Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

  • Odpowiedzi 16,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

  • markoto

    5369

  • efilo

    1549

  • mario31

    1250

  • wu

    1123

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

jak to z otwartym piekarnikiem?

 

oszalały. za tydzień sie widzimy laski więc Martusiu ja poprosze o ten zakwas, juz nie moge sie doczekać.

a tak a propos tego roustique top jak dodam te 25 min , pózniej 70 i pózniej 20 i to wychodzi mi że ok. 21 godziny byłby gotowy więc juz nikt świeżego nie zje. Jak Ty to robisz Marta? ja chodze do pracy. (a moje dziecię do szkoły- na razie zachwycona tylko dzisiaj zginął strój na WF - dam sobie ręke uciąc że razem go wkładałyśmy do plecaka więc nie wiem co sie z nim stało?)

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/87532-komentarze-do-budowy-aps332g/page/758/#findComment-4850782
Udostępnij na innych stronach

Kluczmonia, ja wrocilam o 15 to robilam wtedy, na ogol w tygodniu wybieram takie z krotszym wyrastaniem :) ten upiecz teraz w sobote :) Edytowane przez markoto
Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/87532-komentarze-do-budowy-aps332g/page/758/#findComment-4850815
Udostępnij na innych stronach

Dziewczynki a co sie nic nie chwalicie swoimi weekendowymi wypiekami?

 

Markoto dopiero wczoraj dotarły książki dla pierwszoklasistki. ja sie nie znam na razie ale trudne wydają sie być. i angielski tez (Fairyland). zobaczymy co pani powie na zebraniu ale na razie to nie umiem korzystać z podręcznika. :D

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/87532-komentarze-do-budowy-aps332g/page/758/#findComment-4855049
Udostępnij na innych stronach

masz tak ze jak otworzysz drzwiczki to sie wylacza??

 

 

sprawdzilam - dokladnie tak - jest napisane zamknij drzwiczki - i kłóć się z elektroniką.

 

ale chleb i tak pyszny - choć nigdy więcej nie zrobię go na góra dół - next time na termooobiegu - tak jak ta przepisowa laska

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/87532-komentarze-do-budowy-aps332g/page/758/#findComment-4855370
Udostępnij na innych stronach

a czemu gora dol to zle?

 

Nie chwalilam sie bo po pierwsze ten chleb z ziemniakami slabiutko wyrosl bo zakwas zytni mam kiepski jeszcze wiec nie bylo sie czym chwalic, potem robilam staropolski i ten byl dobry ale dowalilam ziarenek, jest fajny i kwasny, a wczoraj robilam 100%razowy i ten super :) na drozdzach a do tego mi sie baterie wyladowaly w aparacie i nie ma komu naladowac :D

 

jesli chodzi o angielski to pani u nas miala chyba dodatkowe materialy dla nauczycieli wiec w ksiazce byly tylko niektore cwiczenia, ze moznabylo zrobic samemu

Edytowane przez markoto
Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/87532-komentarze-do-budowy-aps332g/page/758/#findComment-4855871
Udostępnij na innych stronach

ten chleb z ziemniakami .... potem robilam staropolski .... a wczoraj robilam 100%razowy ...

 

przez całe życie nie zdążę tyle upiec co Ty w ostatnim czasie :lol2:

 

szkoda że nie ma zdjęć, ale w sumie dla monitora lepiej :p

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/87532-komentarze-do-budowy-aps332g/page/758/#findComment-4855955
Udostępnij na innych stronach

No jak sie konczy chleb to mysle co upiec nowego, ale znajac sobie to za chwilke mi przejdzie i znow stwierdze ze ten sklepowy rownie dobry :D
Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/87532-komentarze-do-budowy-aps332g/page/758/#findComment-4855962
Udostępnij na innych stronach

No jak sie konczy chleb to mysle co upiec nowego, ale znajac sobie to za chwilke mi przejdzie i znow stwierdze ze ten sklepowy rownie dobry :D

 

 

ooo patrz, to witaj w klubie!

Ja mam takie fazy na ciasta, i pączuszki wiedeńskie z parzonego ciasta. Robię pod rząd kilkanaście razy i potem dłuuuuuga przerwa

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/87532-komentarze-do-budowy-aps332g/page/758/#findComment-4856102
Udostępnij na innych stronach

a czemu gora dol to zle?

 

 

ja mam kompaktowy piekarnik - jak wstawie naczynie to chleb jest na środkowej półce ale to oznacza że niemal dotyka góry. za to od dołu ciepło przez ten pojemnik z wodą nie za dobrze się przedostaje i spód wychodzi niedopieczony. poza tym babka podaje wszystkie czasy na termoobieg i nigdy nie jestem pewna czy nie powinnam jednak piec w tym momencie dłużej

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/87532-komentarze-do-budowy-aps332g/page/758/#findComment-4856355
Udostępnij na innych stronach

aa bo ty masz maly piekarnik, ja jak pieke z para to albo pod koniec wyciagam ta foremke z woda , albo dopiekam bez foremki albo nie daje pojemnika a psikam co jakis czas

 

chleb jest upieczony jesli jak popukasz go z kazdej strony to daje gluchy odglos

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/87532-komentarze-do-budowy-aps332g/page/758/#findComment-4856368
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...