Jaccek 20.09.2007 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 Witam Przeszukałem forum, jednak niewiele w tym temacie mozna poczytać, google też wyszukują suche wiadomości. Jestem najbardziej ciekawy, jakie są terminy po takim zgłoszeniu, Oraz, czy prawdą jest to, że jest pseudo- darmowe, a opłata (kara uzależniona jest od widzimisie urzędnika). cytat z jednego z portali: Na osoby składające wniosek o bezpłatną legalizację może czekać jeszcze inna pułapka. Nadzór budowlany może bowiem nałożyć na nich opłatę za użytkowanie obiektu bez wymaganego przepisami prawa budowlanego zawiadomienia o zakończeniu budowy lub uzyskania pozwolenia na użytkowanie Oznaczałoby to, że za użytkowanie np. budynku jednorodzinnego zostanie naliczona kara w wysokości 10 tys. zł, a za budynki gospodarcze czy garaże - 5 tys. zł.. Dodam, że budynek wybudowałem 95-96 i od tego czasu mieszkam, wszystkie pozwolenia oczywiście otrzymałem, jedyny szkopuł to, że mój kierownik "zmienił " zajęcie i domek dokończyłem sam, w dzienniku początkowe wpisy,noo i nieco w budynku pozmieniane, chociaż konstrukcja zgodna z projektem. Jeżeli ktoś już miał styczność z urzednikami mógłby opisać doświadczenia Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/87518-czy-kto%C5%9B-ma-ju%C5%BC-jakie%C5%9B-do%C5%9Bwiadczenia-z-legalizacj%C4%85-samowoli/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts