efilo 01.04.2008 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 i faceci od tynków będą łazić po tych rurkach? Po styropianie tak? Hm Chyba jeszcze dużo muszę poczytać. A ja się obijam oglądając kuchenki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 01.04.2008 19:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 no wlasnie nie, rurki wodne kladzie sie izolowane na plycie , wchodza tynkarze tynkuja i wtedy wchodzi instalator znow i rozklada styropian folie i podlogowke jesli masz system ze po elektyku wchodza tynki to wtedy nie ma zadnego problemu, wlasnie dlatego instalatorzy czasami wola robic po tynkach zeby nic nie uszkodzone zostalo podczas tynkowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 01.04.2008 19:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 ja tez bym najchetniej urzadzala kuchenki Jestem zalamana studiami kuchennymi, myslalam ze jak pojde do studia to przemysla mi projekt pod wzgledem wizualnym i ergonomicznym a tu kicha, wazne zeby ladnie wygladalo, a ze uklad jest tak fatalny ze nie ma miejsca kolo zmywarki na sztucce czy talerze to juz nie takie wazne. Wydaje mi sie ze jak sie samemu wszytskiego nei przemysli to nie ma z nikad pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 01.04.2008 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 markotkoukładałam trzy kuchnie. i nigdy nie skorzystałam z rad uzyskanych w studiach. w ogóle nie myślą o ergonomii. za to wiesz co wykorzystałam? zabrałam kartke z planem kuchni do pracy i poprosiłam kilka koleżanek o zaproponowanie układu. każdy wniósł coś ważnego. samemu nie zawsze pomyśli się o wszystkim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 01.04.2008 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 to wrzuce moje przemyslenia moze doradzisz cos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 01.04.2008 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 http://emotka.net/emots/h/tuptup_1.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 02.04.2008 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Kurcze, jestem pełna podziwu Taki plan rozmieszczenia wszystkiego w szafkach A u mnie wszystko jeszcze wędruje - ze trzy razy już zmieniałam zawartość szafek I to chyba jeszcze nie koniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 02.04.2008 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 markotkoa to adg nie może gdzieś wywędrować? o ile dobrze rozumiem co miałaś na myśli to pisząc - to chemia? boję się że zapachy przejdą na spożywkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 02.04.2008 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 No musialam to jakos zaplanowac zeby wiedziec czy moge zaoszczedzic na szafkach i robilam to zgodnie z pomocnikiem ze strony bluma Jakos najchetniej ta kuchnie rozpracowuje w koncu spedzam w niej troche czasu i nie chce sie miotac po tej kuchni jesli wszytsko bede miala porozrzucane No i mam andzieje ze jak wszytsko bedzie sensownie poukladane to bede miec mniejszy balagan Efilo co masz na mysli mowiac chemia?? nie kojarze zebym cos takiego miala tam to agd to np mikser itd Wiesz co moze wszytsko wedrowac, ale chcialabym zeby zachowane bylo lodowka zlew plyta, no i kolo zlewu zmywarka i onak niej szafka na sztucce i talerze i kubki zeby nie latac z tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 02.04.2008 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 No musialam to jakos zaplanowac zeby wiedziec czy moge zaoszczedzic na szafkach i robilam to zgodnie z pomocnikiem ze strony bluma Jakos najchetniej ta kuchnie rozpracowuje w koncu spedzam w niej troche czasu i nie chce sie miotac po tej kuchni jesli wszytsko bede miala porozrzucane No i mam andzieje ze jak wszytsko bedzie sensownie poukladane to bede miec mniejszy balagan Efilo co masz na mysli mowiac chemia?? nie kojarze zebym cos takiego miala tam to agd to np mikser itd Wiesz co moze wszytsko wedrowac, ale chcialabym zeby zachowane bylo lodowka zlew plyta, no i kolo zlewu zmywarka i onak niej szafka na sztucce i talerze i kubki zeby nie latac z tym Ja też najchętniej kuchnię dłubałam, ale nawet mi do głowy nie przyszło, żeby planować, co w której szafce Może i szkoda, może bym faktycznie lepiej środki tych szafek zaplanowała Przy następnym remoncie biorę przykład z Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 02.04.2008 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 No wlasnie pisalam wczesniej ze bylam w studiu kuchennym i tak mi zaprojektowali ze co prawda wszytskie wyzsze szafki byly razem ale kolo zmywarki nie bylo miejsca na sztucce czy talerze, jasne moge latac po calej kuchni ale po co, myslalam ze mi cos pomoga i doradza, ale nie, chyba ze trafilam na jakies beznadziejne studio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 02.04.2008 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Efilo co masz na mysli mowiac chemia?? nie kojarze zebym cos takiego miala tam to agd to np mikser itd aaaaa no to oki prześlesz mi to dwg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 02.04.2008 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Ja byłam w paru studiach W większości proponowano mi lodówkę dokładnie w miejscu, gdzie wyraźnie mieli zaznaczone, że "absolutnie tam żadnej zabudowy ma nie być!!!", po drugie zmywarka po drugiej stronie kuchni od zlewu Podobno można i tak Itd... A moje pomysły, typu podniesienie blatu i zrobienie wyższych szafek wiszących były kwitowane stwierdzeniem "standardardowo tak się nie robi" Grrrr Standardowo to ja sobie mogę w Ikei kupić, albo w innym hipciu Skończyło się na kupnie bloku papieru mm i ołówka i wyrysowałam wszystko sama, jak chciałam - ale że pierwszy raz, to i błędów parę się znalazło A jak się idzie z gotowym projektem, to już Ci nie powiedzą, że "może ta szafka powinna się w drugą stronę otwierać?", tylko robią te uchwyty jak na rysunku (tak mi się akurat maznęło , ale to nic, da się przerobić w przyszłości ). Może właśnie planując zawartość równocześnie uniknęłabym paru wpadek Choć i tak nie ma ich za dużo w porównaniu z propozycjami studiów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 02.04.2008 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 rety! dziewczyny o jakich cenach bram mówicie w zeszłym roku płaciłam za za brame 5,5 tys z napedem i pilotami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 02.04.2008 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 ze sie jeszcze wtrące w sparwie kuchni co myślisz o tym zeby przełożyc zmywarkę na prawo od zlewu ? nie mam jeszcze zmywarki, ale ja sobie tak umyślałam, że skoro jestem parworeczna i bede jakies resztki jedzenia zgarniac z talerza, czy tez wyjmowac je ze zlewu i przekaldac do zmywarki to mniej kombinacji bedzie jesli zmywarka bedzie po prawej stronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 02.04.2008 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 ze sie jeszcze wtrące w sparwie kuchni co myślisz o tym zeby przełożyc zmywarkę na prawo od zlewu ? nie mam jeszcze zmywarki, ale ja sobie tak umyślałam, że skoro jestem parworeczna i bede jakies resztki jedzenia zgarniac z talerza, czy tez wyjmowac je ze zlewu i przekaldac do zmywarki to mniej kombinacji bedzie jesli zmywarka bedzie po prawej stronie Święta racja Ja mam teraz pod zlewem ale ciut na lewo, a zdecydowanie wygodniej by było ciut na prawo - tylko ja tu akurat nie miałam wyjścia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 02.04.2008 20:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 tylko znowu jak przesune zmywarke za zlew, a bedzie to szafka 80 zeby zmiescic mlynek i kosze to bedzie troche daleko do szafki na sztucce i talerze, chyba ze bede stac przy zlewie i robic skrety tulowia Jesli chodzi o bramy to takie sa ceny Normstahla model euro jakas nowa z ryglowaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 02.04.2008 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Wydaje mi się, że mimo wszystko łatwiej się skręcać z czystymi sztućcami, niż z brudnymi talerzami - zrób przymiarkę przy aktualnym zlewie. Najlepiej właśnie z brudnym talerzem - jak Ci będzie wygodnie, to tak rób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 02.04.2008 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Hmm to jutro bede cwiczyc po obiedzie Tylko pewnie talerze beda ladowac na blacie pod oknem, bede miec mlynek wiec resztki wyladuja do zlewu wydaje mi sie ze wygodniej bedzie jesli bede sobie stala przy blacie otworzona bedzie zmywarka i bede miala miejsce zeby wrzucac do zlewu a potem wkladac do zmywarki, potem po myciu otwieram szuflade na talerze i zmywarke i wyciagam z jednej do drugiej, a szafki sasiaduja,wiec ruch nieduzy, potem zamykam szuflade i wyciagam sztucce, a potem kubki do szafki ale pomysle jeszcze nad ta zamiana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 03.04.2008 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 jeśli chodzi o umiejscowienie zmywarki to wszystko zależy od przyzwyczajeń obsługującego - nie ma tu reguł my rzadko kiedy coś zgarniamy gdziekolwiek (ale jeśli już to do kosza; P.S. z tym młynkiem to też nie ma co szaleć - to nie jest cudowny środek) a większość zawartości zmywarki to szklanki i kubki. dlatego w naszym przypadku ważniejsza jest bliskość szafki z czystymi szklankami niż zlewu który u nas w procesie zmywarkowym niemalże nie występuje. martkotko jeśli chodzi o szufladę ze sztućcami to akurat ona może być nawet w jadalni przecież nie wyciąga się po jednym nożu tylko cały koszyczek ze sztućcami zabiera się na blat przy szufladzie. nawet gdyby była oddalona o kilka metrów to akurat z punktu ergonomii nie ma to zbyt wielkiego znaczenia. malmuc - nawet nie mów a jaką masz bramę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts