Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Budowa APS 33+2G

Recommended Posts

• Odpowiedzi 226
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ukradzione od magpie :)

Przepis na placki drobiowe - szybki obiad

Do miski wkladamy:

-1 duza posiekana cebule w kostke

-50 dkg fileta drobiowego pokrojonego w kostke 1cm/1 cm (moze byc mniejsza ale nie wieksza)

-2 jajka

-3 pieczarki starte na duzych oczkach

-maly peczek zieleniny (pietruszka lub koper, my wolimy zx pietruszka) posiekany drobno

-1 porzadnie czubata lyzka maki ziemniaczanej

-sil, pieprz, wegeta i koniecznie magi

Wymieszac i nakladac na rozgrzany olej placki takie o srednicy kubka, a grubosci plackow ziemniaczanych, usmazyc z dwoch stron na zloty kolor.

My jemy je z ziemniakami i ogorkiem kiszonym, a na zimna sa dobre na chleb.

Z tych proporcji wychodzi 10 sztuk, sa bardzo dobre i szybkie.

• 2 weeks później...

Dziennik spadl na 6 strone czas reaktywowac :)

Ten miesiac zapowiada sie goraco- parkiet, schody, podjazd i niwelacja dzialki, kuchnia. Mam nadzieje, ze uda sie ogarnac jakos :) Boje sie, ze nie damy rady wyrobic sie do 3 tygodnia sierpnia na przeprowadzke, po parkiecie nie bedzie mozna jeszcze chodzic, a zasiekow nie zrobie przeciez, podjazd tez obawiam sie, ze nie bedzie skonczony.

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

Podsumowanie na temat ekip przy wykonczeniowce. Wszystkie ekipy to papraki nie szanujace czyjejs pracy. Po schodach i parkiecie mam ciapy na kaflach na dole i w garazu od kleju, oleju i farby.Nierowne polozenie zaworkow w pralni mamy bo to przeciez tylko pralnia, a wystajace podlaczenie do kanalizy bo instalator myslal, ze bedzie inaczej :o

Ekipa od podjazdu przychodzi sobie kiedy chce , niby maja byc przed 8 a dzis o 8:40 Adam zadzownil do szefa kiedy sie pojawia to szef odpowiedzial, ze za pol godziny bedzie wiedziec kiedy :o no jaja jakies. A juz nie moge sluchac przechwalek szefa ile m2 potrafia polozyc i jakie maja obroty bo jak na razie dobrego slowa sie powiedziec o nich nie da.

Dom to na razie jak hotel, zanim dotre na wlosci to czas spac.

Udalo mi sie zawoskowac podloge, wyglada teraz cudnie, ciekawe jak dlugo :)

Garderoba sklada sie z 4 czesci, zrobiona jest 1 czesc cala. 2 przez moja pomylke w zamowieniu jest w 80% gotowa, zostaja jeszcze 2 czesci. Mam nadzieje ze juz wiecej pomylek nie bedzie.

Na weekend udalo nam sie odgruzowac garaz bo juz sie przejsc nie dalo :)

Czy kazde dziecko tak ma ze na weekend budzi sie przed 6 a w tygodniu o 6:30 nie daje sie dobudzic???

Na budowie powolutku zachodza zmiany, zrobiony jest juz podjazd i sciezka w wiekszosci, zostaja jeszcze plyty na wejsciu do domu, za to wszytskie krawezniki osadzone z takim mozolem wczoraj wokol domu sa do poprawki. sasiadom bardzo podoba sie nasza kostka, nikt takiej pieknej nie ma :lol:

Zawieszony zostal wczoraj kinkiet w pokoju Patryka. Wreszcie tez zostala docieta rurka do wieszania wiec garderobe nr 1 mozna uznac za zakonczona :)

Udalo mi sie tez kupic przedluzke do syfonu, maz szukal nie tego elementu co trzeba :)

Zakupilam tez rolety ale sa do wymiany bo wzielam za szerokie.

Wycena nr 1 uwzgledniala szklo hartowane na kominek wiec wychodzi 800 zl roznicy miedzy wycenami.

Sofy sa do odebrania, wiec moze dzisiaj uda sie skoczyc coby za nie zaplaci i umowic sie na transport, problem w tym ze salon nie jest jeszcze pomalowany :roll:

Dzis tez wszedl z dlugo oczekiwanym montazem drzwi stolarz co mnie bardzo cieszy.

Podsumowanie z dotychczasowego pobytu w domu.

Zachwycona jestem duza komora w zlewie, miesci sie w niej wszytsko, mimo garnkow w zlewie da sie nalac wode do czajnika :lol: do tego swietny jest w uzytkowaniu nie ma zadnych plam po wodzie.

Bateria taka sprezynkowa to cos rewelacyjnego , siup i mozna spokojnie oplukac caly zlew, nie trzeba kombinowac z wyciaganiem i wciskaniem weza o ile ktos w ogole ma wyciagana wylewke. Nie ma mowy o jakims brudzeniu sprezynki, tam mi jeszcze ani jedna kropelka nie spadla, natomiast nie jestem zbyt zadowolona z systemu wlaczania wody w tej baterii, trzeba dokladnie ustawic kranik w pozycji wyjsciowej tzn pionowej zeby nic nie kapalo no i jest sporo wykonczen poziomych na ktorych zbiera sie woda, na szczescie bateria jest satyna wiec na niej nic nie widac.

Konieczna jest mozliwosc napelnienia wiadra bez podnoszenia , teraz nie mam zamontowanej sluchawki pod prysznicem ani bidetty wiec wiadro musze napelniac z uzyciem garnka :)

Podstawa to dobry mop :)

Centralny odkurzacz moglby miec krotsza rure, te 9 m to troche za duzo.

Czarne kafle to jednak nie najlepszy pomysl na podloge, choc pewnie podobnie bym napisala jesli mialabym jasne :)

Bidet jest swietny do mycia rak przez dzieci :)