Beauty 19.07.2010 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2010 (edytowane) Przejeżdżałam kilka razy przez miejscowość Tumidaj..... Znałam tez faceta ,który się nazywał Paruchała .To dość pospolite nazwisko w naszej okolicy... Edytowane 19 Lipca 2010 przez Beauty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 20.07.2010 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2010 Bardziej "dojrzali" forumowicze powinni pamiętać trójkę generałów z czasów późnego PRL:Baryła;Oliwa;Żyto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz789 20.07.2010 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2010 Autentyczna sytuacja spotyka się dwóch gości przedstawiają się -Sarna -Jeleń sprawa skończyła się w szpitalu.... ostatnio poznałem gościa o nazwisku Chójeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lora77 23.07.2010 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2010 Na Slowacji raz jednak kobitka przedstawila mi sie Davakova. Poza tym z polskich nazwisk. Takie mniej znane to Maselko, Maslanka, Margaryna. Wyroby mleczne... Hehe osoby o tych nazwiskach nie potrzebuja chyba w ogole jesc masla, bo maja go juz sami w sobie heheeheh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 23.07.2010 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2010 Moja mama opowiadałę, że mnie na świat przyjmował lekarz położnik o nazwisku Bocian. Znam ginekologa o nazwisku Naprawca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 14.08.2010 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2010 A u mnie w mieście jest ginekolog-położnik Flak i Rzepa. Chodziłam i do niego i do niej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 14.08.2010 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2010 ostatnio poznałem gościa o nazwisku Chójeba Miałam fachowca o takim nazwisku na swojej budowie, z tym, że mój był przez "u". Bardzo mnie korciło, żeby zapytać dlaczego nie zmienił nazwiska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reflexes 07.09.2010 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 Jednego dnia, kiedy pracowałem w trochę innym miejscu i miałem duży kontakt z ludzmi, przyszła do mnie osoba o nazwisku Armata. Wielkie było moje zdziwienie gdy po dosłownie 30 minutach przeszła kolejna osoba o nazwisku Bomba. Znam też panią o nazwisku Cipkowska, pana o nazwisku Bąk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 07.09.2010 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 u mojej ciotki w bloku mieszka kobieta o nazwisku Ocipka:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jędruśki 07.09.2010 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 (edytowane) W temacie nazwisk to nie mamy żadnego wpływu na to jakie ono jest na starcie. Ale zawsze moje zdziwienie budziło i zastanawiałem się jak to jest że te dwie połóweczki szukają się po całym świecie żeby stworzyć w końcu RODZINĘ i jakie to czasami stwarza niebywałe i zaskakujące rozwiązania!I teraz naważniejsze! Córka mojego kolegi Piotra CHRZUSZCZA, Agnieszka Chrzuszcz, znalazła swoją połóweczkę.......Krzysztofa.......CHRABĄSZCZA!!!!! Nie wiem czy to ważne ale posługuje się podwójnym nazwiskiem! Podobna sytuacja ma się z innymi moimi znajomymi. Ona z domu Czapla a on KRUK. W tym przypadku również Pani ma podwójne nazwisko.Kilkanaście postów wcześniej była mowa o podłódzkiej miejscowosci Zimna Woda. Teraz pozostała po niej tylko ulica, bo miescowość terytorialnie wchłoneło miasto Łódź. Kilkadziesiąt lat temu popularna była opowiastaka jak to w jadącym z Łodzi do Aleksandrowa tramwaju, stojąca na tylnym pomoście Paniusia z koszykami pełnymi jaj i gdaczących kur, krzyczy do motorniczego:- Panie, a w Zimnej Wodzie to staje?!?!?!?- Chyba kaczorowi! Edytowane 7 Września 2010 przez Jędruśki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margoth1719503976 07.09.2010 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 Iwo? Ojej, nie pamiętam, bo nie miałam z nim zajęć, tylko znałam jego nazwisko z tablic informacyjnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
El_majster 16.09.2010 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 Sąsiadka o nazwisku "Akuszerka" ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 19.09.2010 00:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2010 http://img529.imageshack.us/img529/9131/smiesznenazwiska.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareczek7 24.09.2010 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 Moja koleżanka miała na nazwisko Wyrostek i wyszła z chłopaka o nazwisku Wątroba i teraz jest Wyrostek-Wątroba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts