markoto 12.03.2008 10:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 nie mamy teraz nic dopiero pod wylewka bedzie 10cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 12.03.2008 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 no o to mi chodziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 12.03.2008 10:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 powiedz mi jak rozwiazecie sprawe wentyalcji i okapu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 12.03.2008 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 podepniemy do recunie bedziemy sie szczypacszkoda ciepelkamusimy tylko dbac o filtry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 12.03.2008 11:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 Ja mialam dylemat ale tu w watku http://forum.muratordom.pl/budowa-sloneczka-na-slasku,t71903-60.htm zastosowano dodoatkowa puszke z filtrem pomiedzy reku i okapem to chyba dobry pomysl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 12.03.2008 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 a co na ton pan Zenon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 12.03.2008 11:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 Nie wiem nie gadalismy jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 12.03.2008 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 znaczy gościu od gwc. oblukałam to rozwiązanie hand-made o którym piszesz. Na pewno jest to dodatkowe zabezpieczenie. Ale przecież normalny okap też ma takie filtry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 12.03.2008 11:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 sama juz nie wiem ale te weglowe filtry w okapach mi sie kojarza ze zwisajacymi farfoclami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 13.03.2008 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 markotkoa powiedz mi... izolowaliście może ściany fundamentowe od wewnątrz tam gdzie macie rury z gwc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 13.03.2008 08:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 Z tego co pamietam to nie, tylko z zewnatrz, a tego styropianu bedzie chyba 12cm wczoraj dodogladalam przekroj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Graszka1970 13.03.2008 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 Dear Markoto, dziękuję za zainteresowanie moim brakiem zainteresowania nt. pustek w moim dzienniku budowy Fakt, dużo by pisać bo i jest o czym. Dużo problemów, zmartwień, z budową, ze zdrowiem( niestety)........ Wiesz - jestem na tym samym poziomie budowy to Ty, tzn. czeklam na więźbę i po świętachmają zaczynać.. kiedy przyjdzie wiosna za dobre i trochę podreperuję swoje zdrowie wkleję zdjęcia i opowiem co dzieje się na naszej budowie. prawdę mówiąc to tak mi się wszystkiego odechciało, że nawet aparatu z torebki nie chce mi się wyciągnąć ..... pozdrawiam Graszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Graszka1970 13.03.2008 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 Witaj Markoto, widzę, że nasze mury są w takim samy miejscu, tzn. czekamy na więźbę.... ma być po świętach...... Naszi budowlańcy w tamtym roku lato spędzili na innej budowie a zimę u nas ( całe szczęście), ale w związku z tym jesteśmy spóźnieni z budową o jeden sezon...... przynajmniej mój młodszy synuś wyrośnie z demolowania mieszkania ) Zyczę powodzenia Graszka masz już sprecyzowane plany odnośnie dachówki i okien ? my mamy totalny mętlik..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 13.03.2008 11:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 Tak dachowka brass, ostatecznie stanelo na brazowej. Okna to nasz najwiekszy zgryz chcialo by sie drewniane a portfel podpowiada plastiki Teraz sie okazalo ze ekipa wymurowala nam sciany szczytowe do gory krokwi i teraz kombinujemy jak to zrobic zbey bylo dobrze, niby obnizenie zajmie im 2 dni zobaczymy. Graszka zycze ci szybkiego powrotu do zdrowia i nabrania sil do zmagan z budowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika Seba 14.03.2008 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Marta o co chodzi z tą wylewką przed zamontowaniem bramy garażowej? my też mamy Normstahla i montowali przed tynkami i duuuużo przed wylewką. Wystarczy wiedzieć jaki będzie ostateczny poziom posadzek. Jak chcesz to Ci dam namiar na ekipę, która u nas montowała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 14.03.2008 22:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 No mowili nam ze powinno byc bo jesli nie to ewentualne niedopasowanie bierzesz na siebie. Mozna to zrobic tylko na tym kawalku gdzie sie przykrecaja. Gdzie znalezliscie najlepsza oferte na Normstahla? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika Seba 15.03.2008 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 Wylewka powinna być w całości!!! (nie mówię o podziałach dylatacyjnych)Kolega Sebastiana jest ich przedstawicielem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 15.03.2008 19:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 Wylewki nie bedziemy robic ustalimy poziom tylko wytynkujemy wegarki. OO to moze da jakas dobra cene? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olatomek 15.03.2008 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 Witaj Marto! To ja pisałam kiedyś z Tobą o tych oknach od Flaka a potem chyba coś Ci pisał Tomek ale on nie jest za bardzo w temacie bo to ja jestem z radzionkowa a On nie:)Otóż mój kolega ma znajomego, kóry pracuje u Flaka i mówi, że te okna są naprawdę super, dużo ich wysyłają do Niemiec a wiadomo, że to wymagający rynek.My robilismy wycenę i u Flaka i u Wiktorczyka i były niemal identyczne - 100 zł różnicy!Ostatecznie zdecydowaliśmy się na okna PCV bo bardzo nam się spodobał nowy profil OKNOPLASTU Platinum a różnica w cenie pomiędzy tymi a drewnianymi była na tyle duża, że w zamian za to mogliśmy sobie zafundować rolety zewnętrzne na wszystkie okna.Co do drewnianych to znięchęciła nas też prespektywa ich konserwacji co 5 lat z czego wcześniej nie zdawaliśmy sobie sprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 15.03.2008 20:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 U nas roznica w cenie miedzy wiktorczykiem a flakiem to 4 tys a miedzy plastikiem a flakiem 5 Ogladalam dzis te okna platinum, calkiem fajne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts