andzik.78 06.10.2007 07:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 Już w pierwszym poście napisałam jaki zwierzyniec był w klasie do której chodziłam. Kaczor z Gołębiowska siedział. Bocian gdzies obok Kurczaka albo Kozala już nie pamiętam .. Dudek -to nazwisko panieńskie mojej cioci. Wróblewska do szkoły ze mną chodziła. Po ślubie przyjęła nazwisko męża i teraz Gruszka sie nazywa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 06.10.2007 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 Kiedyś znałam takiego księdza co się nazywał Tabaka. Zwykł mówić, że ze względu na swoje nazwisko stara sie nie stawać w rogu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiA Wojtek 06.10.2007 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 o miejscowosciach..w pomorskim znajduja sie dwie miejscowosci niedaleko siebie Czarne Gorne i Czarne Dolne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 06.10.2007 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 Przed Skierniewicami jak się jedzie z Łowicza jest miejscowość Mokra P . A właściwie była bo ludzie sobie podśmiechujki robili i od jakiegoś czasu zmieniono tablicę na Mokra Prawa Jest też Mokra Lewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 06.10.2007 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 W Gdańsku jest ulica "Jaśkowa Dolina". Przez wiele lat informowała o niej urzędowa blaszana tablica, niestety chyba w jednym z licznych kryzysów wyprodukowana, bo za krótka. Napis brzmiał więc: "Jaśkowa D." Dało to zresztą asumpt do pysznej zabawy w dodawanie do nazw ulic słówka "du.pa". Zwłaszcza stare miasta niosą tu wiele uciechy. Te wszystkie dawne ulice o nazwach takich jak: Szeroka, Długa, Jaskółcza ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
montana1 06.10.2007 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 a co z nazwiskami od ptaszków??? Wrobel - znam i współpracuję; Drozd - Moja nauczycielka od rosyjskiego w podstawówce; Dzięcioł - kolega z dawnej klasy; Bocian - też znałam, Gołąb - Kolega mojego syna ale, ale !!! pozdrawiam Dudek z tego forum cmok; cmok :) Hehe. Kiedyś w szpitalu poznałam panią Drozd. Była w szpitalu dość długo, wszyscy wiedzieli, że nazywa się jak "jakiś ptak" - i wszyscy (personel i inni pacjenci) nieustannie przekręcali jej nazwisko - pani Słowik, Bocian, Szpak.... Chyba Drozd to dość trudny ptak do zapamiętania Ja znam też Sówkę - zapomniałam napisać w poprzednim poście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.10.2007 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 Koło Wawy jest Zbójna Góra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzik.78 06.10.2007 19:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 Szwagierka mojej siostry nazywa sie Sałata, większość ludzi myli ją z kapustą. Niedawno byłam na weselu, wujek rozmawia z kimś i mówi; często jeżdżę do Jaskółek, niedaleko Koźminka są. Po dłuższej chwili okazało się ,że są ale Słowiki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anka76 06.10.2007 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 U nas był : Lis (zięć Wróbla), Wilk, Kozieł, Zając, Sowa, Zięba, Bocian, Czapla, Dudek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NJerzy 06.10.2007 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 Jeśli chodzi o miejscowości to bardzo podoba mi się Frankenstein, koło Ząbkowic Śląskich. http://www.frankenstein.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 07.10.2007 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 Wioska Pokrzywy koło Butryn (warm-maz). Słynne Klewki (teraz Olsztyn leży koło Klewek ) Znam z tej miejscowości wiele osób. Jak wyjeżdżają za granice to celnicy niemal proszą ich o autografy Ilekroć przejeżdżam przez Klewki musze uważać na samochody z obcą rejestracją bo nagle hamują by zrobić sobie zdjęcie z tablicą miejscowości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 07.10.2007 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 Niemyje Ząbki - woj. podlaskie , gm. RudkaSobiejuchy - woj. kuj-pom. , gm. ŻninI plejada miejscowości w woj. mazowieckim , gm. Mszczonów :Nosy Poniatki , Badowo Dańki , Badowo Mściska , Grabce Józefpolskie , Gąba . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis 07.10.2007 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 Ja się zawsze śmieję przejeżdżając przez Lisie Góry i inne Lisowy, których w Polsce trochę jest I nie wiem czemu, w wielu przypadkach zostaję Tomaszem. Pewnie ludziom się do głowy takie skojarzenie wbiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 07.10.2007 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 Ja się zawsze śmieję przejeżdżając przez Lisie Góry i inne Lisowy, których w Polsce trochę jest I nie wiem czemu, w wielu przypadkach zostaję Tomaszem. Pewnie ludziom się do głowy takie skojarzenie wbiło. Witaj "imienniku" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika.KIELCE 07.10.2007 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 Z moim mężem do klasy chodziła dziewczyna o nazwisku Zemsta i bynajmniej, w jego oczach, nie była słodka (wbrew powiedzeniu - zemsta jest słodka). Razem ze mną na zawodach sportowych sędziowała moja kumpela. Przyszedł potem do mnie szefu i zapytał o nazwisko dziewczyny bo musiał ją umieścić na liście. - Czy o Izę panu się rozchodzi? - Tak, tak bo my to już na nią niewiadoma wołamy... - Ha, ha ona się nazywa Niewiadoma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 07.10.2007 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 mnie śmiech ogarnia jak słyszę nazwisko PISULA a to za sprawą Marcina Dańca ,który posłużył sie tym nazwiskiem w pewnym dowcipie o górnikach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 07.10.2007 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 a co z nazwiskami od ptaszków??? Może nie powinnam robic użytku z danych uczniów, ale jest u nas w szkole Molly Bocian. Molly, bo się w stanach urodziła i tak ma w dokumentach, mówią na nią Justyna. Co do nazw miejscowości, to nad jeziorem Charzykowskim jest taka miejscowość Sworne Gacie. Koło Olsztyna są jeszcze Ameryka i Wenecja (kiedyś się mówiło PGR Ameryka, bo tam był ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mokka 07.10.2007 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 Jest nawet mapa http://img180.imageshack.us/img180/2111/atopolskafb5.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Capricorn 07.10.2007 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 Jest nawet mapa http://img180.imageshack.us/img180/2111/atopolskafb5.jpg cudne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 07.10.2007 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 Bomba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts