wu 18.12.2009 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 Martusia a ta śmietana do ciasteczek to jaka ma być Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/87532-komentarze-do-budowy-aps332g/page/409/#findComment-3785167 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 19.12.2009 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2009 Dzień dobry Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/87532-komentarze-do-budowy-aps332g/page/409/#findComment-3785759 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 19.12.2009 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2009 dzień dobry Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/87532-komentarze-do-budowy-aps332g/page/409/#findComment-3785892 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 19.12.2009 16:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2009 ja dawalam kwasna 18% Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/87532-komentarze-do-budowy-aps332g/page/409/#findComment-3786339 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 19.12.2009 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2009 dobry wieczór a na przepisie pisze że śmietanę ubitą dodać to jak i jajek tam nie ma w ogóle?? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/87532-komentarze-do-budowy-aps332g/page/409/#findComment-3786864 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 19.12.2009 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2009 no ja ubijalam ta kwasna troszke jaj nie ma w innym przepisie byla kremowka ale ja nie dawalam Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/87532-komentarze-do-budowy-aps332g/page/409/#findComment-3786930 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 19.12.2009 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2009 dobra znaczy bedziem kwaśną ubijać składniki zakupione jutro będziem się gnieść a w poniedziałek piec Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/87532-komentarze-do-budowy-aps332g/page/409/#findComment-3786968 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 20.12.2009 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2009 Tylko wychodzi dosc sporo z tego przepisu a ten przpis co ja mam na takie staropolskie pierniczki to sie nie da popelnic w dzien przed bo ciasto dojrzewa miesiac U mnie juz wlasnie dojrzewa... A w jakiejs staropolskiej ksiazce kucharskiej czytalam, ze ciasto na pierniki robi sie zaraz po swietach, zeby bylo na nastepne swieta. zaciekawiłyście mnie...jak to dojrzewa? surowe? w zamrażarce, czy gdzie bądz? Czy moze już upieczone się zostawia na rok? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/87532-komentarze-do-budowy-aps332g/page/409/#findComment-3787472 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 20.12.2009 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2009 Tylko wychodzi dosc sporo z tego przepisu a ten przpis co ja mam na takie staropolskie pierniczki to sie nie da popelnic w dzien przed bo ciasto dojrzewa miesiac U mnie juz wlasnie dojrzewa... A w jakiejs staropolskiej ksiazce kucharskiej czytalam, ze ciasto na pierniki robi sie zaraz po swietach, zeby bylo na nastepne swieta. zaciekawiłyście mnie...jak to dojrzewa? surowe? w zamrażarce, czy gdzie bądz? Czy moze już upieczone się zostawia na rok? Ciasto dojrzewa w suchym, chlodnym miejscu, przykryte lniana scierka, zeby przepuszczala powietrze. A piecze sie kilka dni przed konsumpcja, zeby skruszaly. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/87532-komentarze-do-budowy-aps332g/page/409/#findComment-3787779 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 20.12.2009 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2009 http://kartki.net.pl/kartki/4/small/151s.jpgWesołych, zdrowych, spokojnych Świąt Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/87532-komentarze-do-budowy-aps332g/page/409/#findComment-3787953 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 20.12.2009 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2009 dzień dobry idę robić ciastka Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/87532-komentarze-do-budowy-aps332g/page/409/#findComment-3787990 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 20.12.2009 16:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2009 Pierniczki czas: kilka tygodni czekania + cały dzień pieczenia trudność: średniołatwe liczba porcji: duuuuuuużo kalorie: bardzo dużo składniki 50 dag miodu (ja dodaję naturalny ale sztuczny też może być) 2 