Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do budowy aps33+2g

markoto

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• markoto

5369

• efilo

1549

• mario31

1250

• wu

1123

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dear Markoto,

dziękuję za zainteresowanie moim brakiem zainteresowania nt. pustek w moim dzienniku budowy :)

Fakt, dużo by pisać bo i jest o czym. Dużo problemów, zmartwień, z budową, ze zdrowiem( niestety)........

Wiesz - jestem na tym samym poziomie budowy to Ty, tzn. czeklam na więźbę i po świętachmają zaczynać..:)

kiedy przyjdzie wiosna za dobre i trochę podreperuję swoje zdrowie wkleję zdjęcia i opowiem co dzieje się na naszej budowie.

prawdę mówiąc to tak mi się wszystkiego odechciało, że nawet aparatu z torebki nie chce mi się wyciągnąć .....

pozdrawiam

Graszka

Witaj Markoto, widzę, że nasze mury są w takim samy miejscu, tzn. czekamy na więźbę....:)

ma być po świętach......

Naszi budowlańcy w tamtym roku lato spędzili na innej budowie a zimę u nas ( całe szczęście), ale w związku z tym jesteśmy spóźnieni z budową o jeden sezon......

przynajmniej mój młodszy synuś wyrośnie z demolowania mieszkania :))

Zyczę powodzenia

Graszka

masz już sprecyzowane plany odnośnie dachówki i okien ?

my mamy totalny mętlik.....

Tak dachowka brass, ostatecznie stanelo na brazowej. Okna to nasz najwiekszy zgryz chcialo by sie drewniane a portfel podpowiada plastiki :(

Teraz sie okazalo ze ekipa wymurowala nam sciany szczytowe do gory krokwi i teraz kombinujemy jak to zrobic zbey bylo dobrze, niby obnizenie zajmie im 2 dni zobaczymy.

Graszka zycze ci szybkiego powrotu do zdrowia i nabrania sil do zmagan z budowa :)

Witaj Marto!

To ja pisałam kiedyś z Tobą o tych oknach od Flaka a potem chyba coś Ci pisał Tomek ale on nie jest za bardzo w temacie bo to ja jestem z radzionkowa a On nie:)

Otóż mój kolega ma znajomego, kóry pracuje u Flaka i mówi, że te okna są naprawdę super, dużo ich wysyłają do Niemiec a wiadomo, że to wymagający rynek.

My robilismy wycenę i u Flaka i u Wiktorczyka i były niemal identyczne - 100 zł różnicy!

Ostatecznie zdecydowaliśmy się na okna PCV bo bardzo nam się spodobał nowy profil OKNOPLASTU Platinum a różnica w cenie pomiędzy tymi a drewnianymi była na tyle duża, że w zamian za to mogliśmy sobie zafundować rolety zewnętrzne na wszystkie okna.

Co do drewnianych to znięchęciła nas też prespektywa ich konserwacji co 5 lat z czego wcześniej nie zdawaliśmy sobie sprawy.