Lataren 21.09.2007 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 Chodzi mi o połączenie dwóch płyt wiórowych w celu zrobiuenia szafki wiem że są takie platkikowe czy też metalowe podpórki ale ja nie chcę aby to było widać jak to zrobić i jak się to nazywa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 21.09.2007 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 Niejasno piszesz jak to ma wyglądać (czego ma nie być widać, jak mają się stykać płyty itd.). Myślę że może Ci chodzić o złącze mimośrodowe - w jedną płytę wkręcasz "kołek", w drugiej płycie wiercisz dwa otwory - w jeden wchodzi kolek, w drugi, większej średnicy, wkłada się mimośród. Nastepnie składasz płyty razem, przekręcasz mimośród śrubowkrętem i płyty zmontowane. Ale ten sam efekt można uzyskać jaszcze kilkoma metodami - wkręt, klej itp. Pzdr Dawid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 22.09.2007 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2007 popieram bardziej szczegolowo problem prosze rozwinac to moze sie cos wymysli bo tak to nijak nie wiadomo co z czym i dlaczego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dr.j 23.09.2007 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2007 jeżeli dobrze rozumiem problem to złącze mimośrodowe jest dobre lecz wykonanie skomplikowane i pracochłonne Lepiej połączyć płyty na kołkach montażowych 8 mm dostępnych w sklepach meblowych i na klej lub skręcić na tzw.konfirnatach - specjalne wkręty do łączenia płyt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 23.09.2007 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2007 momosrod tez jest latwy tak samo jak kolki tylko dwie dziurki wiecej no fakt wycelowac trzeba ale pozatym idzie spoko ale jesli nie czujesz sie na silach polecam jednak kolki i w dziure juz wywiercona wluz znacznik to ci ulatwi ce;lowanie w nastepnej plycie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts