Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

śmieszne nazwisko?? A może miejscowość??

andzik.78

Recommended Posts

Już w pierwszym poście napisałam jaki zwierzyniec był w klasie do której chodziłam. Kaczor z Gołębiowska siedział. Bocian gdzies obok Kurczaka albo Kozala już nie pamiętam :) ..

Dudek -to nazwisko panieńskie mojej cioci. Wróblewska do szkoły ze mną chodziła. Po ślubie przyjęła nazwisko męża i teraz Gruszka sie nazywa :D .

• Odpowiedzi 453
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

W Gdańsku jest ulica "Jaśkowa Dolina". Przez wiele lat informowała o niej urzędowa blaszana tablica, niestety chyba w jednym z licznych kryzysów wyprodukowana, bo za krótka. Napis brzmiał więc:

"Jaśkowa D." :roll:

Dało to zresztą asumpt do pysznej zabawy w dodawanie do nazw ulic słówka "du.pa". Zwłaszcza stare miasta niosą tu wiele uciechy. Te wszystkie dawne ulice o nazwach takich jak: Szeroka, Długa, Jaskółcza ... :D :D

a co z nazwiskami od ptaszków???

Wrobel - znam i współpracuję; Drozd - Moja nauczycielka od rosyjskiego w podstawówce; Dzięcioł - kolega z dawnej klasy; Bocian - też znałam, Gołąb - Kolega mojego syna ale, ale !!! pozdrawiam Dudek z tego forum

cmok; cmok :):):)

Hehe.

Kiedyś w szpitalu poznałam panią Drozd. Była w szpitalu dość długo, wszyscy wiedzieli, że nazywa się jak "jakiś ptak" - i wszyscy (personel i inni pacjenci) nieustannie przekręcali jej nazwisko - pani Słowik, Bocian, Szpak.... Chyba Drozd to dość trudny ptak do zapamiętania ;-)

Ja znam też Sówkę - zapomniałam napisać w poprzednim poście :)

Wioska Pokrzywy koło Butryn (warm-maz).

Słynne Klewki (teraz Olsztyn leży koło Klewek :D )

Znam z tej miejscowości wiele osób. Jak wyjeżdżają za granice to celnicy niemal proszą ich o autografy :D

Ilekroć przejeżdżam przez Klewki musze uważać na samochody z obcą rejestracją bo nagle hamują by zrobić sobie zdjęcie z tablicą miejscowości :wink:

Ja się zawsze śmieję przejeżdżając przez Lisie Góry i inne Lisowy, których w Polsce trochę jest ;)

I nie wiem czemu, w wielu przypadkach zostaję Tomaszem. Pewnie ludziom się do głowy takie skojarzenie wbiło. ;)

Witaj "imienniku" :wink: :D

Z moim mężem do klasy chodziła dziewczyna o nazwisku Zemsta i bynajmniej, w jego oczach, nie była słodka (wbrew powiedzeniu - zemsta jest słodka). :lol:

Razem ze mną na zawodach sportowych sędziowała moja kumpela. Przyszedł potem do mnie szefu i zapytał o nazwisko dziewczyny bo musiał ją umieścić na liście.

- Czy o Izę panu się rozchodzi?

- Tak, tak bo my to już na nią niewiadoma wołamy...

- Ha, ha ona się nazywa Niewiadoma :lol: :lol:

a co z nazwiskami od ptaszków???

Może nie powinnam robic użytku z danych uczniów, ale jest u nas w szkole Molly Bocian. Molly, bo się w stanach urodziła i tak ma w dokumentach, mówią na nią Justyna. :)

Co do nazw miejscowości, to nad jeziorem Charzykowskim jest taka miejscowość Sworne Gacie.

Koło Olsztyna są jeszcze Ameryka i Wenecja (kiedyś się mówiło PGR Ameryka, bo tam był :wink: ).