niepełne szklanki cukru 25 dag masła lub margaryny 1 kg i 1 szklanka mąki tortowej 4 jaja 3 płaskie łyżeczki sody oczyszczonej 1/2 szklanki mleka 1 szklanka siekanych orzechów włoskich 1/2 szklanki siekanej skórki pomarańczowej 1/2 szklanki rodzynek 1 czubata łyżka ciemnego kakao 2 płaskie łyżeczki cynamonu 2 płaskie łyżeczki imbiru 1/2 łyżeczki pieprzu 1/2 łyżeczki mielonych goździków (bakalie można oczywiście zmienić wg uznania) szczypta soli sposób przygotowania Miód, cukier i tłuszcz włożyć do garnka i mieszając podgrzewać do rozpuszczenia się wszystkich składników. Powstałą masę wystudzić. Do masy dodać mąkę, jaja, sól, kakao, przyprawy oraz rozpuszczoną w zimnym mleku sodę. Rodzynki sparzyć i drobno posiekać. Ciasto dobrze wyrobić (można to zrobić ręcznie, można też użyć melaksera), pod koniec dodać bakalie. Ciasto (które ma w tym momencie lepką konsystencję) należy przełożyć najlepiej do kamionkowego, szklanego lub emaliowanego naczynia i przykryć lnianą ściereczką. Odstawić na kilka tygodni w chłodne miejsce (najlepiej do chłodnej spiżarni). Ciasto kiedy odpoczywa powinno zmienić konsystencję z lepkiej i luźnej na zwięzłą i twardawą. Po kilku tygodniach, możemy przystąpić do pieczenia pierniczków. Ciasto należy zagnieść, podsypując w miarę potrzeb mąką, następnie rozwałkować na grubość ok. 0,5 cm. i wykrawać pierniki. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, układać pierniki i piec ok. 15 minut. Pierniki oczywiście, jak to pierniki, zrobią się twardawe po upieczeniu. Dlatego należy je włożyć do metalowej puszki i poczekać ok. tygodnia, aż zmiękną. Uwaga: dobrze schować, bo mogą w magiczny sposób zniknąć Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/87532-komentarze-do-budowy-aps332g/page/409/#findComment-3788193 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 20.12.2009 16:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2009 Dziekuje Zelko za zyczenia Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/87532-komentarze-do-budowy-aps332g/page/409/#findComment-3788213 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 20.12.2009 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2009 Kochani! Wszystkiego, co dobrym się zwie na te święta cudowne, zdrowia, łaski Bożej, szczęścia i tego, abyście zawsze mieli wokół siebie kochającą Rodzinę.Samych jasnych dni życzy Wasza DPS. http://www.thebscorner.com/archives/Merry%20Christmas.gif Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/87532-komentarze-do-budowy-aps332g/page/409/#findComment-3788230 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 20.12.2009 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2009 Martusia ciacha siedzą w lodówce ciekawe co mi z tego wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/87532-komentarze-do-budowy-aps332g/page/409/#findComment-3788241 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 20.12.2009 17:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2009 Ciasteczka wusia Depesiu dziekuje bardzo za zyczenia Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/87532-komentarze-do-budowy-aps332g/page/409/#findComment-3788414 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 20.12.2009 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2009 no tylko czy zjadliwe będą Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/87532-komentarze-do-budowy-aps332g/page/409/#findComment-3788434 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 20.12.2009 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2009 Spokojnych, Radosnych i Rodzinnych Świąt życzy zuz@nka z rodziną http://www.omsakthi.org/cards2/gfx/christmas_card_2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/87532-komentarze-do-budowy-aps332g/page/409/#findComment-3788496 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 20.12.2009 18:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2009 Dzieki Wuska za zaufanie Zuzanko dziekuje bardzo za zyczenia Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/87532-komentarze-do-budowy-aps332g/page/409/#findComment-3788599 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 20.12.2009 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2009 Martuś przepis dobry tylko czy wykonanie będzie dobre aaaaaa bądź tak dobra i przypomnij mi jaką masz płytę bo pamiętam tylko że cudna była i droga Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/87532-komentarze-do-budowy-aps332g/page/409/#findComment-3788660 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.