ma podwójne nazwisko.

Kilkanaście postów wcześniej była mowa o podłódzkiej miejscowosci Zimna Woda. Teraz pozostała po niej tylko ulica, bo miescowość terytorialnie wchłoneło miasto Łódź.

Kilkadziesiąt lat temu popularna była opowiastaka jak to w jadącym z Łodzi do Aleksandrowa tramwaju, stojąca na tylnym pomoście Paniusia z koszykami pełnymi jaj i gdaczących kur, krzyczy do motorniczego:

- Panie, a w Zimnej Wodzie to staje?!?!?!?

- Chyba kaczorowi!

Edytowane przez Jędruśki

• 2 weeks później...