Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

śmieszne nazwisko?? A może miejscowość??

andzik.78

Recommended Posts

Swego czasu miałem małe bum z, jak się okazało, Lewandowską :D Pan inspektor stwierdził, że nie będzie odszkodowania, bo stłuczka umówiona. Kowalski się nazywał. Poinformowałem gościa uprzejmie, że Lewandowskich jak psów, a Kowalskich to jak pcheł na tychże psach. Towarzystwo w inspektoracie głowy pod biurka powsadzało, Kowalski jakoś tak dziwnie poczerwieniał, ale odszkodowanie wypłacili.

• Odpowiedzi 453
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Raz w życiu miałem przygodę związaną z moim nazwiskiem, której nie zapomnę.

Na pewnym biznesowym spotkaniu witam się po kolei i nagle:

ja - Lewicki a on - Prawicki. Zdebiałem.

Moim kolegą w pracy jest W. GORYL - nawiasem mówiąc bardzo przyjemny jegomość. Ma rewelacyjnego maila: w.goryl@....

Pozdrawiam

Mam u siebie pracownika który nazywa się Sebastaian Paweł Bogdan......

Przy okazji wrzucę ksero dowodu....

Miałem ostatnio kontrolę [ niby rutynową ] i policmajster niby dla śmiechu zapytał mojego orła...." a które to nazwisko..."

Zgadnijcie sami........

Odpowiedzi proszę kierować na adres..........na kartkach pocztowych........ :lol: :lol: :lol:

jest w mojej dalszej rodzinie ciocia, która 2 razy wychodziła za mąż

raz za Murawskiego, a drugi raz za Mórawskiego... :roll: :wink:

Już w szkole podstawowej, podobała mi się pewna panienka, ale byłem przekonany, że musze szukać takiej o takim samym nazwisku jak moje. :lol:

Przypomniał mi się topic -przy okazji załatwiania róznych spraw urzędowo-bankowych natknęłam sie na pana o nazwisku Gapa. Podpis pana widniał na całej dokumentacji mojego pierwszego kredytu. Warto dodać, że dwa razy zdarzyło mu się wysłać do mnie omyłkowo korespondencję przeznaczoną do innej osoby (inne nazwisko ale mój adres uparcie wklejał).

A dlaczego?

-bo Gapa....

Kurcze ale się ucieszyłam jak weszłam tutaj po długiej nieobecności. Myślałam,że nikt nie będzie chciał pisać a tu proszę :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D . Bardzo sie cieszę,że wątek chwycił i jest się z czego pośmiać. Normalnie popłakałam się(ze śmiechu i ze wzruszenia też troszkę). Nie pomyślałabym,że są takie różne ,oryginalne ,śmieszne nazwiska. :D :D. Muszę Wam napisać,że po przeczytaniu postów przestałam przejmować się swoim nazwiskiem.

Mój mąż pracuje w dużej firmie ale hoduje też świnie :D Działkę pod budowę domu wymierzał pan o nazwisku Cegła( bardzo sympatyczny zresztą).

Wracając do świń. Mąż dzwonił kiedyś do weterynarza,żeby przyjechał do prosiaków.Weterynarz usłyszawszy nazwisko rozłączył się.Ja zadzwoniłam drugi raz i dopiero w tedy uwierzył,że to nie żarty.